Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Για το βίντεο με τους ένοπλους Κρητικούς, απάντηση στο blog του Αντί

Από το αντί:

"Κάποιοι μπλόγκερς, που ενδιαφέρονται προφανώς μόνο για την θεαματικότητα, ανέβασαν πρόσφατα ένα βίντεο που δείχνει κάποιους ανόητους, ή προβοκάτορες, να αυτοπαρουσιάζονται, σε στυλ «17Ν» ως ένοπλοι Κρητικοί μιας «παραστρατιωτικής οργάνωσης» που αποκαλείται «Ένοπλος Κρητικός Εθελοντικός Πυρήνας» και να … προειδοποιούν «Τσάμηδες Αλβανούς και Σκοπιανούς …καταληψίες Ελληνικών εδαφών».

Το βίντεο αναμεταδόθηκε χθες από τα ΜΜΕ των Σκοπίων και έδωσε την αφορμή στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης τους να ζητήσει «την καταδίκη τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων από την κυβέρνηση της Ελλάδας». Προφανώς αφορμή έψαχναν οι Σκοπιανοί να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθαν με της σβάστικα στην ελληνική σημαία και τον Έλληνα πρωθυπουργό με στολή …Ναζί. Και κάποιοι τους την πρόσφεραν. Ενώ γνωρίζαμε την ύπαρξη του βίντεο, αποφύγαμε να ασχοληθούμε μαζί του, για ευνόητους λόγους.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να αποτρέψει παρόμοιες αναρτήσεις στο Διαδίκτυο. Είναι όμως υποχρέωση όλων μας να περιφρουρούμε το κύρος και την αξιοπιστία της μπλογκόσφαιρας και να …προσέχουμε. Να μην πέφτουμε τόσο εύκολα σε παγίδες και να μην αναμεταδίδουμε παρόμοιες ανοησίες που καταδικάζονται από όλους".


Καμιά αντίρρηση για όσα λέει το "αντί". Πιθανότατα το βίντεο θα αποτελέσει αντισταθμιστικό επιχείρημα της σκοπιανής πλευράς, για τις απρέπειες με τους αγκυλωτούς σταυρούς κλπ

Αυτό όμως αφορά όσους το κατασκεύασαν, όσους συμμετείχαν στην παράσταση και όσους το "κατέβασαν" στο Youtube!

Από την στιγμή που ένα βίντεο έχει αναρτηθεί στο Youtube, κανένας μπλογκερ δεν μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωσή του, και ουδείς μπορεί να αποσιωπήσει την ύπαρξή του.

Ακόμη περισσότερο ένας μπλόγκερ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως "άτυπος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ" και να αποφασίσει τι είναι καλό ή κακό για την εξωτερική πολιτική, την οποία σημειώνουμε, ουδείς γνωρίζει εις βάθος.

Επιπλέον ένα τέτοιου είδους βίντεο, όπως και να το κάνεις, αποτελεί είδηση και μάλιστα αρκετά "πικάντικη".

Εμείς ουδέποτε το πήραμε στα σοβαρά. Ως "χαβαλέ" πιτσιρικάδων το είδαμε και ως "χαβαλέ" το παρουσιάσαμε, αφού κινείται σε ρητορικό επίπεδο και δεν συνδέεται με κάποιες παράνομες πράξεις, πλην της κατοχής των όπλων. Στην Κρήτη όμως, όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει άτυπη ανοχή σε αυτό το φαινόμενο, το youtube είναι γεμάτο από βίντεο με Κρητικούς και όπλα.

Ας μην επιρρίπτουμε ευθύνες στους μπλόγκερ, το βίντεο θα γινόταν ούτως ή άλλως γνωστό

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας βοηθήσουμε όλοι την κυβέρνηση
...Ας γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι...
Ναι στο κύρος και την αξιοπιστία !
Ναι στην υπευθυνότητα !
Ναι στην αυτολογοκρισία !

Η παπαριά και η υποκρισία δεν έχουνε όρια, ιδίως όταν προέρχεται από μεταμφιεσμένους «αριστερούς».

Λένια

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση είναι για τα μπλογκ και όχι γι αυτούς που έφτιαξαν το βίντεο

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά, μπορεί να παρερμηνευτεί έτσι το σχόλιο μου;
Ας γίνω πιο σαφής, αυτό που ζητάει το αντι (από το δικό του ιστολόγιο) είναι να προσέχουνε κάποιοι «που ενδιαφέρονται προφανώς μόνο για την θεαματικότητα», γιατί αυτά που δημοσιεύουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Στην συνέχεια ζητά «να περιφρουρούμε το κύρος και την αξιοπιστία της μπλογκόσφαιρας και να …προσέχουμε»
Αν αυτό δεν είναι αυτολογοκρισία, τότε τι είναι;
Τίθεται βέβαια και το ερώτημα ποιος θα κρίνει «το κύρος» και «την αξιοπιστία», αφού έχουν να κάνουν 100% με το «πως μας βλέπουν οι άλλοι».
Αν θέλεις, πάω και ένα βήμα πιο πέρα,
Ας σταλθούν όλα τα δημοσιεύματα πρώτα στον αντι για να κρίνει εκείνος, αν είναι πραγματικά αξιόπιστα...

Λένια

Ανώνυμος είπε...

τώρα κατάλαβα συμφωνώ για το πατερναλιστικό ύφος