Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Καθοριστική για το ασφαλιστικό η μεγάλη απεργία της Τετάρτης


«πρέπει να είναι κλειστά, νεκρά, τα μαγαζιά, τα εργοστάσια, όλοι οι χώροι δουλειάς», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα

από το in.gr



Συνδικαλιστικά στελέχη μιλούν από τώρα για την «πιο μεγάλη απεργία» των τελευταίων χρόνων και μάλιστα ορισμένοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπαναχωρήσει στο Ασφαλιστικό «κατά το πρότυπο της περιόδου Γιαννίτση».
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ αντιπροσωπείες με ανώτερα στελέχη τους θα μετάσχουν και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.
Κυβερνητικά στελέχη δεν αποφεύγουν να παραδεχτούν ότι σε περίπτωση που η απεργία έχει μεγάλη συμμετοχή, θα υπάρξει σοβαρός προβληματισμός για τα επόμενα βήματα.


Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το πολυκατάστημα Attica στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι την Τετάρτη «πρέπει να είναι κλειστά, νεκρά, τα μαγαζιά, τα εργοστάσια, όλοι οι χώροι δουλειάς».


Το απεργιακό δελτίο


Για την Τετάρτη έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι όλων των Ενώσεων, oι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν, αφού νέες απεργίες έχουν εξαγγείλει οι μηχανικοί (19 Δεκεμβρίου), οι δικηγόροι (19, 20 Δεκεμβρίου) και οι γιατροί-φαρμακοποιοί (19 Δεκεμβρίου).


Τα μέσα μεταφοράς:
Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο της απεργίας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν ως εξής:

* Λεωφορία (ΕΘΕΛ): 24ωρη απεργία

* Τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ): 24ωρη απεργία

* Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) - Μετρό (ΑΜΕΛ): Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 και από τις 15:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
* Τραμ (ΤΡΑΜ): Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:30 και από τις 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

* Προαστιακός σιδηρόδρομος (ΤΡΑΙΝΟΣΕ): 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα συμμετέχουν στην απεργία από τις 04:25 (πρωί 12ης Δεκεμβρίου) μέχρι τις 24:00 (βράδυ 12ης Δεκεμβρίου).


Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες και το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα.
Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία όλης της χώρας, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων. Τα δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά και λόγω της συμμετοχής των δικηγόρων στην απεργία της 12ης Δεκεμβρίου.

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μαλιστα...Για να δουμε αν θα παρουν το μηνυμα....

Ανώνυμος είπε...

Αδλφε χέσε την απεργία, το έθνος έχει άλλες έγνοιες, κινδυνεύει. Τι θα κάνουμε με τον Καπλάνη; Ο αδελφός μας ο Καρσιλαπάς τα'κανε πάνω του διέγραψε τα ποστ του για Καπλάνη έκλεισε και τα σχολια.Το παθε σαν τη ΚΥΠ και αυτός. Και τώρα ο κωλοΑβανός κόβει βόλτες στα Παρισια αμέριμνος, δείτε το μπλογκ του, http://gazikapllani.blogspot.com/ Ερευνήστε ποιος πληρώνει τα ταξίδια του πράκτωρα; Βγάλτε τα στη φόρα. Σήμερα στα Νεα γράφει για Εβραίους. και συ ασχολείσαι με την απεργία, ξυπνήστε αδέλφια, χανόμαστε, πάνω τους, ΡΕΣΑΛΤΟ! ΧΑΙΛ ΤΑΒΑΡΙΣ!