Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Ο Λάκης Λαζόπουλος καυτηριάζει την αμερικανόφιλη πολιτική του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δείτε το βίντεο........


Μπορούμε να καταλάβουμε την τραγική θέση που βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Βαρθολομαίος βλέπει ως σανίδα σωτηρίας το πολιτικό παιχνίδι των ΗΠΑ με τις απανταχού της γης μειονότητες και την κόντρα με τον Πατριάρχη Αλέξιο της Μόσχας.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβανόμαστε και τον «πολιτικό ρεαλισμό» του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τον ίδιον όμως ρεαλισμό που καταδίκασε την Επανάσταση του 1821 και μας κράτησε αλυσοδεμένους στο «οθωμανικό σαρίκι», για να μην προσχωρήσουμε στην «λατινική τιάρα».

Αυτόν τον ρεαλισμό, που από την μία μας βύθισε σε τέσσερις αιώνες δουλείας και σε άλλους τέσσερις πολιτιστικής παρακμής, και από την άλλη όμως, -όπως πολλοί υποστηρίζουν-, ίσως να διέσωσε την ελληνική γλώσσα, πολιτισμό και ταυτότητα. (όσον φυσικά απέμεινε).

Ρεαλισμός ή ιδιοτέλεια, έγκλημα ή σωτηρία; Δύσκολο να κρίνει ακόμη και η Ιστορία…

Ουδέποτε όμως θα δεχθούμε σήμερα, η ελλαδική Εκκλησία να ελέγχεται από την Κωνσταντινούπολη και από έναν Φαναριώτη, ο οποίος εμφορείται περισσότερο από συνείδηση Ρωμιού και Οθωμανού πολίτη, παρά σύγχρονου Έλληνα

Να το καταλάβουν αυτό καλά και ο Βαρθολομαίος και ο Ιερώνυμος…


δείτε το βίντεο του Λάκη




15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χρησιμοποίησε τη φαναριώτικη διπλωματία για τα συμφέροντα του Πατριαρχείου. Δηλαδή έχοντας μία τέτοια επίσημη θέση τι θέλετε να έλεγε " φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"? Ας είμαστε λίγο σοβαροί....

Ανώνυμος είπε...

όχι δεν μπορούσε να το πει, συμφωνώ. Ήταν ανάγκη τα ταυτιστεί όμως τόσο;

δεν το βίντεο!

Ανώνυμος είπε...

Ο συμπλεγματικός Λαζό ψάχνει συνεχώς να κατηγορεί τους πάντες, στο βωμό της τηλεθέασής του.
Ο λαϊκισμός του προφανώς δεν έχει όρια, αφού προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει ότι ο Πατριάρχης επιβάλλεται να χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα, τουλάχιστον δημόσια.
Οι συνεχιζόμενες αρλουμπολογίες του καλλιτεχνικά αξιόλογου Λαζό αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι όσο ταλέντο και να έχεις καταντάς γραφικός όταν είσαι αμετροεπής.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τελικα δεν μπορω να καταλαβω...εσυ εισαι υπερ ή κατα του Λακη;;;

Ανώνυμος είπε...

Συνφωνώ απόλυτα με το ρεζουμέ " Ουδέποτε όμως θα δεχθούμε σήμερα, η ελλαδική Εκκλησία να ελέγχεται από την Κωνσταντινούπολη" (χριστοδουλικός γάρ) όχι όμως και με την ανάλυση.
Αγαπητέ lupus για να καταλάβει κανείς το "κάλλιο σαρίκι τούρκικο παρά κουκούλα λατινική" πρέπει να μπεί στην θέση των Ελλήνων της εποχής οι οποίοι είχαν υποφέρει τα πλείστα όσα από την λατινοκρατία.
Όχι δεν ήταν ο "ρεαλισμός του Πατριαρχείοϋ" που μας βύθισε σε 400 χρόνια σκλαβιά, αλλά πολλά συσωρευμένα λάθη από τους ηγέτες που ακολούθησαν τον Βασίλειο τον Β' τον Βουλγαροκτόνο. Και από ένα σημείο και έπειτα η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη.
Ίσα-ίσα ο "ρεαλισμός" του Πατριαρχείου μας κράτησε ζωντανούς αυτά τα 400 χρόνια.
Η καταδίκη της επανάστασης από τον Γρηγόριο τον Έ' (ο οποίος ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας και του οποίου η τύχη είναι γνωστή) μπορεί να ειδωθεί ως μια προσπάθεια να σωθούν οι Έλληνες της Πόλης και της ευρύτερης Μικράς Ασίας από το τούρκικο μαχαίρι.
Καλό θα είναι να μην συγχέουμε την τότε κατάσταση με την τώρα.
Μια ωραία ανάλυση εδώ:http://blog.antibaro.gr/2008/05/167
Συγχαρητήρια για το ιστολόγιο το οποίο παρακολουθώ ανελλιπώς.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως, γιατί στη νέα Νέα Τάξη πραγμάτων σημασία έχει αν είσαι μαζί μας, αλλοιώς είσαι εχθρός μας που είπε κι ο Μπους, η μαριονέτα. Λίγο μετά ο λάκης εκθείασε τους 50 χρήσιμους ηλίθιους του Τσίριζα που πηγαν στα Σκόπια να διαδηλώσουν υπέρ του δικαιώματός τους να λέγονται "Μακεδονία", αλλά άλλαξε γρήγορα θέμα γιατί αντιμετώπισε παγωμάρα απ' το ακρωατήριο.
Οσο για το Βαρθολομαίο πήγε να γλύψει τα υπερατλαντικά αφεντικά του, αλλά ήταν χονδροειδές και γι' αυτό εκράχθη. Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι οι ορθόδοξοι συμμεριζόμαστε τις ίδιες "ανθρωπιστικές αξίες" με τους αγγλοαμερικλάνους μακελάρηδες. Λειτούργησε δηλαδή τηρουμένων των αναλογιών όπως η κακομοίρα που τον επισκέφθηκε να πάρει την ...ευλογία...
Νεοταξίτης εγκάθετος ο Ιερώνυμος έκανε τις συμφωνίες παρέδωσε τα κλειδιά των "μητροπόλεων νέων χωρών" χωρίς(?) να ειδοποιήσει την κυβέρνηση...

Ανώνυμος είπε...

πρέζα δεν παίζουμε ποδόσφαιρο να χωριστούμε σε ομάδες Λάκης-αντιλάκης και να σουτάρουμε

Σχολιάζουμε τα καλά και τα κακά... Έτσι για να περνάει η ώρα μας και επειδή έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε.

Άλλοτε λοιπόν ο Λάκης λέει μακακίες και άλλοτε σωστά πράγματα...

Αυτό είναι το μυστικό

Lupus

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει από πού αλλού έχει να περιμένει στήριξη ο Πατριάρχης? Μήπως από ...την Ελλάδα?
Οι Αμερικάνοι έχουν δικούς τους λόγους που τον στηρίζουν (βλ.Μόσχα).

Από κει κι έπειτα συμφωνώ, αυτός τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας (ή έτσι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον).

Ανώνυμος είπε...

Πατριαρχης-ελευθεροτυπια-καθημερινη-κουλογλοι-νεοταξιτικη αριστερα,κτλκτλ.
Μοιραζονται τις ιδιες αξιες.
Στο μελλον θα γινεται ολο και πιο καθαρο το ντοπιο νεοταξιτικο παρακρατος και οι υποστηρικτες του.

Ανώνυμος είπε...

Δύο λόγια:
Πρώτον: Καμιά διπλωματική γλώσσα δεν δικαιολογεί την ταύτιση του Βαρθολομαίου με τις «αξίες» και «συμπόρευση» των Αμερικανικών εγκλημάτων. Αντίθετα η «διπλωματική γλώσσα» (γι αυτό λέγεται και διπλωματική) χρησιμοποιεί όρους συγκάλυψης της πραγματικότητας. Ο Βαρθολομαίος, ούτε καν αυτή την διπλωματική απάτη δεν ακολούθησε. Δήλωσε ανοικτά την υποταγή του!!!

Δεύτερον: Λαζόπουλος είναι ο νέος προφήτης της Νέας Εποχής. Πιο απλά: Παράγει ένα ιδεολογικό κουρκούτι με αλήθειες, ψέματα και παραπλανητικά τρικ. Είναι το πολυπολιτισμικό χωνευτήρι. Αποκαλύπτει εξωτερικά συμπτώματα των νεοταξικών εγκλημάτων πασίγνωστα σε όλους (έτσι γίνεται αποδεκτός και πουλάει), μα ταυτόχρονα προπαγανδίζει την νεοταξική φιλοσοφία: Τσίπριδες, αντιεθνικισμούς και πολλά άλλα. Σπάει κάποιες φουσκάλες της πλανητικής και καθεστωτικής βαρβαρότητας για να μας ποτίσει πιο αποτελεσματικά με το δηλητήριο των Νέων, ισοπεδωτικών Ιδεολογημάτων. Μηχανή που αλέθει τη σκέψη, το συναίσθημα και το πολιτικό κριτήριο…

Ανώνυμος είπε...

http://theamapati.wordpress.com/2008/04/17/17040/#comment-19273

Lupus κοίτα και από ΄δώ λίγο...

Ανώνυμος είπε...

Καμιά διπλωματική γλώσσα δεν δικαιολογεί την ταύτιση του Βαρθολομαίου με τις «αξίες» και «συμπόρευση» των Αμερικανικών εγκλημάτων. Αντίθετα η «διπλωματική γλώσσα» (γι αυτό λέγεται και διπλωματική) χρησιμοποιεί όρους συγκάλυψης της πραγματικότητας. Ο Βαρθολομαίος, ούτε καν αυτή την διπλωματική απάτη δεν ακολούθησε. Δήλωσε ανοικτά την υποταγή του!!!

Lupus

Ανώνυμος είπε...

MEGA-λη ΝΤΡΟΠΗ

Ντροπή και αίσχος. Το Mega έπαιξε πριν τα αθλητικά το φρικιαστικό θέμα της παιδοφιλίας επειδή βρέθηκε στο κύκλωμα flor manager του mega!!!
Το Σοβαρό και Μεγάλο κανάλι μας εξέπληξε και πάλι, αυτή τη φορά αρνητικά. Η είδηση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και αφορά στο κύκλωμα παιδοφιλίας με γιατρούς και δικηγόρους έπαιξε λίγο πριν τα αθλητικά. Βεβαίως η είδηση Τζίγγερ για την μετοχοποίηση έπαιξε 5 λεπτά πριν, μην χάσουμε. Είπαμε διαπλοκή αλλά αυτό είναι ξεφτίλα!!!!!!! Αντί να κάνετε καμπάνια για την μεγάλη υπόθεση, το θάψατε;
Τι παιχνίδια παίζονται στο ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ; Πως είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα να παίζει λίγο πριν τον καιρό; Αυτό δεν είναι δημοσιογραφικό λάθος, αυτό λέγεται...


παιχνίδι σε βάρος των πολιτών και της ενημέρωσης; Έχετε διανοηθεί τι έγινε; Βρέθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδοφιλίας στο διαδίκτυο και το mega το έπαιξε τελευταίο θέμα. Ξέρετε γιατί;;; ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ MEGA; ΝΤΡΟΠΗ. Ήταν flor manager στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα ΜΗΔΕΝ" πριν τρία χρόνια και τώρα συμβασιούχος τεχνικός. Η μεγαλύτερη επιτυχία σε διεθνές επίπεδο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για ένα θέμα που μας αφορά όλους και το mega το έθαψε. Όταν έκανε πρώτο θέμα του δήθεν εκβιασμούς στα blog.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ

Modern Father είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑΠΕΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΓΙΟΣ ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΕΙ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΩ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΟ ΑΠΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ!ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΝΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!εΛΕΟΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ!

Modern Father είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ... ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΓΙΟΣ ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΕΙ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΩ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΟ ΑΠΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ!ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΦΟΝΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ """"ΦΙΛΟΙ"""" (ΟΛΩΝ ΜΑΣ) ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!ΕΛΕΟΣ ΘΕΛΕΙ Ο Θ Ε Ο Σ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ!