Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Αυτήκοος μάρτυρας ο π. Μεταλληνός για τα όσα είπε ο Χ. Κίσινγκερ για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Ψευδή τα περί "μύθων"


Ο π.Μεταληνός έχει ακούσει αυτούσια την ομιλία του Χ. Κίσινγκερ , περί "ατίθασων Ελλήνων που πρέπει να πληγούν στις πολιτιστικές ρίζες τους κλπ" σε αγγλική γλώσσα, όπως δήλωσε στην εκπομπή του Αντώνη Ζησιμάτου «Με Αποψη» στις 30 Ιουνίου 2003.

Ο πατήρ Μεταλληνός, είπε τότε, «εσπούδαζα στην Γερμανία οταν ο Kissinger έδωσε αυτήν την διάλεξη. Ητανε 1974 και άκουγα την ελληνική εκπομπή του μακαρίτη Παύλου Μπακογιάννη απο το Μόναχο. Η ομιλία γινότανε στα αγγλικά που ακούγονταν στο βάθος και με ελληνική μεταγλώτισση. Μιλάω αγγλικά και μπορώ να σας πώ με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Kissinger έκανε αυτές τις δηλώσεις γιατί τον άκουσα να τις κάνει»...

Αυτά, με αφορμή τα όσα λανθασμένα γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης στην "
Καθημερινή", δηλ. ότι οι δηλώσεις Κίσινγκερ είναι μύθος (εδώ)
Αυτά είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, όπως και η ιστορία της "διάψευσης" (άραγε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο αναξιόπιστος Χ. Κίσινγκερ, μετά τον σάλο που προκάλεσε η ομιλία του; )
γιατί επιμένουν λοιπόν κάποιοι (και πάντα οι ίδιοι)
να επικαλούνται την "διάψευση" του Κίσινγκερ;

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη και εστίασα τη προσοχή μου στη παρακάτω παράγραφο:
«Πώς πλήττεται ένας λαός «βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες»; Πώς πλήττονται τα «τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα»; Υπάρχει κάποιο μυστικό υπερόπλο που θα μας αποκαλύψει ο κ. Λαζόπουλος; (Εδώ που τα λέμε, αν ψάξει λίγο περισσότερο στο Διαδίκτυο μπορεί να ανακαλύψει και τέτοιου τύπου ανοησίες). Κι έστω ότι πλήττονται τα «τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα» ενός λαού. Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας επιχείρησης χρειάζονται δύο με τρεις γενιές. Δεν θα ήταν προτιμότερο να μας επιβάλει ένα εμπορικό εμπάργκο; Πιο αποτελεσματικό θα ήταν και πιο φθηνά θα του ερχόταν.»
Θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
1. Δεν γνωρίζω κατά πόσο ένα εμπορικό εμπάργκο μπορεί να πλήξει τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα ενός λαού, σίγουρα όμως θα έπληττε τα «πνευματικά» και «ιστορικά» αποθέματα αυτών που θεωρούν τους εαυτούς τους «ελληνόφωνους πολίτες ενός παγκόσμιου πολτού»
2. Από το 1974 έχουν περάσει αισίως 34 χρόνια και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε αρκετούς από εμάς.
3. Για το μυστικό υπερόπλο, θα βοηθήσω τον κ. Λαζόπουλο,…. έχω κάποια σχέδια, τα οποία και παραθέτω:
Παίρνουμε ένα παιδάκι
Προσθέτουμε στην αρχή ένα «μην» και ένα «δεν πρέπει».
Στη συνέχεια το κοινωνικοποιούμε. Αυτό γίνεται με μια συσκευή που μοιάζει με τις φόρμες της ζαχαροπλαστικής. Ότι περισσεύει κόβεται. Μπορείτε να πείτε ότι φέρνει και στο κρεβάτι του Προκρούστη.
Εν συνεχεία το μορφώνουμε. Εδώ βέβαια χρειάζεται τέχνη. Καμιά φορά το πράγμα ξινίζει. Οι αναλογίες των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ακριβείς. Πρέπει να βάλλουμε μπόλικη αποστήθιση (μια άσπρη σκόνη που μοιάζει με ηρωίνη), αρκετά Σ-Λ (αυτά είναι κάτι γλυκαντικές ουσίες που μερικοί φωστήρες τα λένε κριτική σκέψη, αλλά στην ουσία καταργούν τη γραφή, αφού αυτή μπορεί να τους χαλάσει τη μανέστρα), μια πρέζα ρεπούσειας ιστορίας (αυτό είναι… ε! ξέρουμε όλοι τι είναι) και τέλος πασπαλίζουμε με νέες τεχνολογίες (αυτό γίνεται μέσα σε ειδικούς χώρους που λέγονται ΙΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ. Εκεί το παιδάκι κάθεται με γουρλωμένα μάτια όλο το εικοσιτετράωρο και παίζει Λάιν Έιτζ. Μάλιστα τελευταία υπάρχει και η σκέψη να του δοθεί και ένα Λάπτοπ από το νηπιαγωγείο. Έτσι το παιδάκι θα σιτεύει καλλίτερα και κάποιοι άλλοι θα μιζάρουν περισσότερα). Για όσο χρόνο διαρκεί η μόρφωση του, καλό είναι να το αλείφουμε και με λέξεις κενού περιεχομένου. Δένει καλλίτερα. Για παράδειγμα αναφέρω μερικές: πολιτικός πολιτισμός, πολυπολιτισμικός, διαθεματικός, νομικός πολιτισμός, μη κυβερνητική οργάνωση, διακύβευμα, δυναμική και αναπτυξιακή πορεία, πρώτη προτεραιότητα, σταθερά και απαρέγκλιτα και άλλα τέτοια νόστιμα.
Τώρα το παιδί θα είναι έτοιμο για τη πολιτιστική του επιμόρφωση, μια διαδικασία απαραίτητη. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια της ΤV. Το παιδί θα μάθει τι φόρεσαν οι επώνυμοι στη χθεσινή τους έξοδο, θα μάθει για τη κουζίνα της Μαρίνας και το κρεβάτι της Στέλλας, για την πισίνα της Έλενας και τον απόπατο της Σούλας κλπ. Μετά το περνάμε από ένα ριάλιτι π.χ. Big Brother. Σε αυτό το στάδιο το παιδί μαθαίνει για όλα τα ευγενή ιδεώδη, όπως ρουφιανιά, προστυχιά κ.ά. Τέλος το σιγοψήνουμε με τηλεοπτικούς άνκορμεν και ανκοργούμεν και τα γνωστά σηκωμένα φρύδια των τηλεοπτικών ειδήσεων (Δεν ξέρω πως επιδρά αυτό, αλλά το έχω ακούσει από τη γιαγιά μου)
Τώρα πια είναι έτοιμο, πιστέψτε με, να ανακράξει:
ΟΥΑΟΥΟΥ και ΓΙΕΕΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Εστειλα το απόσπασμα αυτό του Κίσσινγκερ και άλλο υλικό με ελληνικές απόψεις στα εγγλέζικα για τα Σκόπια και τα Βαλκάνια σε συγγενείς στην Αμερική ξανά και ξανά και δεν περνάει ...κουνούπι.

Ρηγας Νικολαου είπε...

Υπαρχει η δυνατοτητα να μαθουμε αν απαντησε ο καθηγητης ιερομενος σε αυτα που ακουσε απο τον κισσινγκερ. Οσο για αμερικανοδουλους δημοσιογραφους ο τοπος ειναι γεματος διστυχως

Ανώνυμος είπε...

Ο ιερωμένος τα άκουσε On the air από εκπομπή του Παύλου Μπακογιάννη από την Γερμανία, άρα δεν μπορούσε να απαντήσει

Ανώνυμος είπε...

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12444&m=B05&aa=1
Τσεκάρετε και αυτό τό άρθρο του Μάριου Πλωρίτη στο "ΒΗΜΑ".

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Έχω γράψει και πει κατ επανάληψη ότι σα λαός έχουμε συμπεριφερθεί άψογα στους Εβραίους. Οι Εβραίοι όμως όχι. Η πολιτική τους έναντι της Ελλάδας είναι απολύτως εχθρική. Δημιούργησαν το Κυπριακό για να εξαφανίσουν μαζί με το Λίβανο τα δυο ανταγωνιστικά προς αυτούς κράτη κατά την πάγια τακτική τους να καταστρέφουν ότι δε μπορούν να ανταγωνιστούν κι επίσης μας ξηγήθηκαν σκάρτα με το θέμα του Πατριαρχείου.

Ο Κίσινγκερ ως Εβραίος απλά με τις δηλώσεις του αλλά και τη θέση που κατείχε το 1974 απλά επιβεβαίωσε τα ανωτέρω.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
Πως την άκουσε τη δήλωση του Κίσσινγκερ ο παπάς το '74, αφού αυτή υποτίθεται πως έγινε το 1994;;;

Η δήθεν ρήση του “Εβραίου” Χ. Κίσσινγκερ, δημοσιευμένη ήδη 7 χρόνια πριν την υποτιθέμενη διατύπωσή της, η οποία εκτός της επανειλημμένης διάψευσής της είναι και αυταπόδεικτα αδιανόητο να ειπώθηκε ποτέ σε δημόσιο χώρο, ενώ η ανοησία πως το εκλεκτό Έθνος των Ελλήνων συνιστά δήθεν κάποια απειλή για τον Εβραϊσμό, τον ιμπεριαλισμό ή τους παγκόσμιους κύκλους της μαύρης αντίδρασης αποκλείει να ειπώθηκε από ευφυή άνθρωπο, μεταπηδά από ακροδεξιές φυλλάδες και λαθρόβια επαρχιακά έντυπα σε άρθρο του κ. Γιανναρά στην “Καθημερινή”, ο οποίος αναγκάστηκε ύστερα από διαμαρτυρίες να ανακαλέσει...

Αλλά αφού την άκουσε με τα αυτιά του ο παπα-Μεταλληνός...
Όπως άκουσε και ένας άλλος παπάς τον Διάβολο

Για ξεστράβωμα:

Υπήρξε αναμφίβολα η συνωμοτική θεωρία της δεκαετίας. Ο λόγος για την περιβόητη «δήλωση Κίσινγκερ», που -παρά την οφθαλμοφανή πλαστότητά της- περιφέρθηκε (και εν μέρει εξακολουθεί να περιφέρεται) ως μέγα ντοκουμέντο από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, «αποδεικνύοντας»:

(α) ότι οι Ελληνες, ως τέτοιοι, αποτελούμε έναν από τους βασικούς στόχους των «σκοτεινών κέντρων» της παγκόσμιας πολιτικής, και (β) ότι βασικό όχημα αυτής της επίθεσης συνιστά η προσπάθεια των παραπάνω σκοτεινών κύκλων να αποκοπεί ο «ελληνισμός» από τις «ρίζες» της γλωσσικής, θρησκευτικής, κ.λπ. παράδοσής του.

Ο ρόλος του ίδιου του Κίσινγκερ στην όλη μυθοπλασία είναι προφανής: εκτός από νεκροθάφτης της ενιαίας Κύπρου το 1974, ο μυστικοπαθής πάλαι ποτέ σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και υπουργός Εξωτερικών του Νίξον έχει το επιπλέον «προσόν» της γερμανοεβραϊκής καταγωγής, που λειτουργεί προωθητικά για όσες συνωμοτικές θεωρίες δεν αρκούνται στον απλό αντιαμερικανισμό. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι πρώτο θύμα αυτής της παραφιλολογίας είναι η προσπάθεια για μια ορθολογική ανάλυση της ίδιας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο ιστορικό της «δήλωσης». Ηταν Φεβρουάριος του 1997, όταν το περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη δημοσίευσε, ως ένθετο σε μια πολυσέλιδη συνέντευξη με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, το παρακάτω «απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ από [sic] τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον», που (υποτίθεται ότι) είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994:

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ως πηγή του δημοσιεύματος υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97.

Παρά τον προφανή παραλογισμό του, το «ντοκουμέντο» έγινε πανηγυρικά δεκτό από μια πλειάδα αναλυτών που έσπευσαν, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο, να το επικαλεστούν ως το απόλυτο επιχείρημα υπέρ της «ανάγκης» για «εθνική καθαρότητα»: από το «Νέμεσις», η «δήλωση Κίσινγκερ» περνά έτσι στο «Χρόνο» της Κομοτηνής (12.3.97) κι από κει στο επετειακό μήνυμα Σαρτζετάκη για την 25η Μαρτίου, την «Εστία» και τα «Πολιτικά Θέματα» (30.5.97) ταυτόχρονα την αναδημοσιεύουν αλυσιδωτά η «Ελεύθερη Ωρα», το «Δικαίωμα» (3.1997), ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» (14.8.97) και, στο «Βήμα», οι Χρήστος Γιανναράς (24.8.97) και Μάριος Πλωρίτης (31.8.97). Καθένας προσθέτει και το δικό του «ερμηνευτικό» αλατοπίπερο, με κοινή συσισταμένη την «απόδειξη» της «συνωμοσίας» από τα ίδια τα πράγματα: η «αδιαφορία στην Ελλάδα για την προκλητικά ωμή δήλωση
του Κίσινγκερ», γράφει χαρακτηριστικά ο Γιανναράς, «είναι απτή απόδειξη ότι η στρατηγική που εισηγήθηκε ο πολύς Χένρι έχει τεθεί σε εφαρμογή με εντυπωσιακά κιόλας αποτελέσματα»...

-Τι κι αν η «δήλωση» διαψεύσθηκε (ως γεγονός και ως περιεχόμενο) γραπτώς από τον ίδιο τον Κίσινγκερ («Πολιτικά Θέματα» 13.6.97);

-Τι κι αν η πρωτότυπη «πηγή» της ακόμη αναζητείται, όπως αμήχανα ομολογεί εκ των υστέρων η ίδια η Κανέλλη («Νέμεσις» 10.1997), απορώντας που «δεν βρίσκεται το φύλλο αυτό» της «Turkish Daily News» ούτε στο Ιντερνετ ούτε στα γραφεία της εφημερίδας;

Οσοι προσπάθησαν να εξηγήσουν την απάτη, όπως ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, λοιδωρούνται σαν «τοποτηρητές και αμύντορες εν Ελλάδι της υπολήψεως του Κίσινγκερ» (Χρ. Σαρτζετάκης), ενώ το πλαστό «ντοκουμέντο» θα υιοθετήσουν και αρθρογράφοι όπως ο Κ. Μπέης («Ε» 15.10.97), ο Στ. Παπαθεμελής («Βήμα» 2.8.98) ή ο Ν.Ψυρούκης («Ελλοπία» 11.1998). Γιατί να πιστέψει κανείς τον πάλαι ποτέ «μάγο» της αμερικανικής διπλωματίας;

Κι όμως... Η καλύτερη απόδειξη για την πλαστότητα της «δήλωσης» είναι το γεγονός ότι αυτή είχε δημοσιευθεί οκτώ τουλάχιστον χρόνια πριν από τότε που υποτίθεται πως έγινε! Στην «Ελευθεροτυπία» της 26.1.1987, ο δικηγόρος Θ. Σταυρόπουλος τη χρησιμοποιεί -κι αυτός- ως επιχείρημα για την «ανάγκη» επιστροφής των αρχαίων στα γυμνάσια. Η μόνη διαφορά, εδώ, αφορά τη χρονολόγησή της: Νοέμβριος του 1973, «ακριβώς μετά τη σφαγή του Πολυτεχνείου»...

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε βαρεθεί οι νεοταξίτες να αναμασάτε το ίδιο ηλιθιο κείμενο του ''αθώου'' γενοκτόνου;

Εννοείται οτι τα συμμάζεψαν, εννοείται οτι δεν το παραδέχονται και οτι ποτέ δεν πίστευαν οτι θα έφτανε στα αφτια μας.

Ο κωλόγερος έχει γενοκτονήσει τον μισο πλανητη, βλέπουμε αυτα πουειπε να συμβαίνουν στην πράξη, και κάποιοι το απίζουν συνήγοροι του σιωνιστή σφαγέα λες και τους θίξαμε τον μπάρμπα τους!

Ανώνυμος είπε...

*παίζουν

Δαίμων του πλητρολογίου, πιθανόν συγγενής του Κίσσινγκερ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε μαλάκα παπαγάλε των Ιών, βγάλε το ψωλόχυμα που έχει πήξει στον εγκέφαλό σου και διάβασε λίγη Ιστορία αμερικανο- εβραιόδουλε! Ώστε... «αποκλείεται να ειπώθηκε από ευφυή άνθρωπο» ε;! Διότι οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες δεν χρησιμοποιούν τόσο ωμή γλώσσα; Αυτό μόνο είναι το επιχείρημά σας ρε τσόλια; Ότι ο Κίσινγκερ δεν... είναι δυνατόν να μιλάει έτσι;!

Όποιος έχει στοιχειώδη γνώση διεθνούς διπλωματίας γνωρίζει ότι οι waspηδες καουμπόηδες έτσι ακριβώς μιλούν. Με την θρασύτητα της παντοδυναμίας της χώρας τους και το μικρό πολιτιστικό παρελθόν, έχουν τον τσαμπουκά του άξεστου πιστολά. Και ο τελευταίος αμερικανός διπλωματικός υπάλληλος νομίζει ότι μπορεί να διατάζει αρχηγούς κρατών. Όρα και Νίμιτς τώρα με τους γυφτοσκοπιανούς.

Ώστε οι αμερικάνοι πολιτικοί... δεν χρησιμοποιούν τέτοια γλώσσα ε; Τί είπες; Πιάσε λοιπόν τεκμηριωμένη φράση, και πες μας προοδευτικούλη τζιτζιφιόγκε αν η φρασεολογία του προέδρου Τζόνσον είναι... λιγότερο ωμή από του Κίσινγκερ:

Greece 1964-1974
"Fuck your Parliament and your Constitution",
said the President of the United States
excerpted from the book "Killing Hope" by William Blum


«President Johnson summoned the Greek ambassador to tell him of Washington's "solution". The ambassador protested that it would be unacceptable to the Greek parliament and contrary to the Greek constitution. "Then listen to me, Mr. Ambassador," said the President of the United States, "fuck your Parliament and your Constitution. America is an elephant. Cyprus is a flea. If these two fleas continue itching the elephant, they may just get whacked by the elephant's trunk, whacked good.... We pay a lot of good American dollars to the Greeks, Mr. Ambassador. If your Prime Minister gives me talk about Democracy, Parliament and Constitutions, he, his Parliament and his Constitution may not last very long."»

Πώς είπατε; Δεν λέγονται τέτοια πράγματα;!
Χαχαχα!!! Πάρτα να μην στα χρωστάω εβραιογλύφτη Ιέ!

abravanel είπε...

I should also add that greek writer Dimitris Sarantakos has claimed that the Kissinger Statement is only an adaptation of Lord Palmerston’s speech regarding the Pacifico Incident in 1850. For the sake of honesty I must admit that the only speech I now of who was his Civis Romanus Sum speech where his makes no similar statements.

http://abravanel.wordpress.com/2008/04/10/the-unchallenged-perpetuation-of-stupidity/

Ανώνυμος είπε...

Προς το μαινόμενο εθνίκι που επικαλλείται το fuck your Parliament and your Constitution, αυτό πράγματι το είπε ο Johnston για την επικείμενη εκλογή του Γ. Παπανδρέου. Αποτέλεσμα του ότι η ελληνική βουλή δεν εισάκουσε τις παρακλήσεις του Johnson ήταν η Χούντα των συνταγματαρχών με την βοήθεια και τις ευλογίες των αμερικάνων. Βέβαια πως η αμερικάνοι που σκοπό έχουν να πολεμήσουν την ιστορία και την γλώσσα των ελληνών το κάνουν φέρνοντας στην εξουσία μια ακροδεξιά κυβέρνηση με σύνθημα το ελλάς ελλήνων χριστιανών και το πατρίς θρησκεία οικογένεια μόνο εσείς μπορείτε να το εξήγησετε (ρεσάλτο guide to conspiracy theories). Τέλος θα δώσω 10000 ευρώ σε όποιον μου φέρει ηχητικό ή οπτιακουστικό ντοκουμέντο της περίφημης ομιλίας του Kissinger. Ο τράγος Μεταληνός είναι γνωστός ψεύτης.

Ανώνυμος είπε...

ρε τι εχουν παθει ολες οι αναρχες και θελουν να βγαλουν την δηλωση πλαστη?

σορρυ δηλαδη ρε φωστηρες αλλα χρειαζονται δηλωσεις?οι πραξεις δεν φανερωνουν τις προθεσεις τους?

στην σουδα το ξυνουν ακομα!

Ανώνυμος είπε...

βριζοντας και συκοφαντωντας πισω απο την ανωνυμια ρε πρωτογονε δεν αποδεικνυεις πως ο μεταληνος ειναι ψευτης και εσυ ο αξιοπιστος και ο εντιμος.τραμπουκε!

Ανώνυμος είπε...

ολες οι κυβερνησεις μετα το 40 τοσο ειναι ολες πιονια των αμερικανων...αλλωστε αυτη η χωρα ξεκινησε υπο κηδεμονια..για οσους ξερουν ελαχιστη ιστορια!!απλα πηρε την σκυταλη στην πορεια απο την ανημπορη να συνεχισει το εργο του παγκοσμιου νταβα αγγλια η αμερικη...
αν ανοιξουμε τον χαρτη καταλαβαινουμε τον τεραστιο γεωστρατηγικο ρολο της ελλαδας..και τους λογους για τους οποιους η αμερικη θελει χειραγωγημενο τον κοσμο πανω σε εθνικα ζητηματα(αλλωστε για πολεμους τυπου σερβια καιγ ια χουντες δεν της παιρνει σε μια ευρωπαικη χωρα της ΟΝΕ πια)
αλλωστε γι αυτην ακριβως την γεωστρατηγικη σημασια η χωρα ειναι η μοναδικη απο ολη την ανατολικη ευρωπη που δεν προσχωρησε στην σοβειτικη ενωση.αδυνατον η θαλασσοκρατειρα τοτε αγγλια να αφηνε την μεσογειακη ελλαδα στους σοβιετικους.πολυ γρηγορα βεβαια οι αγγλοι και ο τσωρτσιλ μας τελειωσαν και ηρθαν οι αμερικανοι..οι οποιοι ανεβοκατεβαζαν κυβερνησεις κατα το δοκουν οργανωνανε κομματα(ενωση κεντρωων)φτιαχνανε χουντες και τις ριχνανε οποτε γουσταραν..εχουν μια τεραστια ναυτικη βαση στην σουδα της κρητης..η οποια κατα δηλωση της εβραιοαμερικανας του ΝΑΤΟ προσφερε παρα πολλα στον πολεμο του ιρακ
παιδια μην γινεστε πιονια καποιων πρακτορων ...μονο αυτο..τι προσπαθειτε να απδοειξετε?πως δεν εχει γεωστρατηγικο ενδιαφερον η ελλαδα για τους αμερικανους????οτι οι αμερικανοι ενω κανουν ενα σωρο πολεμους ανα τον κοσμο..δεν βγαζουν κονδυλια για καποιες πενες προκειμενου να χειραγωγησουν την ελιτ της χωρας αν οχι και τον κοσμο?

Ανώνυμος είπε...

τα στρατηγε μου ιδου ο στρατος σας τα ξεχασατε?οταν βλεποντας τα τουρκικα μαχητικα να βολταρουν στην κυπρο αβερτα οργισμενος ο μακαριος ζητουσε απο τον γεωργιο παπανδρεου εκεινος του απαντουσε πως δεν εχει δικαιωμα ουτε ελικοπτερο να στειλει χωρις την εγκριση των αγγλων!
η χουντα πραγματι ηταν υποχειριο των αμερικανων...μην ξεχναμε ομως πως ο παπαδοπουλος την ειδε βασιλισκος και παλαιολογος και θελοντας να απαγκιστρωθει απο τον χαρακτηρισμο του αμερικανικου λακε αρχιζε να αρνειται εξυπηρετησεις στα αμερικανακια!με κορυφαια την αρνηση παραχωρησης των βασεων της χωρας για το ισραηλ..και γι αυτο και επεσε πριν αλεκτωρ λαλησει

τα ξερετε ρε αυτα μπομπιρες?επαναστατες του γλυκου νερου?η μονο απο τα αδιαφθορα μμε πληροφορηστε?

Ανώνυμος είπε...

ακομα καλο ειναι να ξερουμε..πως η αναρχοαριστερα τοσο επι χουντας οσο και στον εμφυλιο και αργοτερα...υπηρξε υποχειριο του κρεμλινου..
και φυσικα ολοι τους αναλογως τις προτιμησεις υπηρξαν θαυμαστες του σταλιν,του μαο ,του πολ ποτ και αλλων διασημων γενοκτονων

τελος ειναι ηλιθιο δεν σας τιμα ακουγοντας τα αδιαφθορα μμε να αναπαραγετε τις ιδιες μπαρουφες..."πως οι εβραιοι δεν κυβερνουν"και "ολα αυτα τα λενε ενα ματσο γραφικοι"
πραγματι γραφικοι που λενε τερατολογιες υπαρχουν...αλλα αυτοι ακριβως ειναι βαλτοι προκειμενου να γεμιζουν με επιχειηρματικα οπλα την φαρετρα ολων εσας.ευκολα κατοπιν και οχι ιδιαιτερα εξυπνα ειστε σε θεση κατοπιν να ειρωνευεστε καθε φωνη που μιλαει για σφιχτο εναγκαλισμο της ουασιγκτων απο τους εβραιους..ακομα και τον τσομσκι βαλθηκαν(φυσικα)να ειρωνευτουν καποιοι μεσα απο τα μμε...

η πραγματικοτητα παιδακια ειναι απλη...ποτε μην ακουτε ή διαβαζετε τι λενε οι φυλλαδες της ελιτ...τα φιλτραρισμενα νεα..παντοτε να βλεπτε τα γεγονοτα και να κρινετε

υπαρχουν 6 εκατομμυρια εβραιοι στην ανατολικη αμερικη και αλλοι τοσοι στο ισραηλ...οι εβραιοι πραγαμτι παραδοσιακα εχουν δυναμη απο τον ροκφελερ εως τον μερντοχ και τον σορος παραμενουν καταφερτζηδες...plus πως αν και μολις 14 εκατομμυρια ολοι και ολοι στον κοσμο εχουν 200 nobel!!!(το ενα του εβραιου κισσιγκερ παρεπιπτοντως)
μεσα στους κολπους της cia και μονη η αναφορα της λεξης παλαιστινη αρκει για να δεις χαρτι απολυσης...
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ
ιδρυθηκε κρατος του ισραηλ πανω σε αλλο κρατος!!!το φανταζεστε?ισοδυναμει με το να ιδρυσει τωρα η ελλαδα που δεν εχουν απομεινει μια χουφτα ελληνες κρατος πανω στην κωνσταντινουπολη.
με το καιρο οι σιωνιστες αγοραζαν εδαφη και σπιτια..και οργανωθηκε μια τεραστια μεταγκατασταση εβραιων απο αλλες χωρες στο ισραηλ..καθως πριν την ιδρυση του ισραηλ ελαχιστοι εβραιοι μεναν στην παλαιστινη!
ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
μεσα σε 19 χρονια το νεοπαγες κρατος ειχε την δυναμη να νικησει στρατιωτικα τα ενωμενα αραβικα κρατη !!πως εγινε αυτο?
καθε χρονο απο την ιδρυση του ισραηλ τρισεκατομμυρια στο τζαμπε φευγαν απο την αμερικη στο ισραηλ και οχι μονο σε στρατιωτικο υλικο...με αποτελεσμα να γινει μια απο τις ισχυροτερες στρατιωτικες χωρες του κοσμου!!εφτασε να χει και πυρηνικα
ΓΕΓΟΝΟΣ
η ελλαδα μετα απο τοσους αιωνες στρατο σοβαρο δενε χει(τον οποιο ματωνει για να τον αποκτησει ΔΙΝΟΝΤΑΣ ενα σωρο λεφτα στους αμειρκανοεβραιους,και οχι δωρεαν)

Ανώνυμος είπε...

http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php?

option=com_content&task=view&id=594&Itemid=62

Ανώνυμος είπε...

ποιοι ταρπαζουν απ τους αμερικανους ελπιζω μυαλο να σας εχει απομεινει απο την προπαγανδα και να μπορειτε να τους διακρινετε..(αν και δεν το βλεπω κρινοντας απο καποια ποστ εδω μεσα)
το κκε διεγραφε ενα σωρο στελεχη του,πολλες φορες και γενικους γραμματεις ως πρακτορες της δυσης!!με την κατηγορια οτι ταρπαζαν..λετε τωρα που ναι παντοδυναμη η αμερικη και μονοκρατια να μην λαδωνει καποια γραναζια προπαγανδιστικων μηχανισμων?μακαρι οχι!

τελος παντων αντε να στε καλα χρονιαρες μερες..και κυριως παψτε να τραμπουκιζετε!αυτο το συγκεκριμενο μαλιστα υβρεολογιο και η συκοφαντια"ειναι ψευτης""ειναι λαμογιο"ειναι ετσι ειναι αλλιως" το χρησιμοποιουσαν οι τραμπουκοι της χουντας στις στημενες δικες εναντιον των σοσιαλιστων...θελετε να δειξετε νεα ηθη?να μην θυμιζετε μητε χουντα μητε σοσιαλιστικα ανελευθερα καθεστωτα και σταλινικες δικες?ε μην λασπολογειτε και μαλιστα διχως στοιχεια για προσωπα τα οποια μαλιστα εχουν αποδειξει το ηθος τους!οσο αθεοι οποια αλλεργια και μισος να χετε σε καποιες αξιες-πραγματικοτητες σε καποιους θεσμους(ορθοδοξια,εθνος κτλ)αυτο σεβαστει το.διαφορετικα θυμιζει το μενος και το μισος σας εντονα καθεστωτα ολοκληρωτικα που ο κοσμος θελει να ξεχασει μια για παντα!
και απλα φανερωνει πως τελικα η μονη προθεση σας ειναι να γινετε χαλιφηδες στην θεση του χαλιφη
αντε να στε καλα
και αληθινα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σας ευχομαι

Ανώνυμος είπε...

και ας μην ξεχναμε και ενα σωρο πολεμους που η ιδια η αμερικη ξεκινησε στον αραβικο κοσμο τις τελευταιες δεκαετιες

Ανώνυμος είπε...

καλα εννοειται πως δεν τα παιρνουν ολοι στα ΜΜΕ..μην τρελαθουμε...αλλα ολο και καποιοι εχουν ζεστες τσεπες..αυτο λεμε..αλλοι βεβαια το κανουν απο ιδεολογια και μονο..

Ανώνυμος είπε...

ισως μονο ο παπανδρεου ο ανδρεας και ο σημερινος καραμανλης να διαφοροποιουνται απο τις κυβερνησεις υποταγης στους αμερικανους...σκεφτεστε κανεναν αλλο που να ειπε οχι στους αμερικανους?που να μην ταυτιστηκε με τις επιδιωξεις τους ολοκληρωτικα?
τωρα απο φυλλαδες και αρθρογραφους τι να πω...λιγες οι φυλλαδες που δεν διαθετουν στους κολπους τους καποιον καποιους αμερικανοτσολια...

την καλημερα μου

Ανώνυμος είπε...

πιο σωστα λιγες οι φυλλαδες που δειχνουν να μην εχουν καποιον εγκαθετο στις ταξεις τους

Ανώνυμος είπε...

Προς το μαινομενο εθνίκι επιστολή 2:
Το να επικαλείσε πρακτικές της χούντας (που δεν ισχύουν, γιατί με το ξύλο και τα στημένα δικαστήρια δίκαζε η χούντα ,δεν χρειάζονταν κατηγορητήριο) για τον φιλοχουντικό Μεταλληνό ξεπερνά τα όρια του γελίου. Τέλος ο Μπακογιάννης δούλευε στην DW, η οποία και διαθέτει ηχητικό αρχείο άρα η ψευτοδήλωση του Kissinger θα μπορούσε να βρεθεί, 10000 ζεστά ευρουλάκια περιμένουν να ενισχύσουν τον αντισημητικό σας αγώνα. Το ισραήλ έχει σημαντικότερα προβλήματα από μια χώρα με πλειοψηφία κάφρων στην ΝΑ ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

οτι να ναι λες 1.54, σε παραληρημα βρισκεσαι?
παρεπιπτοντως ρε γκλομπαλι αν υπαρχει αυτη η κασσετα βγαλτην να το βουλωσουμε..ολα τα αλλα ειναι η κλασικη "επιχειρηματολογια"εθνομηδενιστων..συκοφαντιες.τσουβαλιασμα τραμπουκισμος.ιδεολογικη τρομοκρατια..αρον τα κουβαδακια σου και σ αλλη παραλια(indy?)

τωρα για την τελευταια σου προταση τι να πω?η ρηση"οτι θελει λεει τζαμπα ειναι" σου ταιριαζει γαντι...η αμερικη ασχοληθηκε με την σερβια βομβαρδιζοντας την..ασχοληθηκε με τις χιλες με την ελλαδα εγκαθιδρυοντας χουντες..μετεχοντας ενεργα στον εμφυλιο πιο παλια..ασχοληθηκε με την κυπρο στηριζοντας οργανωνοντας τον αττιλα..και οταν λεμε αμερικη εννοουμε αυτους που κυβερνουν την χωρα...μερικες πολυεθνικες σε συνεργασια με πολιτικους...ο κισσινγκερ ηταν πραγματι εβραιος...και οι εβραιοι πραγματι εχουν οικονομικη δυναμη μεγαλη(δεν εξαντλουνται στην πνευματικη κυριαρχια με τα 200 αριθμος διακοσια νομπελ τους)6 μυρια ζουν στο ισραηλ αλλα τοσα ζουν στην ανατολικη αμερικη...και το κρατος της αμερικης στηριζει με δωρεαν τρις δολλαριων τους εβραιουςτου ισραηλ...προσφατα μαλιστα απεκτησαν και πυρηνικα...βρες μου μια χωρα που απο την μερα ανεξαρτησιας της μετα απο εικοσι χρονια θα μπορουσε να τα βαλει με ολους τους πολυπληθεστερους ενωμενους γειτονες της μαζι, και να τους κατατροπωσει.
το λοιπον απ ολα αυτα τι δεν καταλαβαινει το μυαλουδακι σου?
κανεις δεν ειπε οτι μονο οι εβραιοι φταινε που οι αμερικανοι εχουν κανει ενα σωρο πολεμους στην αραβια ενω στηριζουν απροκαλυπτα το ισραηλ...φταινε και οι αγγλοσαξωνες...ετσι καταλαβαινουν τα συμφεροντα τους..
ο κισσιγκερ ηταν εβραιος και για μεγαλο διαστημα εκοβε και εραβε στην κυβερνηση ενω ειναι ο ουσιαστικος υπευθυνος για τις χουντες και τον αττιλα..τι δεν καταλαβαινεις απ αυτο επισης?
οι τρεις που κανουν τωρα κουμαντο στο σκοπιανο ειναι ολοι τους εβραιοι (νουλαντ,φρηντ,και ενας μλκς που δεν θυμαμαι νικ)
το ιδιο και ο σορος..που δινει αφειδως ζεστο χρημα για ιδεολογικη προπαγανδα

so αυτο δεν σημαινει πως μονο οι εβραιοι ενδιαφερονται για την περιοχη..το να χερι νιβει ταλλο

τελος αληθεια μια ερωτηση...δεν γνωριζεις πως ο παπαδοπουλος επεσε επειδη δεν παραχωρουσε τις βασεις και την ειδε ανεξαρτητος απ το αφεντικο του?
απλη απορια..

Ανώνυμος είπε...

εσυ βγες και πες ομως πως ουχι η αμερικη δεν εχει κανενα γεωστρατηγικο ενδιαφερον στα βαλκανια και στην ελλαδα..οτι τις χουντες τους εμφυλιους και τους βομβαρδισμους τους εκανε για πλακα!για να περνα η ωρα
πες πως η σουδα ειναι λουνα παρκ

πες πως μ ανταμωσες ενα βραδυ σένα ονειρο..

ΑΚΟΥΣΤΗΚΕΣ

Ανώνυμος είπε...

παρεπιπτοντως γκλομπαλι μπερδεψες τα..εθνικια σου.ετερος ο ενας εκατερος ο αλλος...

Ανώνυμος είπε...

εθνομηδενιστές η αληθεια σας ειναι μασκαρεμενη

...ποτε θα το καταλαβατε πως ειτε αθελα σας ειτε ηθελημενα(αυτο δεν μπορω να το ξερω)παιζετε τον ρολο των αμερικανων...

δειτε ποια ειναι τα συμφεροντα των αμερικανων στην βαλκανικη και αξιολογηστε και την ρητορεια σας.ταυτιζεται ή οχι με τα θελω των αμερικανων για την χωρα και την βαλκανικη χερσονησο?
αν ναι αναρωτηθειτε απο που λαβατε,που την διαβασατε αυτη την επιχειρηματολογια?
δεν ξερω εγω.απλα αναρωτιεμαι

σκεφτειτε μηπως τελικα οσοι το παιζουν σταυροφοροι εναντια στο κατεστημενο αποτελουν το κατεστημενο και μπορουν με ευκολια να παρεισφυουν στα μμε του (διαπλεκομενου?)κεφαλαιου ,να προβαλλονται απο αυτα ως ορθη μοδα και διανοηση...
και μην ξεχνατε ο αλλοτινος επαναστατης ειναι πιθανον να ναι ο τωρινος συνεργατης.το ειδαμε με τις διαγραφες στο κκε.το βλεπουμε στο ΝΑΤΟ με τους λογης εκαστοτε SOLANA
ειδικα σε μια εποχη οπου πλεον το αντιπαλο σοβιετικο δεος(και η κανουλα που ερεε απ αυτο)δεν υπαρχει...

να στε καλα..δενε χω κατι μαζι σας.ειμαι προθυμος να αποδεχτω οσα λετε,αν δεν εξαντλουνται σε φτηνες προπαγανδες.

Ανώνυμος είπε...

"το χρημα που ερεε απ την κανουλα" εννοω :)

καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

για τις πρακτικες της χουντας επειδη εισαι μπομπιρας μην κανεις λογο καλυτερα

και ξυλο εδινε η χουντα(οπως φυσικα και η σοβιειτκη ενωση στους αντιφρονουντες)και κατασκευασμενα στοιχεια στα στημενα δικαστηρια εστηνε και τραμπουκους να εκφοβιζουν την ωρα της δικης ειχε.αστο μικρε

τωρα για την δηλωση.εγινε δεν εγινε μικρη σημασια εχει.οι πραξεις φανερωνουν τις προθεσεις.και τις πραξεις του κισσινγκερ τις γνωριζουν απο πρωτο χερι ενα σωρο χωρες.εν προκειμενω εχουμε την δηλωση μαρτυρια του πατερα μεταλληνου.τον οποιο η πλειοψηφια του ελληνικου λαου τον εχει σε εκτιμηση.
καλο ειναι να αναπτυσσεις επιχειρηματολογια αν διαφωνεις και οχι τραμπουκισμους.επιπλεον αν εχεις στοιχεια που διαψευδουν τον πατερα μεταλληνο πολυ θα θελαμε να τα ακουσουμε.φερε μας την κασσετα ή καποιο τελος παντων στοιχειο αποδεικτικο οτι ο πατερας μεταλληνος ψευδομαρτυρει.

Ανώνυμος είπε...

τέλος παντων συνεχιζε να βριζεις και να συκοφαντεις συγκεκριμενα προσωπα.οπως νομιζεις.η ανωνυμια προσφερεται για τετοια χομπι

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται μακράν για μια από τις μεγαλύτερες ανακρίβειες της νέας πολιτικής ιστορίας. Το ίδιο μυθώδης σαν την υποτιθέμενη ψηφοφορία που για λίγο θα καθιστούσε την ελληνική επίσημη (κατα άλλους δεύετερη επίσημη) γλώσσα των Η.Π.Α.
Δυστυχώς ο Χένρι Κίσσινκερ, η τεράστια αυτή μορφή της παγκόσμιας διπλωματίας, ο πρόσφυγας και καταδιωγμένος από τους Ναζί, δεν εχει γίνει κατανοητός από το μεταπολιτευτικό κατεστημένο και τις αγκυλώσεις του.
Αντιθέτως ηροποιούνται ο μακάριος, ο γρίβας και οι 2 ΕΟΚΑ, οι οποίοι ΣΥΝΟΛΙΚΑ ήταν η καταστροφή της Κύπρου.

Ανώνυμος είπε...

λολ..τα ισοπεδωσες ολα ρε μαγκα..το τερας του λοχ νες πως δεν μνημονευσες για να δειξεις πως ο καλοκαγαθος κισσιγκερ δεν εκανε την δηλωση?

σοβαρευτειτε ρε γκλομπαλια