Γιώργο Παπανδρέου, νεότητα σημαίνει το να μπορείς να διδάσκεσαι, και εσύ είσαι νέος άνθρωπος και πολιτικός, άρα, αν θελήσεις, μπορείς να μάθεις…
ΤΩΡΑ που οι Αμερικάνοι μέντορες και φίλοι σου δεν σε υποστηρίζουν πιά…
ΤΩΡΑ που τα διεφθαρμένα-διαπλεκόμενα ΜΜΕ σε «αδειάζουν» συστηματικά…
ΤΩΡΑ που η ελληνική κοινωνία αναζητά με απελπισία μία σανίδα πολιτικής σωτηρίας…
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ.
ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΜΠΡΟΣ: ΜΙΛΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ.
(Οι Ιρλανοί δεν ψήφισαν "ΟΧΙ" επειδή δεν "επείσθησαν" ή επειδή υπάκουσαν στις δυνάμεις "της συντήρησης", οπως λες μεσοβέζικα στις δηλώσεις σου, αλλά επειδή έκριναν ότι η συνθήκη της Λισσαβώνας ήταν ενάντια στα συμφέροντά τα δικά τους και των παιδιών τους. Σεβάσου την νοημοσύνη μας Γιώργο...)
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να μιλήσεις με γνήσια φωνή στην ψυχή του λαού και να προσεγγίσεις επιτέλους την ελληνική κοινωνία. Να γίνεις ο άνθρωπος μας, αυτός που θα μας εκφράσει πολιτικά, ο ηγέτης του μέλλοντος…
ΞΕΧΝΑ τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις πέραν του Ατλαντικού: σε πούλησαν…
ΞΕΧΝΑ τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα και τα «προσωπικά στοιχήματα» που τόσο σε έβλαψαν
ΞΕΧΝΑ τους Αμερικανούς φίλους σου. Η Ελλάδα δεν θα βρει ποτέ τον εαυτό της υπό την ηγεμονία τους…
ΞΕΧΝΑ τα κολεγιόπαιδα-συμβούλους σου, τους τεχνοκράτες αποφοίτους του Χάρβαντ και του Στατφορντ, και πίστεψε ότι είσαι Έλληνας πολιτικός...
ΞΕΧΝΑ τους διεφθαρμένους τεχνοκράτες των Βρυξελλών που αποφασίζουν με γνώμονα τις επιταγές της οικονομικής παραεξουσίας, και στήριξε την Ευρώπη του μέλλοντος και την Ευρώπη των Ευρωπαίων
ΞΕΧΝΑ τον ρόλο που έπαιξες σε μία σειρά από διεθνή ζητήματα και ειδικά στα Βαλκάνια: οι λαοί θα σε καταποντίσουν ιστορικά…
ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΛΜΗ για μία Ευρώπη που δεν θα αγνοεί τους πολίτες της
ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΛΜΗ για μία ευρωπαϊκή Ελλάδα που σέβεται την Ιστορία και την ταυτότητά της
ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΛΜΗ για τα εγκλήματα του νεοφιλελευθερισμού και της ιδεοληψίας περί της έννοιας της «ελεύθερης αυτορυθμιζόμενης αγοράς»
ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΛΜΗ, μην κρύβεις τίποτε και εξήγησε μας που βαδίζουμε και τι μέλλει γενέσθαι από τις αποφάσεις των τεχνοκρατών. Δώσε μας την ευκαιρία να έχουμε άποψη για το πώς θα ζήσουν τα παιδιά μας
Γιώργο Παπανδρέου,
υπήρξαμε και είμαστε από τους σφοδρότερους επικριτές σου. Επειδή όμως δεν μας αρέσει να μηδενίζουμε κανέναν, σου λέμε τα παρακάτω:
---ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ και διέγραψες τον Κ. Σημίτη. Είναι το πρώτο βήμα σου στο μοναχικό μονοπάτι των πραγματικών ηγετών. Διέγραψες το κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.
--- ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ σε έχουν εγκαταλείψει Γιώργο Παπανδρέου, επειδή πιστεύουν ότι «δεν τραβάς» στην ανηφόρα. Πρέπει λοιπόν να κάνεις άλλες συμμαχίες και αν μας πείσεις θα σε ανεβάσουμε ψηλά. Κοίτα προς την Ευρώπη και διδάξου: κοίτα –γιατί όχι- και προς την Ρωσία…
--- Τα ελληνικά διεφθαρμένα ΜΜΕ σε «αδειάζουν» ή σε πολεμούν. Όταν τα ανυπόληπτα ΜΜΕ της διαπλοκής και των παραθεσμικών κέντρων σου επιτίθενται, όλοι αρχίζουν να αναρωτιώνται αν ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ, και σε κοιτάνε με μεγάλο ενδιαφέρον
ΤΩΡΑ λοιπόν ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ να πλησιάσεις την ελληνική κοινωνία, φυσικά αν θέλεις και αν μπορείς…
--Έτσι όπως διέγραψες τον Σημίτη δημιούργησες αντιδράσεις και αρνητικές εντυπώσεις (δις πατροκτόνος). Βιάστηκες; Ίσως... Όμως τελικά, ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. Αυτή η κίνηση είναι το πρώτο βήμα σου στο μοναχικό μονοπάτι των ηγετών.
- Μην παρασύρεσαι από νούμερα τηλεθέασης και άλλες μπαρούφες: κανείς δεν παίρνει τα ΜΜΕ στα σοβαρά. Όλοι ψάχνουν τι κρύβεται πίσω από τις ειδήσεις.
Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας: καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει.
Και αυτό είναι μία μεγάλη ευκαιρία για σένα: είναι ώρα να αποδείξεις ότι μπορείς να σταθείς χωρίς όλους αυτούς. Φτάνει να εκφράσεις αυτά που επιθυμούμε και που φυσικά ειναι για το καλό μας.
Αυτό δεν είναι άλλωστε η έννοια της Δημοκρατίας;
9 σχόλια:
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Στείλτο βρε παιδί μου κατ¨ευθείαν στο ηλ. ταχυδρομίο του να το διαβάσει άμεσα γιατί να το διαβάζουμε εμείς δεν έχει νόημα. Πράγματι αυτό πρέπει να κάνει να μιλήσει απλά, κατανόητά, ρεαλιστικά και επεξηγηματικά για την κάθε πολιτική του ιδέα. Τέρμα οι γενικολογίες, μπαρουφορλογίες και ακατανόητα τσιτάτα. Έχεις τόσο δίκιο μακάρι να το έκανε να βλέπαμε μία αχτίδα φωτός. Θα έχει την υποστήριξη του λαού και δεν είναι τώρα 65 όπου ο λαός ήταν αμόρφωτος, ο μπαμπάς του φρόντισε η γενιά μας να έχει το λιγότερο 2 πτυχία.
Στείλτο του κατ΄ευθείαν και με παράκληση να απολύσει τους αποτυχημένους επικοινωνιολόγους του
15 Ιούνιος 2008 9:03 πμ
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μπράβο Lupus! Αυτά που γράφεις είναι όσα σκεφτόμαστε όλοι μας
15 Ιούνιος 2008 10:29 πμ
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Είσαι εξωπραγματικός.Η διαφωνία Σημίτη - Παπανδρέου είναι ότι ο Σημίτης επηρεάζεται κυρίως από γερμανικά συμφέροντα και άρα είναι ευρωπαιστής έστω αντεθνικός ευρωπαιστής ενώ ο Παπανδρέου είναι καθαρά ενεργούμενο του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος.
Οι δύο τελευταίες διαφωνίες τους ήταν : Ο Σημίτης προσαρμοζόμενος με τη γαλλογερμανική θέση άλλαξε την άποψη του και τάχθηκε κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ενώ ο Παπανδρέου παραμένει ακλονητα υπέρ γιατί αυτή είναι η θέση των ΗΠΑ.
Στα της Ευρωπαικής Συνθήκης η θέση για δημοψήφισμα που με τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση θα έβγαινε ΟΧΙ όπως στην Ιρλανδία είχε στόχο τον τορπιλλισμό της Συνθήκης χωρίς να φαίνεται ότι φταίει ο Παπανδρέου όχι γιατί δήθεν νοιάζεται για φιλολαικά μέτρα αλλά γιατί και οι Αμερικανοί δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους την ενοποίηση της Ευρώπης ενώ ο άνθρωπος του γερμανογαλλικού άξονα Σημίτης αντέδρασε και διαγράφτηκε.
Αν μιλήσεις με στελέχη του ΓΑΠ θα δεις ότι είναι σουπερ φιλελέυθεροι υπερ της παγκοσμιοποίησης και το πρότυπό τους είναι η πολυφυλετική κοινωνία αλά Αμερική.Είναι τελείως αφελείς αυτοί που νομίζουν ότι μπορεί ο ΓΑΠ να ακολουθήσει την πολιτικη του πατέρα του.
15 Ιούνιος 2008 1:12 μμ
Ο/Η theodore είπε...
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις του από πάνω φίλου.
Ο Γιώργος και οι σύμβουλοι του ήταν,είναι και θα είναι υποκινούενα της Αμερικανικής πολιτικής.
Περιγράφει σωστότατα την βασική διαμάχαη μεταξύ Ευρωπαϊστών και Αμερικανόφιλων,η οποία υπάρχει και στην ΝΔ.
Ο Γιώργος σήμερα πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους ανυποψίαστους πολίτες με βασικό του στόχο την κατάκτηση της εξουσίας.
Αν ο μη γένοιτο τα καταφέρει μαύρο φίδι που μας έφαγε.
Η ενδοτικότητα του θα είναι απείρως μεγαλύτερη του Σημίτη.
Τρανό παράδειγμα η στάση του απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Ενώ οι Ευρωπαίοι την απεύχονται,ο δικός μας υπακούοντας στα κελεύσματα των Γιανκηδων,επιμένει για την πλήρη ένταξη.
Τον θεωρώ ως τον πλέον επικίνδυνο πολιτικό μαζί με την Ντόρα για τα εθνικά μας δίκαια.
15 Ιούνιος 2008 6:48 μμ
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Oi katastaseis allaksan, o GAP twra den stirizetai kai den stirizei thn ameriki.
15 Ιούνιος 2008 6:56 μμ
οκ μία ευχή κάναμε! μία ουτοπία!!!
Lupus
΄΄Αν η σοβιετική ενωση απαξίωσε την έννοια του σοσιαλισμού η σημερινή Αμερική έχει απαξιώσει την έννοια της δημοκρατίας''
(Γιώργος Παπανδρεόυ στο Εθνικό Συμβούλιο του Πασοκ)
βαριά κουβέντα,για ποιό φιλοαμερικανισμό μιλάτε
Γιατί τόσος φιλοευρωπαϊσμός ρε Λούπε; Ξεχάσαμε κιόλας τι μας έχει κάνει η ΕΕ κοντά 30 χρόνια τώρα; Και το χειρότερο, τι πρόκειται να μας κάνει στο μέλλον με την Κοινή Αγροτική Πολιτική; Με τα σύμφωνα σταθερότητας και τις αγροτικές πολιτικές τους μας έχουν ξεκάνει τον παραγωγικό ιστό και δεν απέχουμε πολύ από το να μετατραπούμε, ολοκληρωτικά πια, σε πλαζ τους. Οι Αμερικανοί απλά θέλουν να μας κόψουν σε κομματάκια σαν τη Σερβία, για να περάσουν οι αγωγοί τους. Η ΕΕ απ' την άλλη δεν θέλει να διαμελιστούν τα νοτιοανατολικά σύνορά της, αλλά έχει βάλει στόχο να μας κάνει γκαρσόνια της. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Η μόνη λύση είναι αποδέσμευση και από ΕΕ και από ΗΠΑ, πράγμα που δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρηνικά μέσω κοινοβουλευτισμού, γιατί η αστική τάξη δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο. Άρα μιλάμε για κοινωνική ανατροπή και αλλαγή κοινωνικοπολιτικού καθεστώτος, που απλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, γιατί ο λαός, και ειδικά η νεολαία, έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από την τηλεόραση. Οπότε λοιπόν, εφόσον δεν μπορούμε να αποφύγουμε το βιασμό από τους εταίρους μας, ας κάτσουμε να τον απολαύσουμε. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
Στο δια ταύτα, ο Γιώργος είναι απλά καθυστερημένος. Τον κάνουν κουμάντο οι αμερικανοτραφείς σύμβουλοί του (Άλεξ Ράντος, Νίκος Κοτζιάς κλπ) επειδή ακριβώς δεν του κόβει του ίδιου. Ακόμα κι αν αλλάξει συμβούλους, πάλι δεν θα είναι σε θέση να κάνει τίποτα της προκοπής, γιατί πάλι κάποιοι άλλοι θα τον μανιπουλάρουν.
Η μόνη ελπίδα είναι να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του, πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όπως είπα...
"Ρε μπλογκερς που ήσασταν σήμερα; Γιατί πήγα στο Σύνταγμα και δεν βρήκα και πολύ κόσμο... Μόνο 7-8 άτομα ήμασταν! Οι υπόλοιποι; Ναι το ξέρω ότι δεν υπήρχε οργάνωση αλλά και πάλι, ψαχτείτε λίγο... Πώς βρεθήκαμε εμείς οι λίγοι; Πού ήσουν ρε Πρέζα; Που ήσουν ρε πρεςς; Που ήσασταν ρε μπλουπερς; Που ήσασταν όλοι εσείς;;; Χαμένοι στο Σύνταγμα;;;
Θέλαμε και ξένα ΜΜΕ να καλύψουν το γεγονός... Μόνο ένας δημοσιογράφος απ' τον ΣΚΑΙ ήταν, αλλά κι αυτός για λίγο μιας και δεν βρήκε πολύ κόσμο... Θέλουμε να πάμε κόντρα και στη κυβέρνηση, τρομάρα μας... Τέλος πάντων... Το πάθημα, μάθημα, για το μέλλον... Γιατί έτσι ανοργάνωτοι, είμαστε βούτυρο στο ψωμί τους... Ας ελπίσουμε να διαψευσθώ. "
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΒΛΑΧΟ...
http://humanotherapy.blogspot.com/
http://spyros1000.blogspot.com/
Απόσπασμα από την ομιλία ΓΑΠ στην Βουλή με θέμα τηε επικύρωση της συνθήκης της Λισσαβώνας.
=========================================
Όλη η περιοχή, από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι σημαντική και κρίσιμη για την ασφαλή μεταφορά των καυσίμων στον υπόλοιπο κόσμο.
Έχετε υποχρέωση να διαχειριστείτε αυτή την διεθνή ένταση και την γεωπολιτική και γεωοικονομική πραγματικότητα, κατά τρόπο που και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού να υπερασπίζεστε και την ειρήνη στα Βόρεια και Ανατολικά σύνορα της χώρας τα εξασφαλίζετε.
Μην εμπλακείτε σ' αυτή την τεράστια γεωπολιτική σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων και αναδιανομής των σφαιρών επιρροής, αναζητώντας πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη. Η πρόσφατη ελληνική ιστορία διδάσκει ότι, σε ανάλογες ιστορικές περιόδους και καταστάσεις του πρόσφατος παρελθόντος, ο φιλειρηνικός Ελληνικός λαός πλήρωσε τέτοιες αναίτιες εμπλοκές.
=======================================
Οσοι καταλαβαίνετε δυό πράγματα,θα διακρίνατε την αγωνιώδη προσπάθεια του τοποτηρητή των αμερικανικών συμφερόντων να πείσει τον Καραμανλή ότι τα πολλά,πολλά με τους Ρώσους θα έχουν επιπτώσεις.
Για τους υπόλοιπους...όνειρα γλυκά.
Αλλα αποσπάσματα:
Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που είχαν κυρώσει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Μεταξύ της κύρωσης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της σημερινής Συνθήκης της Λισσαβόνας, διαμεσολάβησε μια περίοδος ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων. Γι’ αυτό και η σημερινή συζήτηση συνιστά και υποχρέωση λογοδοσίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Καλείται να λογοδοτήσει η κυβέρνηση, για το τι επιδίωξε, το τι πέτυχε σ’ αυτή την νέα διαπραγμάτευση, τι διεκδίκησε και τι πέτυχε για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Η απάντηση είναι, δυστυχώς, πάρα πολύ απλή, δεν κερδίσατε απολύτως τίποτα. Δεν υπερασπιστήκατε καν το κεκτημένο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, που αυτό εδώ το Κοινοβούλιο είχε επικυρώσει κατά πλειοψηφία.
Και βέβαια, ως συνήθως, πουθενά δεν είδαμε τον κ. πρωθυπουργό να κινείται, να παίρνει πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα μαζί με τις άλλες χώρες που είχαν κυρώσει το Ευρωσύνταγμα, για να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις μας.
Μάταια τον αναζητούσαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον πρωθυπουργό, μας οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και του Λουξεμβούργου και οι άλλοι ηγέτες των χωρών του «Ναι». Όπως μάταια, βέβαια, τον αναζητούν και οι Έλληνες αγρότες στις Βρυξέλλες, όπως είχε υποσχεθεί παλαιότερα.
Ήταν απών, ήταν στο περιθώριο, άρα είναι δεδομένος, όπως και σήμερα ήταν απούσα η κυβέρνησή σας στη μάχη για τους εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι νεοσυντηρητικές κυβερνήσεις προωθούν το λεγόμενο «φλεξικιούριτι», δηλαδή ευελιξία και ασφάλεια....
...Πρότεινα επιτόπου συγκεκριμένη διατύπωση στο σχετικό άρθρο, το σημερινό άρθρο 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταφέραμε να βάλουμε στο νέο Καταστατικό Χάρτη της Ένωσης, κάτι που επιδιώκαμε ως εθνικό στόχο από το 1981. Να δημιουργήσουμε τη φύτρα για πραγματική αμυντική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών - μελών της Ένωσης, κι αυτή η φύτρα έχει την υπογραφή της τότε κυβέρνησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και όλου του επιτελείου διπλωματών και συνεργατών που εργάστηκαν νυχθημερόν για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Όταν αγωνίζεσαι, παίρνεις πρωτοβουλίες και προτείνεις, σε παίρνουν στα σοβαρά. Όταν διεκδικείς πετυχαίνεις. Όλα αυτά και πολλά άλλα ήταν στόχοι που έθεσε η Ελλάδα, προτάσεις που έκανε, πρωτοβουλίες που πήρε, αποτελέσματα που πέτυχε.
Προκαλώ τον κ. πρωθυπουργό να μας διαβάσει μια φράση από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, να μου διαβάσει δυο λέξεις και να πει, εγώ τα πρότεινα, εγώ έπεισα, έτσι υιοθετήθηκαν. Τίποτα συγκεκριμένο δεν θα πει. Θα μας πει μόνο ότι συμμετείχε δημιουργικά και εποικοδομητικά, αυτά που λένε όσοι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.
Δεν κατηγορώ τον κ. πρωθυπουργό για το τι δεν πέτυχε, τον κατηγορώ ότι ούτε καν προσπάθησε, ότι ήταν απών από κάθε διαπραγμάτευση, όπως είναι απών από κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, περιοριζόμενος πάντα σε δυο γραμμές για την εσωτερική κατανάλωση.
Αυτή είναι, δυστυχώς, η κατάντια της ευρωπαϊκής πολιτικής επί Νέας Δημοκρατίας. Είναι το μοιραίο αποτέλεσμα μιας μικροπολιτικής εσωστρέφειας, που αγνοεί ό,τι δεν μετριέται σε δημοσκοπήσεις, που δεν ενδιαφέρεται για ό,τι δεν εξυπηρετεί την εσωτερική δημαγωγία, που ούτε διανοείται να παλέψει για κάτι που δεν έχει κομματικό όφελος.
Είναι η πολιτική της μοιρολατρίας και της παραίτησης. Παραίτηση δια της απουσίας. Και μην έχετε καμία ψευδαίσθηση, το μειωμένο κύρος, τα χαμένα ερείσματα, δεν συμψηφίζονται με τα ωραία λόγια ευγενών επισκεπτών που κάνουν τη δουλειά τους για τη χώρα τους, που ευχάριστα ηχούν οι αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα και μας τιμούν οι αναφορές στις ελληνικές καταγωγές, αλλά απουσιάζουν οι αναφορές στη σύγχρονη παρουσία μας, ενώ ξέρουμε καλά τι θέλουν οι άλλοι από μας. Το μειωμένο μας κύρος, μειώνει καθοριστικά τις διαπραγματευτικές δυνατότητες σε εθνικά και οικονομικά θέματα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα....
...
Στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, καθημερινά, η ένταση αυξάνεται. Στην Τουρκία, η δημοκρατική διαδικασία έχει μεταφερθεί πραξικοπηματικά στις αίθουσες του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Κανένας δεν γνωρίζει εάν ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να ασκούν τα συνταγματικά τους καθήκοντα. Εάν θα γίνει σεβαστή η λαϊκή βούληση ή εάν θα έχουμε στην ουσία ένα δικαστικό πραξικόπημα με τη στήριξη του στρατιωτικού κατεστημένου.
Στον Λίβανο, στα παλαιστινιακά εδάφη, σχεδόν καθημερινά ξεσπούν επεισόδια ένοπλης βίας, ιδιαίτερα δε τις τελευταίες μέρες και με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που απειλείται με κυρώσεις, με αντίποινα και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και με στρατιωτική πυρηνική επέμβαση.
Τίποτα δεν συνηγορεί στο ότι αυτή η διεθνής ένταση θα εκτονωθεί σύντομα. Και πώς θα ήταν δυνατόν να εκτονωθεί, όταν καθημερινά η ανάγκη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο γίνεται μεγαλύτερη; Και ο Περσικός Κόλπος και οι περιοχές του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, που συνορεύουν, είναι κοντά στην Τουρκία και στο Ιράν, είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Όλη η περιοχή, από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι σημαντική και κρίσιμη για την ασφαλή μεταφορά των καυσίμων στον υπόλοιπο κόσμο.
Έχετε υποχρέωση να διαχειριστείτε αυτή την διεθνή ένταση και την γεωπολιτική και γεωοικονομική πραγματικότητα, κατά τρόπο που και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού να υπερασπίζεστε και την ειρήνη στα Βόρεια και Ανατολικά σύνορα της χώρας τα εξασφαλίζετε.
Μην εμπλακείτε σ’ αυτή την τεράστια γεωπολιτική σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων και αναδιανομής των σφαιρών επιρροής, αναζητώντας πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη. Η πρόσφατη ελληνική ιστορία διδάσκει ότι, σε ανάλογες ιστορικές περιόδους και καταστάσεις του πρόσφατος παρελθόντος, ο φιλειρηνικός Ελληνικός λαός πλήρωσε τέτοιες αναίτιες εμπλοκές.
Συνταχθείτε με τις διεθνείς φιλειρηνικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και προωθείστε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, όπου συμμετέχουμε, θέσεις και προτάσεις που και την διεθνή ένταση θα αποκλιμακώσουν και την ειρήνη και τη δημοκρατία στην περιοχή θα διευρύνουν.
Αν αυτή την επιλογή εσείς κάνετε, θα μας βρείτε αρωγούς. ...
...
Ο πολιτικός σχηματισμός που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα θα έπρεπε να παίζει τον ιστορικό του ρόλο.
Πρώτον, κάνοντας την πράσινη οικονομία και το περιβάλλον, κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Να οδηγήσει ως πρωτοπορία την ανθρωπότητα σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, που θα την απαλλάξει από την πλήρη εξάρτησή της από τον ορυκτό πλούτο.
Αυτή θα ήταν και η πιο έξυπνη, αποτελεσματική και ανταγωνιστική απάντηση στο φτηνό ανταγωνισμό από την Κίνα, την Ινδία, αλλά ακόμα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα ήταν και μια απάντηση ειρήνης στις παρεπόμενες συγκρούσεις.
Δεύτερον, θα έπρεπε να προετοιμάσει τους ευρωπαίους πολίτες γι’ αυτή τη νέα βιομηχανική επανάσταση, διασφαλίζοντας:
Πρώτον, την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια για τους πολίτες.
Δεύτερον, την καταπολέμηση της ανισότητας και της φτώχειας.
Τρίτον, την δημοκρατική ένταξη των μεταναστών, την εγγύηση της συμμετοχής τους, αλλά και του Ευρωπαίου πολίτη με τη ριζική εμβάθυνση της δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Και τέλος, την επένδυση στην εκπαίδευση και την παιδεία, τη γενναία επένδυση στην εκπαίδευση και την παιδεία, την καινοτομία, τον πολιτισμό, ως βασικό στοιχείο πλεονεκτήματος για τους ευρωπαϊκούς λαούς....
...Σήμερα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εύκολες δημαγωγίες. Όποιος ψηφίζει «ναι» εξηγεί το «ναι» του, λογοδοτεί για τη συνεισφορά του και δεσμεύεται για την Ευρώπη για την οποία αγωνίζεται.
Όποιος ψηφίζει «όχι», οφείλει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό γιατί θέλει να τον καθηλώσει στην Ευρώπη του χθες. Οφείλει να εξηγήσει γιατί του λέει να πορευθεί και άλλα χρόνια, στη βάση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, όπως εξελίχθηκε μετά το Άμστερνταμ και τη Νίκαια, γιατί αυτό λέτε κύριοι συνάδελφοι του Συνασπισμού. Λέτε δηλαδή, να μείνουμε καθηλωμένοι στην Ευρώπη του Μάαστριχτ, που εσείς βεβαίως ψηφίσατε και να μην προχωρήσουμε στη σίγουρα όχι ιδανική, αλλά πάντως πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική Ευρώπη της Λισσαβόνας, γιατί αυτό είναι το δίλημμα στο οποίο σήμερα απαντάμε.
Οι συνάδελφοι, βέβαια, του Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν χρειάζεται να εξηγήσουν τίποτα. Είναι σταθερά κατά της Ευρώπης. Ποτέ δεν ένιωσαν την ανάγκη να εξηγήσουν στον Ελληνικό λαό γιατί όλες οι τέως κομμουνιστικές χώρες αγωνίζονται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το Κομμουνιστικό Κόμμα, είναι αρκετό να λέει να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην μπει η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και εσείς κρίνεστε από τον Ελληνικό λαό.
Και δυστυχώς, ο Συνασπισμός της κάποτε ευρωκομμουνιστικής παράδοσης, σήμερα κατέληξε, δέσμιος ίσως των άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπίζεται την καθήλωση στο χθες του Μάαστριχτ, παρέα με το ΛΑΟΣ και τις πιο δεξιές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης. Να λέει δηλαδή, «ναι» στο μονεταριστικό Μάαστριχτ, αλλά όχι στη Λισσαβόνα με τις ανεπαρκείς, αλλά οπωσδήποτε σημαντικές προόδους. Αυτά δεν πείθουν κανέναν προοδευτικό πολίτη....
...Δεν δικαιούμαστε να αγνοούμε την τεράστια κρίση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες αμφισβητούν θεσμούς και κόμματα, ότι νιώθουν πως δεν ακούγονται, δεν εκπροσωπούνται, δεν λαμβάνονται υπόψη.
Στη χώρα μας, η κρίση αυτή έχει αγγίξει ακραία όρια, ακραία όρια λόγω της δικής σας πολιτικής, αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας. Το Κοινοβούλιο έχει υποβαθμιστεί όσο ποτέ. Μέχρι και αλλοίωση ψηφοφορίας είδαμε στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.
(Ακούγονται φωνές από την πτέρυγα της Ν.Δ.)
Δεν σας αρέσει. Δεν σας αρέσει να τα ακούτε. Θα τα ξανακούτε, θα τα ξανακούτε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, διότι είναι μια παραβίαση βασικών δημοκρατικών αρχών που πληγώνει τη χώρα.
Η Δικαιοσύνη καταρρακώνεται από τις διαρκείς απόπειρες χειραγώγησης. Οι Ανεξάρτητες Αρχές απαξιώνονται, υπονομεύονται, για να βοηθηθούν κάποιοι. Κατηγορίες μαύρου πολιτικού χρήματος μένουν αναπάντητες, ούτε Εξεταστική Επιτροπή, τίποτα.
Αρνείστε επιδεικτικά κ. πρωθυπουργέ, και είναι δική σας πια προσωπική ευθύνη και επιμονή να μην δεχθείτε για τη SIEMENS, εδώ και τώρα, Εξεταστική Επιτροπή. Εδώ και τώρα. Να τελειώνει αυτός ο διασυρμός του πολιτικού κόσμου. Τι φοβάστε;
Αν η Ελλάδα δεν ξανακερδίσει τους πολίτες, αν δεν τους πείσει για μια νέα εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς μας θεσμούς, δεν θα ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα μας μπροστά της σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις του λαού και ιδίως της νέας γενιάς.
Γι’ αυτό εμείς, το ΠΑΣΟΚ, επιμένουμε σε κάθε πρόταση που ενισχύει τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος, που απαντά στη διαφθορά, που ενισχύει τους θεσμούς και πάνω απ’ όλα τη δημοκρατική συμμετοχή.
Γι’ αυτό και ζητήσαμε στην Αναθεώρηση του Συντάγματος τη διεύρυνση θεσμών άμεσης δημοκρατίας. Γι’ αυτό ζητήσαμε δημοψήφισμα για τις μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο λαός μας. Γι’ αυτό και μέσα στο κόμμα μας προχωρήσαμε σε εμβάθυνση των δημοκρατικών μας θεσμών, ακόμα και στην άμεση εκλογή του Προέδρου του Κόμματος.
Δεν υπάρχει διέξοδος στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας χωρίς την προσφυγή στο λαό, χωρίς την ενδυνάμωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του, χωρίς την ενίσχυση της συμμετοχής του σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου, αλλιώς θα έχουμε μεγαλύτερη ανισότητα, μεγαλύτερα αδιέξοδα, μεγαλύτερη πόλωση, περισσότερες συγκρούσεις στην Ελληνική κοινωνία και αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα.
Το ίδιο ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αποκοπεί το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης από την νομιμοποιητική δύναμη, που δίνει η συνειδητή και άμεση απόφαση του Ελληνικού λαού.
Γι’ αυτό ζητάμε να γίνει δημοψήφισμα. Ζητάμε να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός, γιατί μόνο αυτός έχει τη δύναμη να δώσει πνοή στο ενοποιητικό εγχείρημα. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει πραγματικά βαθιά ενημέρωση και πραγματικός δημόσιος διάλογος. Χρειάζεται ο πολίτης να είναι ενημερωμένος και η κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβόνας μέσα από ένα δημοψήφισμα, είναι η καλύτερη ευκαιρία να ενημερωθεί ο Έλληνας πολίτης για τις εξελίξεις στην Ευρώπη....
...Τι ήταν οι λαϊκιστικές κορώνες, όταν διαπιστώθηκε ότι το ασφαλιστικό που εσείς φέρατε παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, βολεύει την Κυβέρνηση κάθε φορά που δυσκολεύεται να τα φορτώνει στην Ευρώπη; Δεν έχει πια κανένα δισταγμό να υιοθετεί τον πιο αντιδραστικό, ψευδεπίγραφο, αντιευρωπαϊκό λόγο για μικροκομματικά οφέλη. Και αυτά, βέβαια, τα πληρώνει κανείς σε ένα δημοψήφισμα.
Αυτή τη δημαγωγία υπερασπίζεται με το «όχι» η Νέα Δημοκρατία στο δημοψήφισμα, για να έχει τη δυνατότητα ο κ. πρωθυπουργός, να αφήνει να εννοηθεί ότι με μια επιστολή ακόμα και για την ακρίβεια, φταίει η Ευρώπη, όταν από το 4,9% - πρωτοφανής πληθωρισμός - απ’ αυτό το 4.9%, μόνο το 0,7%, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, είναι εισαγόμενο. Εσείς πήγατε να το εξάγεται στην Ευρώπη με την επιστολή του κ. πρωθυπουργού, αλλά τα νούμερα, οι αριθμοί, σας διαψεύδουν, μόνο το 0,7% είναι εισαγόμενο.
Και όταν πήγατε κ. πρωθυπουργέ στην Αυστρία, και ακούσατε τον ομόλογό σας να σας μιλάει γι’ αυτά τα θέματα, σας είπε, ότι εθνικά είναι τα μέτρα που πρέπει να λάβετε, αυτά που δεν τολμάτε να πάρετε και στέλνετε απλώς επιστολές.
...
Κατά βάσιν συμφωνώ.. Αν (ουτοπία όπως λές κι εσύ) ο ΓΑΠ εκφέρει πατριωτικό και αντινεοταξικό λόγο, τότε ...σάρωσε.. ΟΜΩΣ το βλέπω όνειρο θερινής νυκτός.
Μην έχετε αυταπάτες ρε παιδιά. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι καλύτερος ή διαφορετικός από τον Σημίτη, απλά είναι πιο ερασιτέχνης από τον Σημίτη, πιο ασυνάρτητος. Ο κολλητός του Βαλλιανάτου, ο άνθρωπος που συνεχάρη τον δήμαρχο της Τήλου (για την παρανομία του!) είναι διαφορετικός στο πνεύμα από τους "εκσυγχρονιστές" του Σημήτη; Όχι δα. Απλά η επιφάνεια είναι διαφορετική κι αυτό επειδή υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που πλαγιοκοπά...
Δημοσίευση σχολίου