Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Πέτυχε το μποϋκοτάζ στο ακριβό γάλα!


Χαμόγελα στις Ενώσεις για την προστασία των καταναλωτών, καθώς οι πολίτες φαίνεται να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ του γάλακτος με τιμή άνω του 1 ευρώ το λίτρο.
Την πρώτη μέρα, το φθηνό γάλα έγινε κυριολεκτικά άφαντο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σε πολλά σούπερ μάρκετ τα προϊόντα γάλακτος με τιμή κάτω του ενός ευρώ ήταν άφαντα από νωρίς το πρωί, καθώς αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που έσπευσαν να τα αγοράσουν γυρίζοντας την πλάτη στα ακριβότερα προϊόντα.
Φαίνεται λοιπόν ότι οι καταναλωτές αντιδρούν πλέον και ακολουθούν όσες σωστές πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται. Πάντως, γάλατα ιδιωτικής ετικέτας, καθώς και επώνυμα με τιμή κάτω του ενός ευρώ, δεν βρίσκονται σε όλα τα σημεία πώλησης και σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές να μη βρίσκουν φθηνό γάλα.
Από τη δική τους πλευρά πάντως, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αν και διαθέτουν προϊόντα γάλακτος και σε τιμές χαμηλότερες του ενός ευρώ, δεν μπόρεσαν να δώσουν ακόμα στοιχεία για τις πωλήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το μποϊκοτάζ ισχύει από τις 9-19 Ιουνίου.
από το antinews

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μαλιστα...καλο ακουγεται....Για να δουμε ομως κατα ποσο θα πετυχει....