Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ν. Τσόμσκι καταπέλτης: ΟΜΠΑΜΑ-ΜΑΚΕΙΝ είναι εντολοδόχοι επιχειρηματιών. Άκου τα λαέ της Μπανανίας που περιμένεις να σε σώσει ο Ομπάμα......


Καταπέλτης εναντίον της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και των δύο υποψηφίων Ομπάμα-Μακέιν, εμφανίζεται ο διεθνούς κύρους καθηγητής του ΜIT Νόαμ Τσόμσκι, σε συνέντευξη στην κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης".

Σχολιάζοντας τις αμερικανικές εκλογές, ο Τσόμσκι κάνει λόγο για μάρκετινγκ που έχει ως στόχο να δημιουργήσει απαίδευτους καταναλωτές, που επιδίδονται σε παράλογες επιλογές, υπονομεύοντας τους σκεπτόμενους πολίτες που κάνουν ορθολογικές επιλογές.
.

Σαφέστατα απορρίπτει και τους δύο προεδρικούς υποψηφίους τους οποίους θεωρεί ως εντολοδόχους δύο επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία κατευθύνουν τόσο το Ρεπουπλικανικό, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα.
.

Στη συνέντευξη, ο Αμερικανός διανοούμενος μιλά για την παγκόσμια φτώχεια και μαστιγώνει ανελέητα την αντιφατική και καταστροφική εξωτερική πολιτική, για την καταδίκη της οποίας ίσως χρειαστεί κάποτε ένα νέο δικαστήριο τύπου Νυρεμβέργης μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο...
.

ολόκληρη η συνέντευξη καταπέλτης εδώ


Άκου τα γραικύλε λαέ της Μπανανίας


που περιμένεις τον Ομπάμα των πολυεθνικών


των λόμπυ και των επιχειρηματιών
.
ως νέο Μεσσία


να σε σώσει και να εφαρμόσει δίκαια διεθνή πολιτική.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: