Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούν για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Ας μην ακούμε τα παπαγαλάκια και ας αντισταθούμε στα σκλαβοπάζαρα που μας επιβάλλουν. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούν για ΟΛΟΥΣ μας.

Να στηρίξουμε την απεργία τους.

Να πολεμήσουμε τα σκλαβοπάζαρα που μας επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός.

Να αποδοκιμάσουμε τα παπαγαλάκια, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι απεργίες είναι εναντίον του κοινωνικού συνόλου.

Με το συνταξιοδοτικό που μας επιβάλλουν θα πεθαίνουμε δουλεύοντας αλλυσοδεμένοι στις γαλέρες του φεουδαρχικού Μεσαίωνα που έρχεται, για να πλουτίζουν άλλοι.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο! Καλά κάνουν και κάνουν απεργία. Οι υπόλοιποι τι κάνουμε;;;
Καλό τριήμερο.

theodore είπε...

Τις δηλώσεις της Αλέκας τις διάβασες;
Για γέλια και για κλάματα.
Οποια απεργία δεν καθοδηγείται απο το ΚΚΕ,την σπιλώνουμε και καθαρίσαμε.
Ντροπή στο ιστορικό ΚΚΕ για τισ δηλώσεις της σημερινής του ηγεσίας.

ddt είπε...

Φθηνο αντικομμουνισμο κανεις theodore.Αλλα ο πρωτος εισαι ή ο τελευταιος??
Παρακατω η δηλωση της Αλεκας απο τον σημερινο ριζοσπαστη.
Τα σχολια δικα σας.




Η μάχη πρέπει να δοθεί σαν μια γροθιά
Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την απεργία στη ΔΕΗ και τον προσανατολισμό των αγώνων

Τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, επανέλαβε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωση κατά την περιοδεία της στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και δε μας ενοχλούν οι διακοπές ρεύματος, γιατί γίνονται για το Ασφαλιστικό. Αλλά το σύνθημα της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ξέρετε ποιο είναι; Δε θέλουμε το ΙΚΑ σας. Είδα εγώ τα πανό χτες πηγαίνοντας στα ΤΕΙ: "Σας χαρίζουμε το ΙΚΑ σας". Με συγχωρείτε, είναι αυτός αγώνας, για να γίνει ενιαίος αγώνας με τους εργατοϋπαλλήλους; Δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε στο ΙΚΑ; Ετσι θα πάμε; Το δικό μας Ταμείο;

Εμείς δε θέλουμε να χάσουν κατακτήσεις οι ΔΕΗτζήδες ή οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν έχουν κάποιες κατακτήσεις, κάποιες κατηγορίες. Και για αυτό είμαστε κατά της ενοποίησης που πάει προς τα κάτω. Αλλά ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος, δε θα χωριστούμε τώρα σε "ευγενή" και "μη ευγενή" Ταμεία. Τώρα, ή δίνουμε όλοι τη μάχη σαν μια γροθιά, ή αν αρχίσει κλάδος - κλάδος, είναι διάσπαση. Δεν είναι διάσπαση το να συσπειρώνονται τα ταξικά σωματεία απέναντι σε τέτοιες ηγεσίες.

Σήμερα το πρωί, τους άκουγα: "Εμείς δε γινόμαστε ΙΚΑ". Αντί να βγουν και να πουν καλούμε και τους εργατοϋπαλλήλους του ΙΚΑ, να διεκδικήσουμε, "Οχι στην ενοποίηση των Ταμείων", έτσι όπως τα κάνουν, αλλά ίσα δικαιώματα παντού. Οχι άλλες υπηρεσίες ή άλλα να ισχύουν για τη μητρότητα σε έναν κλάδο και άλλα στον άλλο. Η μητρότητα είναι ίδια. Αυτό το κίνημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει».

Skinious είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΛΥΚΕ.
Ομως η απεργία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές κάποιων συμπολιτών μας. Αρα, χωρίς προγραμματισμό των διακοπών, ΟΛΟΙ θα στραφούν στη ΔΕΗ και όχι στην Κυβέρνηση. ΑΥτό είναι το λάθος της ΔΕΗ. Που να δεις και e-mails που στέλνει η φιλοσκοπιανή ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Δημητρά για το θέμα αυτό. Αυτή κι αν είναι παπαγαλάκι

«Φασίστας Μπουουου» είπε...

Καλά υποστηρίξτε τους για να τους πληρώνετε εκτός από παχυλούς μισθούς, εφάπαξ, τζάμπα ρεύμα και τους παιδικούς σταθμούς των παιδιών τους...

Οι μόνοι που δικαιούνται να μιλάνε είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αλλιώς όλοι οι άλλοι είναι για φτύσιμο

Ανώνυμος είπε...

Έχω πάθει την πλάκα μου με αυτούς του τσαμπουκάδες δημοσιογράφους, σου βουτάνε ρε φίλε μου τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ και τον χτυπάνε σαν χταπόδι.
Να ρε γιατί κάνεις αυτές τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, και την στιγμή μάλιστα που ο κατήγορος δημοσιογράφος ξέρει πολύ καλά ή αλλιώς δεν ξέρει την δουλειά του, ότι τις διακοπές, πόσο και που, τις καθορίζει η ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΕΗ ΑΕ,
και του είναι γνωστό ότι αν αυτές γινόντουσαν συνετά και μοιρασμένα κανονικά θα ήταν ελάχιστες, αλήθεια είχαν τις ίδιες διακοπές Κηφισιά και Πατήσια ;
Να ρε γιατί αφήνατε και συνεχίζετε να αφήνετε τις ασφαλιστικές σας εισφορές στην οικονομική διαχείριση της ΔΕΗ τόσα χρόνια και έγινε αυτό που είναι σήμερα, μια τεράστια επιχείρηση, γιατί ρε όρνιο χωρίς αυτές τις εισφορές θα ήτανε η μισή, και άρα το άλλο μισό θα το είχε κάποιος μεγάλος άνθρωπος της πιάτσας, ένα Ελληνόπουλο ; ακόμη θα διακρινόταν για την επιχειρηματικότητα του.
Να ρε γιατί πέθανε ο παππούς στο χωριό, ( ο έρμος Θεός σχωρέστον, είχε φάει τόσες σφαίρες στην ζωή του από παντού, από το κράτος, από τους δικούς του, από ξένους, αλλά εσύ με την απεργία σου του έδωσες την χαριστική βολή )
Να γιατί ο χασάπης που πουλά το βουλγάρικο αρνί για Ελληνικό δεν έχει ψυγείο να το βάλει, αν και αυτός δεν έχει πρόβλημα θα το πουλήσει έτσι κι αλλιώς.
Να ρε γιατί ο φούρναρης που με τα βελτιωτικά που βάζει το κιλό το αλεύρι που αγοράζει, σου το κάνει τρία κιλά και τρως αέρα κοπανιστό πληρώνοντας το και για παντεσπάνι.
Να ρε γιατί ο βιομήχανος που έκανε σκατά το περιβάλλον με την βιομηχανία που έστησε με δανεικά και αγύριστα από το κράτος και που δεν έχει κανένα ηθικό ενδοιασμό να σου πουλήσει το ένα άλλο ένα ή να σου δώσει να φας ότι χειρότερο υπάρχει σε ένα όμορφο περιτύλιγμα, δεν μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του, ( ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑΧΕΙΣ )
Να ρε γιατί μερικά εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι που φοροδιαφεύγουν δεν μπορούν να κάνουν ισολογισμούς με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
Να ρε γιατί οι ίδιοι που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στο ΙΚΑ και αλλού για τους εργαζόμενους τους, δεν ξέρουν τι τους γίνετε αυτές τις μέρες, ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΔΟΥΛΕΨΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ Η ΟΧΙ;
Να ρε γιατί η κυβέρνηση που όπως ισχυρίζεσαι, σου κλέβει τον ιδρώτα σου μπορεί να έχει και δίκιο, ( το δίκιο είναι πάντα και κατά μία έννοια με το μέρος του ισχυρού )
Να ρε γιατί όλοι αυτοί που κλέβουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το κράτος τους συμπολίτες τους, την μάνα και τον πατέρα τους δεν θα δουν την αγαπημένη τους εκπομπή στην τηλεόραση.
Να ρε γιατί οι νεκροί συνάδελφοι σου και ανάπηροι κάθε χρόνο δεν είναι αρκετοί για να σε στείλουνε στο ψυχιατρείο καθώς έχεις κατά νου ότι έρχεται και η σειρά σου.
Να ρε γιατί εσύ είχες την πρόνοια ( οι παλιότεροι δεητζήδες ) να μην κάνουν ταμείο με την στενή έννοια του όρου αλλά να επενδύουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο μεγάλωμα της επιχείρησης αυτής της επιχείρησης που και στο τελευταίο χωριό, που δεν θα βγάλει ποτέ τα χρήματα που επένδυσε πήγε ηλεκτρικό ρεύμα, και το καλοκαιράκι ο αστός που θα πάρει το αυτοκίνητο του θα πάει και θα έχει τουλάχιστον το ψυγείο του, ή που η μάνα του κάθε ενός που ζει ακόμη εκεί μπορεί να μην στραβώνετε μόλις σκοτεινιάσει, και για να γίνει αυτό χρειαστήκανε και οι δικές σου ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και το δικό σου αίμα ουκ ολίγες φορές.
Να ρε γιατί οι εναερίτες αυτοί που δουλεύουν στις κολώνες, αυτοί που δουλεύουν στις βλάβες και αυτοί που δουλεύουν στα ορυχεία δύσκολα πιάνουν τα εβδομήντα χρόνια ζωής, ( κάποιος ετοιμοθάνατος συνάδελφος μου είπε κάποτε, μην στεναχωριέσαι ρε, εμένα κάποιος θα με κλάψει, την φουκαριάρα την γυναίκα μου ποιος θα της ανάψει ένα κερί, (ήταν άτεκνοι)
Να ρε γιατί εγώ ο δημοσιογράφος, ( ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ) δεν έχω το θάρρος να φέρω στην εκπομπή μου αυτόν που έστησε το ασφαλιστικό για εσένα έκτρωμα και να τον ρωτήσω έτσι απλά το αυτονόητο¨
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΞΙΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ( ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΉΡΙΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ;
Η ΜΗΠΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΙΣΑΣΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ( ΤΑΜΕΙΟΥ ) ΤΟΥΣ ;

Eπίλογος.
Όλα αυτά τα γράφω έχοντας καθαρά στο μυαλό μου ότι ουδείς αθώος του αίματος, οι παλιότεροι το έλεγαν, όπου καμπάνα και πουτάνα, και δεν αναφερόταν το λογοπαίγνιο τους μόνο σε αυτές που δεν κρατιόντουσαν σωματικά αλλά κυρίως στις ΑΛΛΕΣ, που ήταν και οι πολλές, όμως όσον αφορά το ασφαλιστικό για εμάς στην ΔΕΗ είναι τεράστιας σημασίας, που αν και τόσο μεγάλη δεν μπορεί πολύς κόσμος να την δει ή δεν θέλει να την δει ή κάνει πως δεν την βλέπει, γιατί προσωρινά χάνει την ησυχία του.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Ένας εναερίτης από την ΔΕΗ.