Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Όταν τα όνειρα ξεψυχάνε στην αθλιότητα της παρακμής και της αδιαφορίας. Αίσχος και ντροπή για τον ποδηλάτη που εγκαταλείφθηκε αβοήθητος


Οι άνθρωποι που κάνουν εξαιρετικές πράξεις σπανίζουν. Η ζωή τους ξεφεύγει από τους δρομολογημένους και τυποποιημένους στόχους που ακολουθεί ο μέσος άνθρωπος. Αυτό προκαλεί μία δυσαρμονία με το κοινωνικό περιβάλλον που συνήθως τους συνθλίβει ή στην καλύτερη, τους ταλαιπωρεί.

Η αμείλικτα ισοπεδωτική καθημερινότητα δεν κατανοεί ούτε ιδιορρυθμίες, ούτε οράματα ξεχωριστά, ούτε προσωπικά στοιχήματα και κατορθώματα. Όμως πάντα υπάρχουν κάποιοι που κάνουν το ξεχωριστό.

Ένας τέτοιος άνθρωπος, ένας σύγχρονος Μάρκο Πόλο και ταξιδευτής, βρήκε την πιο άθλια μοίρα σε έναν τόπο παρακμής, αδιαφορίας και διαφθοράς. Αυτή η όψη της Ελλάδας δεν μας αρέσει…


από το troktiko


Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι και το αποδεικνύουμε με κάθε τρόπο. Ένας ποδηλάτης πέρασε από όλο τον κόσμο σαν τον σύγχρονο Μάρκο-Πόλο και τον σκότωσε ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα! Τον τραγικό θάνατο 70χρονου Βρετανού ποδηλάτη στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, από τροχαίο που προκάλεσε ασυνείδητος οδηγός έγραψε και η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για ένα σύγχρονο «Μάρκο Πόλο».Ο Ίαν Χίμπελ, είχε μόνο ένα ποδήλατο και...γύριζε όλο τον κόσμο. Μόνο αυτό έκανε 40 ολόκληρα χρόνια και εμείς στην Ελλάδα φροντίσαμε να του δείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι όπως όλα τα άλλα κράτη. Εμείς εδώ χτυπάμε και εξαφανιζόμαστε. Όπως έκανε και ο οδηγός που συνελήφθη. Στη διάρκεια της ατελείωτης περιπλάνησής του στον κόσμο από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την Αλάσκα έως την Ινδονησία, πυροβολήθηκε από ληστές, κινδύνεψε να τον φάνε ζωντανό τροπικά μυρμήγκια, έπεσε σε βάλτους, κυνηγήθηκε από ελέφαντες και μία φορά του επιτέθηκε ένα πεινασμένο λιοντάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: