Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

"Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα".... Παγκόσμια ημέρα η σημερινή κατά της λογοκρισίας στο Ιντερνετ///Αθώος ο Καψαμπέλης του press-gr


Παγκόσμια on line ημέρα ελεύθερης έκφρασης είναι η σημερινή, υπό την αιγίδα της UNESCO.
Την πρωτοβουλία έχουν πάρει "Οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα" και στρέφεται κατά της λογοκρισίας στο Ιντερνετ. Προτρέπουν όλους τους χρήστες του Ιντερνετ να διαμαρτυρηθούν για τον σκοπό αυτό μέσα από την ιστοσελίδα www.rsf.fr.
Ηδη 63 άτομα βρίσκονται στη φυλακή σε διάφορες χώρες του κόσμου, επειδή ασκούσαν το δικαίωμα για ελεύθερη έκφραση στο Διαδίκτυο. Η Κίνα συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο για on line δημοσιογράφους και bloggers. Στις χώρες - εχθρούς του Ιντερνετ ανήκουν επίσης η Βόρεια Κορέα, η Κούβα, η Αιγυπτος, η Ερυθρέα, η Τυνησία, το Τουρκμενιστάν, το Βιετνάμ...
Το πρώτο "24 ώρες κατά της λογοκρισίας στο Ιντερνετ" έγινε πέρυσι και περίπου 40.000 χρήστες πήραν μέρος στην προσπάθεια να εξαφανιστούν οι "μαύρες τρύπες" στο διαδίκτυο.
Αυτή η προσπάθεια τώρα μπορεί να μεγαλώσει ώστε οι κυβερνήσεις να καταλάβουν ότι το Ιντερνετ είναι ένας χώρος στον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα... (από το press-gr.blogspot.com)

Δεν κλείνει το press-gr, καμία σχέση με εκβιασμό ο Καψαμπέλης

Δεν θα μπει λουκέτο σε κανένα blog και κυρίως στο press-gr αφού εισαγγελέας πολύ σωστά έκρινε ότι οι διαχειριστές του είναι πλέον γνωστοί και όποιος θίγεται μπορεί να προσφεύγει στην δικαιοσύνη. Το πιο σημαντικό είναι ότι ένα blog δεν κλείνει και τα υπόλοιπα ας τα βρούνε οι αρχές. Επίσης έχει...αποδειχθεί ότι ο Ανδρέας Καψαμπέλης δεν θα κατηγορηθεί για εκβιασμό και ίσως χρεωθεί κάποιες μηνύσεις και αγωγές.

Γιατί τόσος ντόρος τελικά;

από το troktiko

4 σχόλια:

Dreaming_World είπε...

Την Κυριακή, είχα μια συζήτηση σχετική με το θέμα με ένα φίλο bloger. Έχω μια εντύπωση, ότι επειδή το Internet αρχίζει και γίνεται έντονος χώρος συζήτησης και προβληματισμού, αλλά και κριτικής από τον κάθε ένα, τον κάθε απλό πολίτη, με απόψεις που διαψεύδουν πολλά από όσα ακούγονται στα ΜΜΕ, για αυτό γίνεται μια προσπάθεια να περιοριστεί αυτή η ελευθερία έκφρασης. Φυσικά, αυτό θα γίνει σταδιακά. Ωστόσο, σκέφτομαι. Σε ένα blog, γράφουμε ό.τι σκεφτόμαστε, ό.τι θα λέγαμε με κάποιο φίλο, ό.τι θα συζητάγαμε σε μια παρέα. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, μπορεί όσα λέγαμε να ήταν αλήθεια ή ψέμα, μπορούμε να πούμε οτιδήποτε!! Νομίζω ότι και στα blogs, αυτό κάνουμε. Λέμε ό.τι θέλουμε!! Κανένας δεν εγγυάται ότι όσα γράφουμε είναι αλήθεια ή ψέμματα, και κανένας δεν ισχυρίζεται ότι αυτό που γράφει είναι το σωστό, η αλήθεια. Ακόμα και τα άρθρα με ειδησιογραφικό και ενημερωτικό περιεχόμενο, επαφίεται στην κριτική ικανότητα του κάθε αναγνώστη και να διαπιστώσει μόνος του αν τα όσα γράφονται ισχύουν ή όχι. Λίγο μεγάλο σχόλιο, sorry, αλλά πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο θα πρέπει να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία ενός blog.

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω ότι όταν ένας χώρος γίνει κερδοφόρος για τους επιχειρηματίες ή επικίνδυνος για κάθε είδους εξουσία (πολιτική, οικονομική κλπ) τότε αρχίζει με μαθηματικό τρόπο ο περιορισμός, η εμπορευματοποίηση και ο έλεγχος ή το μανιπουλάρισμα. έτσι έγινε με τον ραδιοερασιτεχνισμό κάποτε και φτάσαμε στην σημερινή ζούγκλα.

Όταν οι μπλογκοθεάσεις φτάνουν με μεγάλα νούμερα τότε το ενδιαφέρον ξυπνάει.

Ήδη βλέπω μπλογκ επαγγελματιών δημοσιογράφων που έχουν εν σπέρματι όλα τα δεινά των ΜΜΕ. Έτοιμα για επαγγελματικές διαμάχες, για συκοφαντίες, έτοιμα να στηρίξουν συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις ή το αντίθετο

Lupus

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Λούπους ! Ετσι είναι, μόνο που οι δημοσιογράφοι έχουν και τις πληροφορίες και επισης μπορούν να ελέγχουν το μπαρμπούτσαλο και την επι τούτου παραπλάνηση του κοινού από τα κανάλια και τα φύλλα.

ddt είπε...

αξιοπεριεργο αλλα οι "δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα" πουθενα δεν αναφερουν οτι οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει έως σήμερα κοντά 4.000 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που ανήκουν σε κουβανικούς φορείς.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?????????
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ.