Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Θέλουν να βάλουν χαλινάρι στην αναδυόμενη δύναμη της blogόσφαιρας, ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ δρουν ασύδοτοι εδώ και 20 χρόνια!!!

Μία Πολιτεία που εδώ και είκοσι χρόνια είναι ανίκανη να θέσει ένα αποτελεσματικό νομοθετικό και δεοντολογικό πλαίσιο για την λειτουργία των εμπορικών ΜΜΕ, ξαφνικά προσπαθεί να βάλει χαλινάρι στα blog.

Ένα ακόμη σύμπτωμα της παθογενούς, παθογόνας και παρηκμασμένης κοινωνίας μας.


Αντί Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να τσακίσουν την Λερναία Ύδρα της διαπλοκής οικονομικής παραεξουσίας και ΜΜΕ, την δια του Τύπου αλητεία που βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας, τα καρτέλ, τις αδηφάγες παρέες, τις συμμορίες και τις εξαρτήσεις από διεθνικά κέντρα παραεξουσίας, τώρα υπονομεύεται το μόνο αυθεντικό μέσο έκφρασης που διαθέτει ο πολίτης που συνθλίβεται στις Συμπληγάδες Πέτρες της καθημερινότητας. Τα μπλογκ. Η πιό δημοκρατική τεχνολογία που έχουμε γνωρίσει από την εποχή της Άμεσης Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Αίσχος!!!

Προωθούνται τέσσερις νομοθετικές αλλαγές-θηλιά στον λαιμό των μπλογκερ, που μαθηματικά θα οδηγήσουν την μπλογκόσφαιρα σε μαρασμό:

1- Οι διαχειριστές των blog ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

2- Το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.
3- διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

4- το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.

Αν αυτά γίνουν πραγματικότητα αναδύεται μία σειρά από τεράστια ή γελοία προβλήματα και αντιφάσεις για τα οποία το Lupus θα επανέλθει.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαι φυσικά οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι κοινωνικό δημόσιο αγαθό, τις πληρώνουμε όλοι μας και το κράτος τις παρέδωσε τζάμπα στους επιχειρηματίες.

Τα blogs δεν πρέπει να φιμωθούν αλλά μην το παίρνουμε τόσο πάνω μας, ότι είμαστε τόσο σημαντικοί για ν' ασχοληθούν μαζί μας. Αν ασχοληθούν θα μας κάνουν να φαινόμαστε ήρωες και δεν νομίζω να τους συμφέρει.

Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε...

Από τα ελάχιστα που γνωρίζω, τα blogs μας βρίσκονται σε αμερικανικούς servers(google, wordpress κ.α.) οπότε υπόκεινται στην αμερικανική δικαστική διακαιοδοσία ανεξάρτητα απο το που εκπέμπουν.Άρα οι νόμοι του ελληνικού συντάγματος δεν μας αγγίζουν.Έχω λάθος?

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν πολλές νομικές απορίες, το ζήτημα θέλει συμβουλή από ειδικό

Ανώνυμος είπε...

Το αδίκημα τελείται όπου εκδηλώνεται η προσβολή. Συνεπώς είναι εφαρμοστέοι οι ελληνικοί νόμοι και υπάρχει αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστηρίων να σε δικάσουν αν σε πιάσουν αν η προσβολή εκδηλώνεται στην Ελλάδα. Εκεί που σκαλώνει η δουλειά είναι ότι δε μπορούν να σε πιάσουν γιατί πρέπει να δώσει την ΙΡ σου η google. Για να δώσει την ΙΡ σου η google πρέπει να στείλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Αμερική. Εκει θα καλέσει ο δικαστής την google να δώσει την ΙΡ. Όμως για να την δώσει πρέπει να υπάρχει σοβαρό αδίκημα με βάση τον αμερικάνικο νόμο. επειδή οι συκοφαντικές στην Ελλάδα είναι του κώλου τις γράφουν και οι αμερικανοί εκεί που δεν πιάνει μελάνι και δε δίνουν την ΙΡ. Όπότε μπορούν να σε πιάσουν δύσκολα αλλά δεν είναι αδύνατο. Το είδες άλλωστε.

Αν σε πιάσουν όμως την έκανες. Ο Καψάμπελης θα τραβήξει πολλά. Αν έχει στοιχεία και μπορεί να διαπραγματευτεί για να τον αφήσουν στην ησυχία του έχει καλώς άν όχι θα τον σκίσουν. Με φωνές και τέτοια δε γίνεται τίποτε. Εγώ αν βγει μια σελίδα και μαζεύει λεφτά για υποστήριξη του Καψάμπελη για πληρωμή εξόδων, δικηγόρων και τα σχετικά είμαι μέσα υπό το όρο ότι δεν έχουμε εκβίαση. Μόλις δουν τον κόσμο να αντιδράει θα μαζευτούν και θα γίνουν και τσιμπούκι.

Ανώνυμος είπε...

GIATI TO email TOY "PRESS.GR" HTAN hotmail.com ? KAI OXI gmail.com?

Ανώνυμος είπε...

εχουμε και λέμε
εκατονταδες μηνυσεις η εξης ΜΙΑ
του Χιωτη!!!!!!!!!
Α ναι και μια που Θα γινει απο τον Δικηγορο Γεωργίου (ο οποίος δεν ηξερε λεει πως να την υποβάλλει)
Οι υπόλοιπες ειναι στη φαντασία του Πρετεντερη ή στα στοιχεια της ασφάλειας που γνωρίζει ο Χιωτης καλυτερα από την ασφαλεια και τον εισαγγελέα
Σεναρια ειπατε????? εντεταλμενη υπηρεσία ειπατε??????
Οχι δεν το πιστεώ. Τα μεσα του ΔΟΛ(ιου)ειναι σταθερα προσκολλημενα στην αντικειμενικη πληροφόρηση. Ρωτηστε και τον ΓΑΠ

«Φασίστας Μπουουου» είπε...

Σιγά μην μας υποχρεώνουν να γράφουμε και τη διεύθυνσή μας. Άκου όνειρα που κάνουν.
Πάντως είναι εντυπωσιακή η λυσσώδης επίθεση της τηλεόρασης...προφανώς επειδή χάνουν τα πρωτεία.
Επίσης εντυπωσιακή είναι η ασχετίλα των φωστήρων της τηλεόρασης που δεν έχουν ιδέα από ιντερνετ και μπερδεύουν τον server με τον browser
Με τον Καψαμπέλη πάντως δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε. Όχι μόνο λόγω του ότι βγάζει μια εικόνα υστερικού, αλλά κυρίως γιατί είναι αποδεδειγμένα ψεύτης και ενώ στην αρχή έλεγε ότι εγώ έστελνα μαιλ που δημοσιεύονταν σήμερα στο press-gr έχει βάλει στο τέλος μιας ανάρτησης ένα σχόλιο, που σημαίνει ότι αυτός ανέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση, άρα έχει κωδικούς, άρα είναι συνδιαχειριστής...ενώ επαναλαμβάνω χθες έλεγε ότι έστελνε μόνο μαιλ και δεν ξέρει ποιός τα αναρτούσε...
Όσο για το θέμα του εκβιασμού...δεν θα μου προκαλούσε καμία έκπληξη δημοσιογράφος να εκβίαζε δημοσιογράφο...

«Φασίστας Μπουουου» είπε...

Να συμπληρώσω κάτι που άκουσα τώρα στο βίντεο που έχετε πιο πάνω.
Στη συζήτηση στο ΑΛΤΕΡ ενώ ο Καψαμπέλης όλην ώρα, όπως και στα υπόλοιπα κανάλια λέει, δεν ξέρω δεν είμαι εγώ κλπ. κάποια φάση λέει ο Χατζηνικολάου «πάντως από το συγκεκριμένο blog βγήκαν και ειδήσεις» και πετάγεται ο Καψαμπέλης και λέει «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ» :))))))))
Κατά τα άλλα δεν είναι αυτός...άσε ρε σούργελο, τρελοκομείο

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΟΗΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ-ΕΘΝΟΥΣ,ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ).ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ?ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΔΩ? ΔΕΝ ΤΡΕΦΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ,ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΤΟΠΟΥΛΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΙΔΕΣ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΗΚΝΕΙΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!