Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Παγκόσμια μέρα οργής η Πρωτομαγιά


Στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών, με την «πλάτη στον τοίχο» από επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα, βρίσκει τους εργαζομένους στη χώρα μας και στον κόσμο ο αυριανός εορτασμός της Πρωτομαγιάς...

Στο φάσμα της λιτότητας, της επιβίωσης και της διευρυνόμενης ανεργίας, ανασφαλείς για το αύριο, μισθοσυντήρητοι και συνταξιούχοι, στη δίνη των εξανεμισμένων οικογενειακών προϋπολογισμών και της απελπισμένης προσφυγής στα καταναλωτικά δάνεια, βλέπουν τις συντάξεις και τις επικουρικές να καθηλώνονται και να περικόπτονται. Τη φορολογία, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό να ακυρώνουν τις πενιχρές αυξήσεις, να μειώνουν συνεχώς το ήδη ψαλιδισμένο εισόδημά τους.
....
Την εικόνα συμπληρώνουν η αφαίρεση στοιχειωδών ασφαλιστικών παροχών, η εργασιακή ζούγκλα, τα ασύδοτα κέρδη, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η έκρηξη στις τιμές των καυσίμων, συνοδευόμενα από τα φαινόμενα ξενοφοβίας.
......
από την "Ε"
.............
"ποιος φταίει; Ποιος φταίει;
... κανένα στόμα δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.

Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα

πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,

σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα

όπου μας εύρει, μας πατεί:

δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!

προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε προλετάριοι!
Λούπους μην ασχολείσαι με τις βλακείες της Ελευθεροτρυπίδας.
Να σου πω τι φταίει.
Φταίει που μόλις πάει να γίνει μια στοιχειώδης μεταρρύθμιση ξεσηκώνεται το σύμπαν για να κρατήσει τα (ανόμως αποκτηθέντα) κεκτημένα του.
Κι αυτό γιατί η ελληνική κοινωνία είναι ιδιαίτερα συντηρητική, αλλά οι χειρότεροι συνηρητικοί δεν είναι αυτοί που λέμε "συντηρητικούς".

Είναι αυτοί που προβάλλονται ως οι "προοδευτικοί".

non journalist* είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο προλαλίσας με τα ανόμως αποκληθέντα.. Ε ρε, και να ξεσηκωθεί το προλετάριο, να δεις που θα καταλήξει η μπουρζουαζία.

ΥΓ. Τέτοια μέρα τέτοια λόγια