Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Νίκος Καρβέλας ο νέος πνευματικός ηγέτης μας


Ούτε Παλαμάς, ούτε Βάρναλης, ούτε Γληνός, ούτε Σκαλκώτας. Ο νέος πνευματικός ηγέτης μας είναι ο …Νίκος Καρβέλας.


Θρασύς, εριστικός και αγράμματος, όπως θέλει η εποχή, στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, προσέβαλε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ως «καθυστερημένη», «αποβλακωμένη» και άκουσον άκουσον ως …άμουση. Από τα σκυλοτράγουδα γίναμε κατ εικόνα και ομοίωσή του, λέμε εμείς

«Δεν μαθαίνεται η ποίηση μέσα από ψαλμούς», δήλωσε ο σύγχρονος αυτός Δάντης, εμπρός στον οποίο ωχριά και ο Ρωμανός ο Μελωδός, σε ένα παραλήρημα εναντίον όλων των θρησκειών, που σιγοντάριζε ο Ρομπέν των Καγιέν.


... αυτά την ώρα που η Ελλάδα ζει το δράμα του Αρχιεπισκόπου...

«Ηλίθιοι και οι μουσουλμάνοι», συνέχισε τον δωδεκάλογό του, ίσως ελπίζοντας στην δύση της σταδιοδρομίας του, να βρεθεί στην αξιοζήλευτη θέση του Σαλμάν Ρούσντι

Ενισχύοντας τις σκοτεινές φήμες για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, ο συνθέτης της ...«όπερας» «Δαίμονες», δήλωσε στην επιμορφωτική εκπομπή του Μάκη, ότι το «αίμα του Διαβόλου δεν γεμίζει ούτε την λίμνη του Μαραθώνα, ενώ αν μετρήσουμε το αίμα που έχει χυθεί για τον Χριστιανισμό είναι ολόκληρος ωκεανός». Βέβαια δεν είδαμε να σηκώνει τα δύο δακτυλάκια ψηλά…

"Ο Σωκράτης ήταν αμόρφωτος. Ο Μότσαρτ, στα 6 του, σίγουρα δεν είχε σπουδάσει σύνθεση. Η ικανότητα που διαθέτει κάποιος να δημιουργεί δεν σπουδάζεται ούτε αποκτάται. Είναι έμφυτη. Ίσως γι' αυτό δεν διάβαζα ποτέ μου", είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Down Town, ο Αδιάβαστος .
«Μία είναι η λύση, τα λεφτα το φαί και το γαμήσι» είπε ο Ποιητής…

Το έτερον ήμισυ της Ανίτας Πάνια, της βασίλισσας του trash, έχει εκδώσει και βιβλίο, το «Πιστεύω», όπου δίνοντας τα φώτα του στην ελληνική κοινωνία, ευαγγελίζεται την έλευση της δικής του ...φιλοσοφίας.

«Η γέννηση του ρεπετισιονισμού», «Το πρόβλημα-λύση και ο τεχνολογικός υπάνθρωπος», «Το μαγνητικό πεδίο του οράματος και του στόχου», «Νεομινωταυρισμός και φυσικός νόμος της ανισότητας», είναι μερικοί από τους τίτλους του πονήματος

Όλα αυτά στην άκρως ενημερωτική και ψυχαγωγική εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου. (το ψυχαγωγική κατά το αρχαιοελληνικό δίδω αγωγή στην ψυχή)

Μακάκες και ...φούστηδες

Απάντηση στη σάτυρα του Λαζόπουλου, υποτίθεται ότι είναι όλα αυτά, τον οποίο ο σύγχρονος Πετράρχης απεκάλεσε ..."φούστη" (όχι πούστη, δεν είναι ορθογραφικό) και τώρα ο Λάκης μάλλον παίρνει την σκυτάλη.


Ο χορός καλά κρατεί...

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το μονο που θελω να σημειώσω είναι οτι ο καρβέλας στο "λόγο" του είπε κάποια πολύ ωραία πράγματα και αρκετές χαζομάρες...αλλά εσύ ρε lupus καταλαβαίνεις οτι με το κείμενο που έγραψες προκαλείς αηδία?..δηλαδή εφόσον ο καρβέλας είπε αρκετές βλακείες για να τον κράξεις έπρεπε να κάτσεις και διαστρέβλωσες καθε τι που είπε εκτός βέβαια και αν κάτι δεν κατάλαβες καλά...και για να μη λέω πράγματα στον αέρα:
"Ηλίθιοι και οι μουσουλμάνοι"
καταλαβαίνεις οτι αυτό που γράφεις παραπάνω...είναι ένα απόσπασμα από αύτα που είπε..και το συνολικό νόημα δεν έχει καμία σχέση με την εντύπωση που θέλεις να δώσεις εσύ?ο καρβέλας λοιπόν είπε οτι θεωρεί εξίσου ηλίθιους χριστιανούς και μουσουλμάνους γιατί οι πρώτοι νομίζουν ότι έρχονται σε επαφή με το θεό μέσο του σταυρού και οι δεύτεροι μέσο του γονατίσματος..και είπε πως ο καθένας θα έπρεπε να έρχεται σε επαφή με το θεό όπως του βγαίνει από μέσα του και όχι όπως του έχουν μάθει...ήταν 1 παράδειγμα για το πόσο διαστρεβλωτικό κείμενο έγραξες...μου αρκεί η παραπληροφόρηση των μμε...δεν έχω ανάγκη από αυτή και στο διαδίκτυο...ελπίζω να μην αρπάζεσαι εύκολα...δεν έχω καμία διάθεση να σε προσβάλω αν και ομολογώ οτι είμαι λίγο πιο οξύς απ οτι θα ήθελα..αύτο είναι πάντα προσωπική άποψη και φυσικά μπορεί τα υπόλοιπα παιδία που θα διαβάσουν το άρθρο να έχουν αντίθετη άποψη..

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχει ο Καρβέλας. Όταν λέει ότι η ελληνική κοινωνία είναι καθηστερημένη και αποβλακωμένη έχει απόλυτο δίκιο. Δεν είναι βρισιά αλλά η πραγματικότητα. Και μερικές φορές πονάει.

Ανώνυμος είπε...

Στο 90% των λεγωμένων του έχει δίκιο.

Giannis123 είπε...

Έχω την εντύπωση οτι από τα λεγόμενα του Καρβέλα παρεξηγήθηκαν κυρίως οι Φούστηδες.
Αυτό που κατάφερε ο Λαζόπουλος ήταν να καταστήσει συμπαθή την νέα συνομοταξία των Μακάκηδων.
Άρε Λάκη ..... Λέοντα

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρβέλας λέει πολλές αλήθειες αλλά με λάθος τρόπο. Εκεί χάνει το παιχνίδι.

Όσο για τον Λαζόπουλο πιστεύω ότι και αυτός έχει πνιγεί στην θάλασσα της επιτυχίας και της θεαματικότητας.
Όταν επιλέγεις να σατυρίσεις την showbiz/τηλεόραση καλό είναι να είσαι απέξω και όχι κομμάτι αυτής γιατί ότι λες είναι υποκριτικό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα οτι ο Λακης θα έπεφτε τόσο έξω και θα δημιουργούσε μια διαμάχη απο το τίποτα τελικά. Το τραγούδι του Καρβέλα στο οποίο στηρίχτηκε ο Λακης για να τον κρίνει έχει σκοπτικό ύφος. Ο Λάκης βέβαια κράτησε μόνο το ρεφραίν, δεν ξέρω αν το έκανε εσκεμένα.

Ανδρέας Μπατσής είπε...

Λοιπόν φίλε, απ' ότι φαίνεται η αλήθεια όντως πονάει (και πόνεσε και σένα). Και η αλήθεια είναι ότι ο Καρβέλας, απλώς απαντώντας στον ατάλαντο Λαλάκη, του έδειξε πόσο βάναυσα μπορεί σε πλήξει το οχυρό του γυαλιού, με την ασυδοσία να βασιλεύει. Γιατί, είτε αλήθεια είτε ψέματα, άντε να αποδείξει τώρα ο Λαλάκης ότι δεν είναι φούστης (που είναι κι όλας). Ο Καρβέλας τον χτύπησε με τα ίδια του τα όπλα και μέσα στο ίδιο του το γήπεδο, το γήπεδο της τηλεόρασης το οποίο γεμίζει ασφυκτικά με οπαδούς (όχι φιλάθλους), σαν και σένα. Ο λόγος για τον οποίο σε χαρακτηρίζω οπαδό είναι γιατί προφανώς έχεις ανάγει σε ήρωα τον αγαπημένο σου Λαλάκη, με τα απανωτά αντιαθλητικά φάουλ (τι ακριβώς σατίριζε ο παίκτουρας όταν μιξάριζε τη φάτσα της Τένιας Μακρή και της Βέφας Αλεξιάδου στο διαδικτυακό βίντεο της πορνογιαγιάς με τον δονητή;;;) ενώ δεν δείχνεις ίχνος σεβασμού για τον αντίπαλο ο οποίος απλώς απάντησε σε ένα από αυτά τα φάουλ που του έγιναν. Τέτοιες γηπεδικές συμπεριφορές δεν συνάδουν καθόλου με την έννοια των blog, τα οποία υποτίθεται ότι προωθούν όλες τις απόψεις.
Όσο για τα περί θρησκείας; Μόνο σε οπαδούς μπορεί να απευθυνθεί και αυτό το εξάμβλωμα... Απλώς απομακρύνσου για λίγο από την κερκίδα σου για να ξαναδείς τη συνέντευξη με λίγο πιο ουδέτερα μάτια.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπών ο άνθρωπος έχει καεί από το κοκό και βλέπει οράματα παρερμηνευμένης πραγματικότητας.
Πριν πολλά χρόνια, νομίζω σε εκπομπή της Σεμίνας στην ΕΡΤ είχε παρουσιαστεί ένα ηχογραφημένο μήνυμα όπου έλεγε ότι ο Θεοδωράκης και ο Χατζηδάκης δεν ήταν τίποτε μπροστά του. Κατά λέξη είχε πει ''Ποιος Μίκης και ποιος Χατζηδάκης, τίποτα δεν είναι όλοι αυτοί μπροστά μου''.
Το παλικάρι έχει ξεφύγει.
Πάντως δεν έχει άδικο για τις θρησκείες

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο ίδιος που έγραψα το παραπάνω σχόλιο. Τώρα διάβασα και τα δικά σας. Πάτε καλά ρε. Ασχολείστε με το αν έχουν κόντρα με τον Λαλάκη ή με το αν γράφει ωραία τραγούδια. Επικοινωνούμε ή όχι. Εδώ μιλάμε για ένα δημόσιο πρόσωπο που μιλάει απαξιωτικά για τον ΜΟΤΣΑΡΤ και για τον Χατζηδάκη. Καταλαβαίνετε τι γίνετε. Και τον βγάζουν στην τηλεόραση να ακούσουμε τις απόψεις του. Θα τον είχα κλείσει σε σανατόριο αν τα έλεγε στο εξωτερικό. Για τον ΜΟΤΣΑΡΤ ρε τι είπε ο άνθρωπος. Ποιος Λαλάκης και ποιες αηδίες τσαμπουνάτε εδώ μέσα. Είστε μάλλον όλοι ενήλικες άρα και ψηφοφόροι. Και αυτό είναι τρομακτικό.

Ανώνυμος είπε...

Λάκης... όπως λέει ο λαός κακιασμένη αδερφή.

Ανώνυμος είπε...

Καλά σε άλλο κόσμο ζείτε βρε παιδιά...Πόσοι από εμάς δεν έχουμε δει , στο παρελθόν, το Λαζόπουλο σε κλαμπ να την πέφτει προσβλητικα και χυδαία σε αγόρια, με την αλλαζονεία που τον διέπει, να μην λαμβάνει δηλαδή υπόψη την αξιοπρέπεια του άλλου . Δεν είναι μεμπτό να βλέπεις ένα άτομο που αυτοαποκαλείται η "φωνή του κοινού συναισθήματος" να κάνει παρέα με Λάτσηδες και να είναι όχι μόνο μέσα στα χυδαία παρακυκλώματα της Show biz, αλλά και να τα κατευθύνει. Ότι ο Λαζόπουλος πήρε το ΕΣΡ και έδωσε την Πάνια, δε σας λέει τίποτα για την υποκρισία του;

Ανώνυμος είπε...

Δεν διάβασα όλο το ποστ γιατί από τις πρώτες γραμμές μου φάνηκε αποκρουστικό, συκοφαντικό και όπως θα έλεγε ο Καρβέλας φούστικο.
Το ότι βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να πει τα πράγματα με το όνομα τους είναι κάτι πολύ αισιόδοξο για την κοινωνίας μας.
Όσοι ενδιαφέρεστε για τα θρησκευτικά ζητήματα διαβάστε επίσης το καταπληκτικό μ.Χ. του Αλεξάκη το οποίο βραβεύθηκε φέτος με το μεγάλο βραβείο γαλλικού μυθιστορήματος αλλά εντέχνως αποσιωπήθηκε η σημαντικότατη αυτή διάκριση στην χώρα μας..
Αυτές οι προσπάθειες λοβοτόμησης της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης γίνονται πάντα κατά φωτεινών πνευμάτων όπως ο Καρβέλας. Αντίθετα τύποι, όπως η Ρούλα και η Τατιάνα ανθούν γιατί δεν μπορούν να προκαλέσουν κανένα απολύτως πρόβλημα στη σημερινό σαπισμένο και βλαμμένο μυαλό του νεοέλληνα αντίθετα τροφοδοτούν και επιτείνουν όλη αυτή την διανοητική κατάπτωση μας.
φιλικά,
Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

, Πρόκειται για μία προσωπικοτητα νοσηρά εγωπαθή, σε βαθμό που να θεωρεί τον Σωκράτη "αμόρφωτο".

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων θα κρίνει ο καρβέλας, (ο άνθρωπος που δυσκολεύεται να εκφέρει μία συγκροτημένη σειρά εννοιών, όπως φάνηκε εχθες) αν εγώ είμαι καθυστερημένος;

Βγήκε ο θρασύς να βρίσει πράγματα που τον ξεπερνούν έτη φωτός.

Περιμένω από τον καρβέλα, τον βασ βασ, να μου εξηγήσει τι είναι οι θρησκείες;

Χάθηκαν οι φιλόσοφοι, οι θεολόγοι, οι συγγραφείς και οι πραγματικοί ποιητές;

Τον είπανε μακάκο, και αυτός με αναίδεια εκατομμυρίων μακάκων, απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη, για να "καθαρίσει" την προσβολή;

Δεν τον ενδιαφέρει η κατάσταση που βλέπει γύρω του; Οι πεινασμένοι συνταξιούχοι και η αθλιότητα; Μας νοιάζει νομίζει αν ο Λάκης τον είπε μακάκο;

Γιατί να νομιμοποιείται ένας εμφανώς ημιμαθής άνθρωπος (αδιάβαστο λέει τον ευατό του) να απασχολεί την κοινωνία με τις τρίχες του; Και μάλιστα από μία εκπομπή που την βλέπει το 20-30% των τηλεθεατών, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

Επειδή χαράμισε το ταλέντο του γράφοντας αμφιλεγόμενης ποιότητας σουξεδάκια, για τις εταιρείες;

Έλεος και λίγο σεβασμό γι αυτή την κοινωνία...

Υπό αυτό το πρίσμα ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ακόμη και αν είναι αλήθειες.

Άλλωστε όλα τα φρικιά από την δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα τα ίδια λένε. Τίποτε το καινούργιο δεν είπε.


Lupus

Ανώνυμος είπε...

Σκουπιδαριό και ο ένας και ο άλλος..Πάτος του βαρελιού. Κάτι σαν μούργα

Ανώνυμος είπε...

http://www.shufuni.com/amateur/
e5c22e788061565b770d58ca699917e8.html

η γκομενα του μακακα αννιτα πανια γυμνη!

Ανώνυμος είπε...

...την ώρα που η Ελλάδα ζει το δράμα του Αρχιεπισκόπου

Σιγά τα αίματα, μεγάλε... Δεν είδα κανέναν να ζει δράματα εν Ελλάδι, οι περισσότεροι ετοιμάζονται για εορταστική έφοδο στην επαρχία!

Ανώνυμος είπε...

Και ο Καρβελας και ο Λαζοπουλος ειναι γελοια προσωπα, αλλα τουλαχιστον ο Καρβελας ειναι αυτος που ειναι, δεν ειναι υποκριτης σε αντιθεση με τον Κυριο Λαζοπουλο. Με βρισκει 100% συμφωνο ο χαρακτηρισμος του Καρβελα "φαυλος" προς τον Λαζοπουλο. Το καλυτερο βεβαια για αυτην την χωρα θα ηταν να μην μας τα επρηζε κανενας απο τους 2... ειδικα ο φουστης

Ανώνυμος είπε...

θα πρεπει να μαθετε οποι σας να δινεται σημασια στο τι λεει καποιος και οχι πως το λεει.....ο καρβελας ειπε παρα πολλα σωστα πραγματα (90%) που οι περισσοτεροι δεν τα καταλαβαινουν επειδη τα πεει με λαθος τροπο.....ενω ο μαλακας ο λαζοπουλος λεει 20 παπαριες ψευτοκομμουνιστικες ,ψευτονεολαιικες και λαικιστικες, με λιγο χιουμορ ,κι εσυ νομιζεις οτι με το να τον δεις ,κερδιζεις κατι....ε λοιπον σε πληροφορω,τιποτα δεν κερδιζεις....μονο 2-3 ανεκδοτα για την επομενη μερα......και κατι ακομη.....αποτυχια στην τεχνη,ειναι να σε αφηνει κατι αδιαφορο....οταν σου προκαλει καποιο συναισθημα ωραιο η ασχημο,τοτε εχει πετυχει τον στοχο της.....αυτα

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ο Νίστε είναι, ούτε ο Μότσαρτ.
Είναι αγράμματος και με αβασάνιστη σκέψη,αλλά μου φαίνεται πολύ ισορροπημένος.Μπορεί να είναι υπερόπτης αλλά και εγώ τον γράφω στα @ρχίδια μου.Είμαστε πάτσι. Είναι κατά της παπαδοκρατίας, τον πάω!!

theodore είπε...

ΕΓΧΡΩΜΗ TV,ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ.

Κλείστε την επιτέλους την ρημάδα.

Lily είπε...

Ade re o An8ropws einai Dimiourgos me keiros...exei dosei polla sto Elliniko tragoudi opos eipe kai H Kyria SARRH!!!
Exei dosei to Bas..bas o Paraskebas
To Souzi Tsouzi
Kai diafora alla aristourgimata pou proo8oun tin Elliniki mousiki koultoura!!!
BRE OUST!!!

Ανώνυμος είπε...

lupus ο πιό μακάκας τελικά είσαι εσύ με τις παπαριές που γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λεει ο ανθρωπος ;; Επειδη πουλανε τα σκουπιδια νομιζει οτι ειναι καποιος ;; Τετοια σκουπιδακια γραφει ο καθενας σε ενα 5λεπτο στην τουαλετα αμα λαχει ... Απλα το κυκλωμα δεν αφηνει αλλους σκουπιδαδες να βγουν στον αφρο και εχει καβαλησει καλαμο μεχρι το φεγγαρι ...
Για παραδειγμα παρτε δυο σκουπιδακια δικα μου στο φτερο : Μ'εχεις στησει κι εχω στυση ...
ζειμπεκικο

Τι λες βρε μακακα (δις) αρπα το που**ι μου και αντε λάκα
τσιφτετελι

Ανώνυμος είπε...

Απλά εγώ θέλω να πω στους ηλίθιους που καταλαβένετε ποιους εννόω ότι ο Σωκράτης ήταν αμόρφωτος.Δεν το λέει ο ΚΑΡΒΕΛΑΣ αυτο αλλά ολοκλήρος ο κόσμος.Θέλω να συνεχίσς λέγοντας ότι ο καρβέλας αν και υπρβολίκος είπε την αλήθεια αυτή που φοβάστε να ακούσετε και να πείτε.

Ανώνυμος είπε...

Απλά εγώ θέλω να πω στους ηλίθιους που καταλαβένετε ποιους εννόω ότι ο Σωκράτης ήταν αμόρφωτος.Δεν το λέει ο ΚΑΡΒΕΛΑΣ αυτο αλλά ολοκλήρος ο κόσμος.Θέλω να συνεχίσς λέγοντας ότι ο καρβέλας αν και υπρβολίκος είπε την αλήθεια αυτή που φοβάστε να ακούσετε και να πείτε.