Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Requiem για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: Θλίψη, συγκίνηση και συντριβή διακατέχει την ελληνική κοινωνία.


Η απήχηση που είχε ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου, σε μία κοινωνία αθλιότητας, υποτέλειας και βαθιάς παρακμής, εντυπωσιάζει. Ακόμη και στο διαδίκτυο, η είδηση κυριαρχεί. Άραγε για ποίον πολιτικό θα δάκρυζαν τόσο οι Έλληνες;

Το λαϊκό προσκύνημα αναμένεται να είναι πρωτοφανές. Πράγμα που θα αποδείξει ότι ο Χριστόδουλος δεν ήταν μόνο Αρχιεπίσκοπος, αλλά ήταν και λαϊκός πνευματικός ηγέτης με μεγάλη επίδραση στην ελληνική κοινωνία.

Έλεγε αυτά που δίσταζαν ή δεν ήθελαν να πουν οι πολιτικοί μας, και οι περισσότεροι από εμάς, θρησκευόμενοι ή μη, γνωρίζαμε ότι αυτά ήταν τα σωστά.

Πολυσυζητημένος και αμφιλεγόμενος, πολεμήθηκε, καθυβρίστηκε και διασύρθηκε όσο λίγες προσωπικότητες. Ο λόγος ήταν απλός: υπήρξε αντίθετος στις διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης και στον νεοφιλελεύθερο εκσυγχρονισμό. Και όχι μόνο ήταν αντίθετος, αλλά το έλεγε με παρρησία. Επιπλέον, ήταν ένθερμος πατριώτης και θαυμαστής του ελληνικού ιδεώδους, σε ένα πολιτικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί ο εθνομηδενισμός και η υπακοή στις επιταγές της Αυτοκρατορίας

Τα παπαγαλάκια που τον καθύβριζαν, τώρα υποκριτικά και από τα ίδια τηλεπαράθυρα, πλέκουν εγκώμια. Φανατικότεροι εχθροί του: οι διάφοροι δήθεν «αριστεροί», νεοφιλελεύθεροι και κρυπτο-νεοφιλελεύθεροι, οι οποίοι τώρα επιχαίρουν στην σιωπή, πλην ολίγων που πανηγυρίζοντας, απέδειξαν ότι δεν διστάζουν ακόμη και να σκυλεύσουν τους νεκρούς.

Τελικά υπάρχουν ακόμη προσωπικότητες που εμπνέουν την ελληνική κοινωνία.

Το βίντεο που έφτιαξε ένας νεαρός φίλος (και μάλιστα μη θρηκευόμενος) πιστεύω ότι αντικατοπρίζει τα συναισθήματα του μέσου πολίτη.




15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΨΟΦΙΣΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΩΡΑ!!!!






ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ενώ εσύ είσαι δίπλα στον αμερικανό πρέσβη, αμερικανοτσολιά

Ανώνυμος είπε...

εφυγε ενασ πολυ μεγαλοσ ..ανθροποσ

Ανώνυμος είπε...

Απλά δεν ήμασταν άξιοι να τον έχουμε..
Δεν θα ξαναϋπάρξει Χριστόδουλος..
Πολύ λογικό και αναμενόμενο να τον βρίζουν οι πουλημένοι, οι έξαρνοι έλληνες..

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΑΝΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ "ΖΗΤΩ ΨΟΦΙΣΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ!!!ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ )ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΡΙΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Πορφύριος προφήτεψε αυτό το γεγονός σχεδόν 18 χρόνια πρίν.

Αν είναι να βγαίνουν οι προφητείες, τότε αυτά που έλεγε ο Παϊσιος πολύ σύντομα θα γίνουν...

Ανώνυμος είπε...

tosa xronia tou plirona tis mersentes tou paliopousta
kai ta xrisa rasa kai tis poutses pou ebaze ston kolo tou.
Tvra tha tou pliroso eyxaristos ton tafo tou.
tha pao kai tha matho pou thaftike o skilos kai tha tou xeso to kefali.
skata sta kokalla tou kai se olous tous proskinimenous ellines.

Ανώνυμος είπε...

αυτος που εγραψε για τις πουτσες στον κολο θα εχει φαει πολλες και ξερει μαλλον πως ειναι!!!
ολα αυτα που λες σου ευχομαι να σου συμβουν

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου πω βρε!Δεν ντρέπεσαι που λες τέτοια πράγματα..

Ανώνυμος είπε...

Tέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν επιτρέπονται,αλλά όλοι οι αντίχριστοι με τέτοια στάση προσπαθούν να εναντιωθούν για να επιζήσει ο σατανάς μέσα τους!Σε λυπάμαι ανώνυμε,αλλά δεν θα έχεις καλό τέλος!

Ανώνυμος είπε...

τίποτα από όλα αυτά από την αμερικάνικη πρεσβεία τα γράφουν, είναι παπαγαλάκια της. έστησαν παρτι για τον θάνατο του Χριστόδουλου, νομίζουν ότι θα φέρουν στην Αρχιεπισκοπή κάποιον κολλητό τους σαν τον Ζακύνθου

vetdino είπε...

Αθάνατος ο παπάς!! κι όσοι ακούνε τον εθνικό ύμνο και βγάζουν σπυράκια, γιατί κυρίως ο πατριωτισμός του Χριστόδουλου τους πείραζε, να θυμούνται τι λέει ο ποιητής (αριστερός ποιητης)... "σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουρια δεν πιάνει"...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, διαβάστε και κανένα άλλο μπλογκ άμα σας τη δίνει τούτο. Το καλό στο ίντερνετ είναι η πολυφωνία.

Κατά κάποιον τρόπο κι εγώ είμαι φιλελεύθερη, έως και ακραία φιλελεύθερη (και με τα μέτρα της Χρυσοπηγής μάλλον άθεη)! Εκεί με οδήγησε νομίζω η αγάπη μου για τη γνώση, η περιέργεια κι η περιπέτεια της θνητής σάρκας μου που αμέτρητες φορές άνθισε, μαράθηκε, σάπισε και ξαναγεννήθηκε αναπάντεχα. Είναι απίστευτα δύσκολη τέχνη η ζωή και με προσβάλουν κάποιες δογματικές τοποθετήσεις που δεν ενθαρρύνουν τους νέους στην έρευνα των ορίων τους... αλλά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να βρίσω κανένα δημόσια. Ποιά η χρησιμότητα να επιτίθεσαι και να τρομάζεις περισσότερο αυτούς που ήδη σκιάζουν τα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης και οι ανασφάλειες της ζωής;
Αν είναι να θυμώσω, πρώτα το φιλτράρω, καταλήγω σε έναρθρη και σαφή φόρμα και μετά το γράφω δημόσια. Αν είναι να θίξουμε κάτι που μας ενοχλεί, καλό είναι να το καταλάβουν όλοι: και όσοι συμφωνούν και εκείνοι που διαφωνούν.

Να είστε καλά όλοι και να διαβάζετε πάντα από πολλές πηγές!

Ανώνυμος είπε...

Καλό παράδησο να έχει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Ελπίζω με τις διδαχές του και με το παράδηγμα του να φωτήσει τα σκοτεινά μυαλά.

'Οσο για το σχόλιο του υβρηστή που είναι τόσο δειλός που δεν λέει το ονομά του, θα του πώ μόνο οτι είναι βαθιά νυχτομένος και θα πρέπει να ντρέπεντε.'

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΤΑΜΠΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΟΠΩΣ Η ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΠΙΚΡΙΘΗΚΕ ΣΚΑΙΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΖΑΝ. ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΛΑ, ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΣΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΕΝΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΙΟΝΙ.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ.

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΧΡΕΙΟΥΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΕΜΠΑ, ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΤΙΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝΤΑΙ (ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ), ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΑΝ (ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ) ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΑΘΟΛΑ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ Κ Ρ Ε Μ Α Λ Α Σ.


ΑΝΤΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ, ΔΙΚΕ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ.
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΩΣ, ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ.