Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος χαιρετίζει τον πρώην βασιλιά Κωνσταντίνο πριν τον Στεφανόπουλο, Σαρτζετάκη, Αντιπολίτευση κλπ δείτε το βίντεο

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κατά την εκφώνηση του επικηδείου λόγου του στην κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, απευθύνει χαιρετισμό στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο πριν την προσφώνηση των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας κ.κ. Σαρτζετάκη και Στεφανόπουλο και άλλων θεσμικών οργάνων της Δημοκρατίας ( Βουλή , Αντιπολίτευση, κτλ)!!!!
Ο ίδιος είπε ότι ο Κωνσταντίνος είναι ένας πολίτης που βρισκόταν εκεί και δεν μπορούσε να τον αγνοήσει.
Τι να επεδίωκε άραγε ο Άνθιμος;
  • Του ΄"ξέφυγε";
  • Ήθελε να δώσει το στίγμα της "επόμενης μέρας";
  • Έδωσε το "εναρκτήριο λάκτισμα" στην κούρσα της διαδοχής;
  • ή κάτι άλλο;

Μέγα ατόπημα
ή επιθετική τακτική κίνηση στην βυζαντινή σκακιέρα;


10 σχόλια:

gskapetis είπε...

Το παρατήρησα, αλλά δεν είδα να γίνεται καμιά κίνηση(δεν άκουσα και ειδήσεις δηλαδή), αλλά είναι φανερό ότι δεν ήταν τυχαίο αφού ό,τι έλεγε το διάβαζε από μέσα. Προφανές είναι ότι "πάτησε"στα φιλοβασιλικά αισθήματα κάποιων μητροπολιτών ή χριστεπώνυμου πλήθους.Γνώμη μου είναι πως πρόκειται για τον πλέον επικίνδυνο αν εκλεγεί.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ συμφωνώ πως πρόκειται για τον πιό επικίνδυνο και πλέον ακατάλληλο υποψήφιο. Η όλη στάση και συμπεριφορά του αποπνέει χυδαιότητα και αηδία σε κάθε νοήμονα άνθρωπο (θρησκευόμενο ή μή). Όσο για την λειτουργική του συμπεριφορά... εκεί αγγίζουμε τα όρια του απόλυτου kitsch).

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, το Λαός του Καρατζαφέρη το ανέφερε Λάος (χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας). Θα τον αποκηρύξει ως υποψήφιο ο Καρατζ.
:-)

Ως προς την προσφώνηση του Κοκού, ας φροντίσει ο Γιώργος να διαμαρτυρηθεί! Κι αυτόν μετά τον ανέφερε... Αλλά μάλλον θα συνεχίσει να γλείφει!

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να ανέβει ο Άνθιμος στον αρχιεπισκοπικό θρόνο να έχουμε και πάλι κανένα ρασοφόρο-φασιστάκο της προκοπής να γελάμε! :p

Ανώνυμος είπε...

ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΚΙΑ, ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ,
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΣΤΕ ΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, Ο ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΑΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΟΥΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΤΙΝΑΤΖΕΣ ΤΟΥΣ. Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ , ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ, ΚΑΘΟΤΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΤΑΜΠΕΛΑΣ, ΛΟΓΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ. ΣΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Επίσης κανείς δεν αναρωτήθηκε ποιό είναι το πρωτόκολο σε αυτές τις περιπτώσεις. Σωστά έπραξε ο Ανθιμος αλλιώς θα ακούονταν μια "οχλαγωγία" εν τω μέσω της προσφωνήσεως.

Ανώνυμος είπε...

Ανέφερε τον Τέως που είναι ΧΟ, πριν τον Γιωργάκη που δεν είναι ΧΟ, και πριν τα αριστερά τσουτσέκια που και αυτά δεν είναι ΧΟ αλλά επιπρόσθετα έβριζαν τον Χριστόδουλο όπου και αν βρισκόντουσαν ?

Ωραίος ήταν ο Ανθιμος, απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι οι κλασσικοί κριτές των πάντων, ασχολούνται για ακόμα μια φορά με το δέντρο και όχι με το δάσος... :D

vetdino είπε...

εγώ είμαι ιδεολογικά ενάντια στη βασιλεία, ειδικά σε ό,τι αφορά την ελληνική βασιλικη οικογένεια, εφοσον αποτελούσε πηγή διχόνιας του ελληνικού λαού, καλώς πήγαν σπίτι τους, ΟΜΩΣ, ο Κωνσταντίνος διετέλεσε νόμιμος ανώτατος άρχοντας της χώρας και μάλιστα για περισσότερα χρόνια από τον Στεφανόπουλος ή το Σαρζετάκη (τους οποίους επίσης εκτιμώ), πρέπει λοιπόν να τον αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος σαν τον πρώην πρώτο πολίτη της χώρας. όχι να του δίνει συντάξεις κτλ, αλλά τουλάχιστον σε τελετές που παραβρίσκεται δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μην αναφέρεται;

δε μπορώ να αντιληφθώ την εμπάθεια κάποιων ΜΜΕ και πολιτικών προς έναν άνθρωπο που ούτε αποτελεί απειλή για το πολίτευμα, ούτε φυσικά δείχνε τέτοιες διαθέσεις.

πρώην ήταν και μας τελείωσε.

υγ: για τον άνθιμο, ήταν "φάουλ" που τον ανέφερε πριν του πρώην προέδρους της δημοκρατίας, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί επρεπε να τον αγνοήσει.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον/την vetdino. Αν καί ιδεολογικά αντίθετος με την βασιλεία, ο τεως καί κατ΄επέκταση ο θεσμός της βασιλείας αποτελεί μιά μακροχρόνια περίοδο στήν ιστορία αυτού του τόπου.

Είναι καιρός να ξεφύγουμε από την εμπάθεια / συναισθηματική φόρτηση του παρελθόντος, άλλωστε ο άνθρωπος καί ακίνδυνος είναι γιά το πολίτευμα, αλλά καί δεν πείθει..

Ανώνυμος είπε...

Μακριά από εμένα κάθε λογής φιλοβασιλικά αισθήματα. Τόσο ιδεολογικά, όσο και πολιτικά, κινούμαι σε μάλλον αντίθετους χώρους.

Ωστόσο, πρέπει και να αποκαθίσταται η αλήθεια.

Σε επίσημες τελετές, όπως και η εν λόγω κηδεία, πρέπεί να ακολουθείται το πρωτόκολλο.
Και το πρωτόκολλο πολύ απλά ορίζει ότι κατά τις προσφωνήσεις και τους χαιρετισμούς οι βασιλείς προηγούνται των Προέδρων, και κατ'επέκταση το ίδιο ισχύει και για τους πρώην ανώτατους πολιτειακους άρχοντες.

Αδυνατώ να κατανοήσω αυτήν την ψευτο-υστερία που υπάρχει στην Ελλάδα με τον τέως. Δηλαδή η χώρα δε γνώρισε ποτέ τη βασιλεία; Δεν υπήρξαν εκείνα τα χρόνια; Άλλο να αποκηρύσσεις μια μορφή πολιτεύματος και άλλο την Ιστορία σου.
Αυτή η συμπεριφορά μόνο έλλειψη καλλιέργειας, απουσία μόρφωσης και γνώσης είναι χαρακτηριστικό.

Ας στραφούμε στο πως θα εξαλείψουμε τα δεινά που ταλανίουν το σημερινό μας πολίτευμα, αντί να στρουθοκαμηλίζουμε με τα γεγονότα. Τωρινά και ...τέως.