Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Μετά τον ναζιστικό όλεθρο, υπήρξε η δίκη της Νυρεμβέργης. Μετά το έγκλημα του νεοφιλελευθερισμού θα αποδωθούν άραγε ευθύνες;

.
.
Αυτός ο πόλεμος μπορεί να έχει περισσότερα θύματα από το ναζιστικό όλεθρο.

Η κατάρρευση της οικονομίας αποσταθεροποιεί τον παραπαίοντα εδώ και πολλά χρόνια καπιταλισμό. Το δυτικό μπλoκ πέφτει μαζί με το τείχος του και πολύ σωστά κάποιοι σπεύδουν να χαρακτηρίσουν τη στιγμή ισοδύναμη με εκείνη της πτώση του τείχους στο Βερολίνο.

Την ώρα που ο δυτικός γίγαντας με τα πήλινα πόδια καταρρέει, ένας άλλος, αυτός της Κίνας, φαίνεται ήδη στο βάθος του ορίζοντα. Ορθώνει το ανάστημά του τεράστιος και μη αντιμετωπίσιμος, όπως ψιθυρίζουν οι επαΐοντες, για να είναι ορατός από τέτοια απόσταση.

Τα ραντάρ της Δύσης τον εντοπίζουν αργά, με συνέπεια οι επαναπαυόμενοι καπιταλιστές της να ενεργοποιούν κατόπιν εορτής τις διαδικασίες προσέγγισης και συνεργασίας μαζί του.

Την ίδια στιγμή μία άλλη δυναστεία κάνει την εμφάνισή της με τρόπο εντελώς διαφορετικό από τον αναμενόμενο. Η Ρωσία βγαίνοντας από το κουκούλι του γραφειοκρατικού της παρελθόντος, διεκδικεί επί ίσοις όροις μερίδιο στην πίτα. Είναι το κερασάκι που φαίνεται να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στον εφιάλτη του... αμερικάνικου ονείρου.

Μετά την απόλυτη καταστροφή, η συμφωνία της οικονομικής Γιάλτας φυσικά,
.
γιατί ανάλογη
.
δίκη Νυρεμβέργης
.
δεν φαίνεται να υπάρξει.

Αεριτζήδες, γιάπηδες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, όσοι ακολούθησαν το αεροπλανάκι των χαμηλών επιτοκίων, των εύκολων δανείων και την φούσκα της αντί -παραγωγής θα κυκλοφορούν ελεύθεροι δίπλα μας κατά τι φτωχότεροι.

από τη Ζούγκλα με τίτλο "Είναι πόλεμος"

9 Οκτωβρίου 2008, 14:55


2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΕΣΤΕ;

Ο ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (ΨΕΥΤΟ-ΠΡΕΖΑ TV) ΕΔΩΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΣΞΗ ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ TV.

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ BLOGGING.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙΚΑ!!!!

PREZA-TV.BLOGSPOT.COM

PREZATV2@GMAIL.COM

socrates είπε...

Φαντάσου να είχαμε τα επιπόλαια πράσινα ανθρωπάκια να κυβερνάνε τη χώρα. Μπερδεμένα μυαλά επιπόλαιων ανθρώπων.
Η Διεθνής κρίση, βρε άσχετοι, οφείλεται στο κράτος πάλι. Ο ανεύθυνος ο Μπούς εγγυάτο τα δάνεια των ημικρατικών Fannie Mae και Freddie Mac (7 τρισ. δολάρια εκταμιεύσεις), που έδιναν αφειδώς δάνεια για να δίνει την ψευδαίσθηση ότι ακόμη και ένα υπαλληλάκι μπορεί να αγοράσει βίλα, προφανώς για περνάει το μήνυμα όλα πάνε καλά, γιαυτό ξαναψηφίστε μας.
Εάν σε αυτή την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ προσθέσεις τη δίψα για προμήθειες των στελεχών των τραπεζών φτάσαμε στην κατάρρευση όλου του συστήματος.
Εάν λειτουργούσαν οι κρατικοί έλλεγχοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ο καπιταλισμός ή ο κρατισμός;
Εάν οι δύο ανωτέρω εταιρίες ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ θα τα σκόρπαγαν αφειδώς όπως έκαναν;
Ο καπιταλισμός φίλε μου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ αλλά είναι το καλύτερο σύστημα που έχουμε!