Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

"Ανάσα ζωής" δίνει ο Παπανδρέου στην ΝΔ, στην πιό σοβαρή μέχρι σήμερα ομιλία του. Λέτε να άλλαξε ο Γιώργος; Επέκρινε και τον νεοφιλελευθερισμό!


Από τις πιό σοβαρές ομιλίες του Γιώργου, ήταν αυτή απόψε στην ΔΕΘ, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι βιάζεται να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ.
.
Χωρίς εξάρσεις και γραφικότητες, παρουσίασε μία ελκυστική και φιλολαϊκή πρόταση διακυβέρνησης, αντλώντας ιδέες από τις σοσιαλδημοκρατικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ.
.
Εντύπωση προκάλεσε, η αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού και η ομολογία, ότι χωρίς ένα αποτελεσματικό Κράτος Δικαίου, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Κι αυτό από τον Γιώργο ,που μετέγραψε τον Ανδριανόπουλο και τον Μάνο στο ΠΑΣΟΚ! Από τον Γιώργο που, ως υπουργός, στήριξε την νεοφιλελεύθερη πολιτική Σημίτη!
.
Ελληνοκεντρική και η θέση του στο Σκοπιανό, χωρίς πολιτιστική επίθεση, με μικρή, αυτή τη φορά, αναφορά στις ιδεοληψίες περί "εθνικισμού" κλπ
.
Γιατί όμως κάτι δεν με πείθει, μέσα μου;
.
Δεν είναι πολύ ωραία αυτά, για να είναι αληθινά;
.
Σε αυτά που είπε για την φορολόγηση των Τραπεζών, δεν επέμενε και πολύ... Ούτε για την επιθετικότητα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, είπε τίποτε... Λέτε να παίζουν ακόμη ρόλο τα "προσωπικά στοιχήματα";
.
Άραγε διδάσκεται ο Γιώργος;
.
Ή μας λέει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε;
.
Θα δείξει αύριο στην συνέντευξη Τύπου...

2 σχόλια:

zeitgeist είπε...

Δηλαδή πως να πιστέψουμε κάποιον, που άλλα έλεγε και έκανε και άλλα λέει ότι θα κάνει;

Κάποιον που μάχεται για να έχουν δικαίωμα ψήφου οι μετανάστες, ακολουθώντας οδηγίες πιστεύω, και αρνείται το δικαίωμα των ομογενών να ψηφίζουν!

Κάποιον που η σχέση του με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και άλλες "περίεργες" ΜΚΟ είναι τόσο στενή;

Κάποιος που ακολουθώντας οδηγίες προφανώς, βάζει για ευρωβουλευτή τον Βαλλιανάτο, για να μας διδάξει την "ανοχή στο διαφορετικό", όπως το παρουσιάζουν. Στην ουσία την υπεροχή του διαφορετικού μας διδάσκουν όμως.

Δηλαδή μετάνιωσε για όλα αυτά; Άλλαξε; Δε νομίζω...

socrates είπε...

Γιατί κανένα κανάλι δεν μιλάει για τις ΕΠΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες πρωταθλητών κολύμβησης ότι ο Κυριακού τους έφερνε στα Τσικλιτήρια, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα περάσουν τέστ ντόπιγκ;
Τί θέση μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος σαν εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (που μας έχει στη μπούκα έτσι και αλλιώς για θέματα ντόπιγκ εδώ και μία τετραετία);
Ο ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΦYΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;