Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Χοντροκομμένη προπαγάνδα εναντίον του Πούτιν από την εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου, στην κρατική τηλεόραση

Στιγμές από την «χρυσή» εποχή της προπαγάνδας του Ψυχρού Πολέμου ζήσαμε χθες στην ΕΤ1. Ξαναθυμηθήκαμε την Φωνή της Αμερικής και τον προπαγανδιστικό σταθμό Free Europe, που εξέπεμπε εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης καθώς κάνοντας ζάπινγκ πέσαμε στην «Θεματική Βραδυά» του Στέλιου Κούλογλου, που προβάλλεται από την ΕΤ1.

Ενημερωθήκαμε λοιπόν, από ένα ντοκιμαντέρ ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν παρά ένα ψωνισμένο παιδάκι που ονειρευόταν την KGB, όπου κατόρθωσε να γίνει δεκτός ως πράκτορας. Διακρίθηκε χάρις την σχολαστικότητά του και την μανία του να συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες. Στην συνέχεια κατέδωσε τους πάντες, εκμεταλλεύτηκε τους πάντες, έγλυψε τους πάντες, ξεγέλασε όλους τους προϊσταμένους του και χάρις στα κρυφά ταλέντα του εξελίχθηκε στον αιμοσταγή Τσάρο και δολοφόνο των Τσετσένων που όλοι γνωρίζουμε.

Όλα αυτά τα αντικειμενικά και έγκυρα καθώς και πολλά άλλα, τα έλεγαν σοβαρά και αξιόπιστα πρόσωπα, π.χ.Ρώσοι πράκτορες που αποστάτησαν στις ΗΠΑ, διάφοροι αντίπαλοι κλπ

Στην συνέχεια, έπαιξε λέει και δεύτερο φιλμάκι, με την ιστορία του Alexander Litvinenko, του Ρώσου πράκτορα που δηλητηριάστηκε από πολώνιο 210 και βρήκε φρικτό θάνατο στο Λονδίνο. Αυτός λέει, έβαζε βόμβες για λογαριασμό του Πούτιν κ.ά και φυσικά ο Πούτιν στο τέλος τον δολοφόνησε. Δεν το είδαμε όμως, γιατί είχαμε αηδιάσει και παρακολουθούσαμε και Μάκη στο Alter. Ούτε την συζήτηση παρακολουθήσαμε. Το ίδιο θέμα με τον Litvinenko μας το είχε δείξει και ο Alexis πριν από 10 ημέρες από τους «Νέους Φακέλους» στον Σκαϊ. (εδώ)

Αλήθεια τι τους έπιασε όλους ταυτόχρονα;

Πάντως διάβαζα ότι τα τελευταία χρόνια ο Πούτιν έχει συλλάβει πάνω από 300 κατασκόπους και έχει ξεσκεπάσει πολύ περισσότερους. Πολλοί σχετίζονταν με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ξένες πρεσβείες και ΜΜΕ. Σιγά μην άφηνε να κάνουν την Ρωσία σαν την Γιουγκοσλαβία!!!

23 σχόλια:

woland είπε...

Έτυχε να το δω κι εγώ το ντοκυμαντέρ. Πολύ κακόγουστη προπαγάνδα, ειδικά εκεί που μπαίνουν μελοδραματικοί ήχοι στην ομιλία του Σούπερμαν Τσενι που ανακοινώνει ότι θα τον κάνουν ντα. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι οι δυο τελευταίοι "σοβαροί"(βάζω και Παπαχελά) της τηλεόρασης θα αναμεταδίδουν Αγγλοαμερικανιές πληρωμένες προπαγάνδες. Ελπίζω να σταματήσουν να παραπλανούν τον κόσμο, μέσα από την τρομοκρατία του ότι θα χάσει η δύση τα ηνία της παγκόσμιας αγοράς και να του εξηγήσουν επιτέλους ότι εμείς για τους Αγγλοαμερικάνους δεν θεωρούμαστε δυτικοί. Όσο για την παγκόσμια οικονομία που τους παρέδωσε να διαχειριστούν η κατεστραμένη Ευρώπη του 1945... κοιτάξτε πως την κατάντησαν.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με αυτά που λέτε όμως μην ξεχνάμε ποτέ ότι η Ρωσία αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" το 1992 και η Σερβία έκανε το ίδιο το 1996.Αυτά τα λέω διότι μερικοί συνέλληνες θεωρούν τους δύο αυτούς λαούς φίλους.Μπορεί να ισχύει εν μέρει κάτι τέτοιο αλλά μην περιμένουμε να βάλουν την Ελλάδα μας πιο πάνω από τα συμφέροντα τους.

Ανώνυμος είπε...

Για το ρόλο του Παπαχελά βοούσαν τα δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και πολλά χρόνια και τώρα βοά όλη η ελλάδα. Για τον Κούλογλου είχαν μαθευτεί διάφορα από πολύ νωρίς, αλλά είναι όντως η πρώτη φορά που λειτουργεί ως χαλκείο της πιό κραυγαλέας προπαγάνδας. Το μόνο προηγούμενο ήταν μιά αμήχανη συνέντευξη του γιωργάκη πέρσι όταν η Διαπλοκή(όπου συμπεριλαμβάνονται τα κρατικά κανάλια)έδινε τα ρέστα της για να τον στηρίξει και τον φόρτωσε ακόμη και στον Στέλιο για να τονίσει το "αριστερό" προφίλ του...
Το τωρινό μπουκέτο παραπληροφόρησης περιλαμβάνει πέρα από τις 2 προαναφερθέντες εκπομπές και ταξείδι στη Ρωσία κάποιας παντελώς α(ν)άπηρης που είχε κολλήσει στον αμερικανοκίνητο Κασπάρωφ για να μας "φωτίσει" για την κατάσταση στο Κρεμλίνο. Στην ίδια όμως εκπομπή είδαμε πολύ καλή δουλειά του ανταποκτριτή Δημήτρη Λιάτσου με πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη πόντιου επίσκοπου. Ας σημειωθεί ότι ο καλός αυτός παπάς και ειδικός στη Βυζαντινή ιστοριά έλεγε ότι η Ρωσία διαφέρει από την ελλάδα στο ότι εκεί είναι ικανοί να βάζουν το συλλογικό συμφέρον πάνω από την καριερίστικη ιδιοτέλεια κι έτσι τώρα βγαίνουν από την μεγάλη κρίση.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παναγιώτης ξεχνά την τελευταία διορθωτική τοποθέτηση της Μόσχας όπου λέει ότι δεν ειναι λυμένο το ζήτημα της ονομασίας και η λύση δεν μπορεί να είναι παρά από κοινού συμφωνημένη ανάμεσα στους σκοπιανούς και στην Αθήνα. Η αναγνώριση της ΦΥΡΟΜ ως "Μακεδονία" έγινε επί Γέλτσιν, την εποχή της πλήρους αδυναμίας της ρωσίας, όταν ακολουθούσε αναγκαστικά τις αμερικάνικες επιταγές σε όλα τα διεθνή θέματα...
Αυτή είναι μιά δικαιολογία που οι ίδιοι οι ρώσοι αναφέρουν για να αντικρούσουν τα αμερικανοτσολιαδίστικα επιχειρήματα

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ, Συγνώμη ...το κερατό μου...

Ανώνυμος είπε...

Ναι ο Κούλογλου κάνει προπαγάνδα, ο Πούτιν είναι δημοκράτης, δεν δολοφονήθηκαν ένας σκασμός αντιπολιτευόμενοι δημοσιογράφοι στη Ρωσία, στην Τσετσένια δεν σφάχτηκαν άμαχοι, ο Λιτβινένκο και ο Γιουσένκο έφαγαν χαλασμένα μύδια, η Ουκρανία δεν δέχτηκε ποτέ ενεργειακό εκβιασμό από τον Πούτιν, η γη είναι επίπεδη κι ο Αγιος Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στελάκης λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάνει αυτή την δουλειά. Βάλε στο search Ριζοσπάστη το ονοματάκι του και θα δεις τι θα βγάλης.
Μην ξεχνάτε ότι επί Σημίτη πήρε την εκπομπή, και μετά τον βραβεύανε όλοι οι ...φίλοι του εν σειρά. Μετά προσπαθεί να επιβιώσει. Σε ιδιωτικό κανάλι δεν θα έβγαζε ούτε εβδομάδα

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομική, πρακτορική αντίληψη της Ιστορίας
Η εκπομπή Κούλογλου!!!

Είδα και εγώ αυτό το προπαγανδιστικό έκτρωμα!!!
Έξω από το εμετικό, πρακτορικό υλικό προπαγάνδας των μυστικών υπηρεσιών, πλασσάρει μια αντίληψη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ άκρως δαιμονοποιημένη. Γίνεται εξοργιστική αποξήρανση του κοινωνικού περιεχομένου των εξελίξεων, αφυδατώνονται κοινωνικά και πολιτικά τα πάντα, και όλο το δράμα της ρωσικής κοινωνίας μοιάζει να κινείται, σαν κουκλοθέατρο, από τα χέρια των πρακτόρων!!!
Αγοείται σκόπιμα η διπλή φύση του Σοβιετικούς καθεστώτος, δηλαδή της σοβιετικής γραφειοκρατίας, συνεπώς η ερμηνεία των εξελίξεων δεν βασίζεται στον εκρηκτικό χαρακτήρα των κοινωνικών διεργασιών, συνακόλουθα και στα τμήματα εκείνα της σοβιετικής γραφειοκρατίας που ήταν δεμένα με την κοινωνική φύση της ΕΣΣΔ.
ΟΛΑ φαίνονται να ανάγονται στα παιχνίδια και τις δολοπλοκίες των πρακτόρων...
ΣΗΜΕΡΑ ανασύρονται για να κτυπήσουν ενορχηστρωμένα την κοινωνική δυναμική του Πούτιν.
Μουράλωφ

Ανώνυμος είπε...

ξεφύγατε τελείως;;; ο πούτιν έγινε άγιος;;;από πότε;
μου θυμίζετε τους παπούδες μου που λέγαν πως ο στάλιν ήταν καλός άνθρωπος και αληθινός σύντροφος. τι λέτε ρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

δεν το ειδα οσοι το ειδαν μου ειπαν τα χειροτερα ρε παιδια δεν ειναι θεμα πιος ειναι αγιος αλλα ποιος μας προκαλει τελικα

http://mpikanstinpoli.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Όσο και χάλια να είναι ο Πούτιν κατάφερε με τη βοήθεια και της ανόδου της τιμής του πετρελαίου να κάνει τη Ρωσία να σταθεί στα πόδια της. Αυτό ενοχλεί τους Δυτικούς και τον κράζουν.

Βασικά δεν περίμενα από τον Κούλογλου έναν αριστερό να κάνει τέτοια προπαγάνδα.

woland είπε...

Δεν νομίζω να τον θεωρεί κανείς τον Πούτιν άγιο. Απ' ότι κατάλαβα το θέμα του μπλογκ ήταν για το προπαγανδιστικό παρασκέυασμα που αγόρασε ο Κούλογλου. Σχετικά με Πούτιν θυμήθηκα ότι ένα ακόμη κατάπτυστο ρεπορτάζ είχε κάνει κι ο Τσίμας (και καλά ασχολούμαστε με Αμπράμοβιτς= ευνοημένος του Πούτιν).
Απορία 1:Μήπως ακόμα περισσότερο από τον Πούτιν ενοχλεί τη Δύση η φυλάκιση του Χοντοκόρφσκι; Αν έβγαζαν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι χρήματα απο την Yukos δεν νομίζω να έφταναν ρεπορτάζ για την πετρελαικη πολιτική της Ρωσίας στις τηλέοράσεις μας.
Απορία 2: Τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με την Ρωσία δεν είδαμε (άντε να είχαν κάνει καμία δυο απόπειρες). Έπρεπε να φτιαχτεί ο αγωγός για να αγοράσουν τα προκάτ;

Ανώνυμος είπε...

o agwgos den ftiaxtike akoma,
perimente....ligo..na doume ti 8a ginei...

Ανώνυμος είπε...

Για μένα ο Πούτιν είναι άγιος. Βρέθηκε στο χάος καθάρισε μερικούς πουλημένους και ξεσκάτωσε τη χώρα του. Εμείς πόσους πρέπει να καθαρίσουμε για να ξεσκατώσουμε τη δική μας χώρα? Πολύ περισσότερους. Παρόλα αυτά έυχομαι να βρεθεί ένας Πούτιν και για την Ελλάδα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη Δημοκρατία και τα λοιπά παραμύθια που μας τσαμπουνάνε και όπως μα τα παρουσιάζουν τα γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Γιατί ούτε ανθρώπινα δικαιώματα έχουμε ούτε δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Είδα τις προάλλες στη ΝΕΤ ένα ντοκιμαντέρ ...εισαγωγής, της πρηγούμενης 10ετίας. Οι Αμερικανοί που μιλούσαν (σύμβουλοι υπουργείων κλπ) έλεγαν για τη στρατηγική σημασία των αγωγών και τη "σύνδεση" των κρατών που έχουν ως αποτέλεσμα. Δεν αναφέρθηκαν στον Μπουργκας - Αλεξανδρούπολη, δεν υπήρχε τότε. Μήπως όμως η ουσία των λόγων τους δεν αλλάζει; Και μήπως κάποιοι δημοσιογράφοι "πήραν το μήνυμα";
Και προφανώς δεν θεωρώ "άγιο" τον Πούτιν. Κανείς πολιτικός άλλωστε δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Έχω και εγώ αηδιάσει μια δυό φορές με τις εκπομπές του. Σταμάτησα να τις βλέπω εδώ και πολύ καιρό. Σκέτη παραπληροφόρηση, τίγκα στα ιδεολογικά πωθημένα.

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρεις ρε lupus τι τους έπιασε ταυτόχρονα; ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; ξεκίνησε η καμπάνια με τα φερέφωνα από την πρεσβεία

Ανώνυμος είπε...

γράφεις...

"Σιγά μην άφηνε να κάνουν την Ρωσία σαν την Γιουγκοσλαβία!!!"

...και σα την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΛΟΥΚΟ ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ !!!!!!!
ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ.
ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΕΝΕΙ ΡΩΣΙΑ
...........ΔΥΣΤΙΧΩΣ ........
ΕΓΙΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί φίλοι.
Αν είχατε παρακολουθήσει την εκπομπή στο σύνολο της, θα βλέπατε ότι η γενική εικόνα της δεν ταυτιζόταν με αυτή των ντοκιμαντέρ στα οποία αναφέρεστε. Στην συζήτηση που έγινε το συμπέρασμα ήταν(και απο εμένα) ότι ο Πούτιν κατάφερε να συμμαζέψει την Ρωσσία από το χάος και το ξεπούλημε του αιώνα που έγινε την δεκαετία του 90 απο τον Γέλτσιν. Αναλυθηκε ακόμη η εξωτερική του πολιτική και ο θετικός ρόλος που μπορεί να παιξει ως αντιστάθμισμα στην αμερικανική αυτοκρατορία.Βεβαίως ο Πούτιν-οπως και όλοι οι πολιτικοί- δεν είναι άγιος ,ιδίως σε ότι αφορά την ισοπέδωση της Τσετσενίας αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά τα θέματα έθιγαν τα ντοκιμαντέρ ,εκτός και πιστεύετε ότι θα πρέπει να λέμε μονο το καλά. Συμπέρασμα: το ζάπινγκ παραπλανεί. Παρακολουθείτε ολοκληρη μια εκπομπή αν θέλετε να έχετε άποψη.
Καλη συνέχεια.
Στέλιος Κουλογλου

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η εκπομπή πήρε αποστάσεις από τα προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ; γιατί κανένας δεν κατάλαβε κάτι τέτοιο!

Άλλωστε η πολιτική γραμμή σας κ. Κούλογλου είναι πολύ γνωστή.

Επί επταετίας Σημίτη ωφεληθήκατε όσο λίγοι, και αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο, αν λάβουμε υπ όψη μας ότι μόνο οι "ημέτερες" απόψεις επιβίωναν τότε. Θυμόμαστε και τι έγινε στην Γιουγκοσλαβία...

Ανώνυμος είπε...

o kouloglou den apantise "ti sas epiase olous xafnika?" apanta stelio!

Unknown είπε...

Προπαγανδα τρελη.. ο Κουλογλου εχει στρατιγηκη πολυ αριστερο-που***κη, διοτι πρωτα πεταει μια εκπομπη για την γενια των 700 ευρω με τελικο σκοπο του, να εξαγριωσει τους ΕΛ-ΛΗΝΕΣ και εν συνεχεια ριχνει την φολα του με τον εξευτιλισμο του Ηγετη πλεον Πουτιν.

Καλά εκανε ο Πουτιν, ειναι ενας πανεξυπνος ανθρωπος οπως και ο Καραμανλης, που ειναι ο μονος μετα απο παρα πολλες δεκαετιες που εκανε κατι σωστο για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Κλεισαμε την ιστορικη συμφωνια με τον αγωγο αεριου - ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

Οσο για τον Κουλογλου.. ας ψαχνει βιζες γλυφοντας τον ποπο του Παπανδρεου για να παει στην κινα να κανει το ρεπορταζ που θέλει

ΦΙΛΙΚΑ!