Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Μεγάλη χοντροκοπιά -απρέπεια από δημοσίευμα του Βήματος. Η «Πανδώρα» ταυτίζει τις θέσεις του Μίκη Θεοδωράκη με αυτές του …Παττακού, δείτε το βίντεο!!!


Με τον πραξικοπηματία και χουντικό Στ. Παττακό συγκρίνει τον Μίκη Θεοδωράκη το «Βήμα», από την στήλη της «Πανδώρας». «…αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά όπου ο Στυλιανός Παττακός θα συμφωνεί με τον Μίκη Θεοδωράκη...» λέει το άκομψο και απρεπές αυτό δημοσίευμα, αναφερόμενο στην επιστολή που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στον Λάκη Λαζόπουλο για τις εξελίξεις στο Κόσοβο και στα Σκόπια.

Το δημοσίευμα εδώ

Στο ίδιο φύλλο ο υμνητής των βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία, γνωστός και ως ο «άνθρωπος που μίσησε την Ελλάδα», Ριχάρδος Σωμερίτης, δίνει ρεσιτάλ συντηριτησμού και Μπλογκο-φοβίας, μιλώντας για "εκσυγχρονισμό των εκβιαστών"...
Μάλιστα λέει ότι κάποιος μπλογκερ, εξέφρασε την ...θλίψη του που ο ΡΣ δεν έπεσε θύμα τρομοκρατών και τους παρότρυνε να ...διορθώσουν το λάθος.
Μετά καταγράφει τον άλλο μεγάλο καϋμό του...
"Υπάρχουν φανατικοί (και προφανώς αργόσχολοι) που παρεμβαίνουν συστηματικά στο Διαδίκτυο ανακυκλώνοντας σε βάρος των αντιπάλων τους τη φιλολογία για πρακτοριλίκια, πληρωμένους κονδυλοφόρους, εχθρούς της πατρίδας. Δύσκολη ως αδύνατη η άμυνα. Κυρίως που η μία ιστοσελίδα τροφοδοτεί την άλλη. Ακόμα και τις επώνυμες ιστοσελίδες!"

το δημοσίευμα εδώ

Έχεις δίκιο Ριχάρδε, αλλά εσύ μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Κανένας δεν πρόκειται ποτέ να σε πει ούτε "πράκτορα", ούτε "εχθρό της πατρίδας", και προπαντός ούτε

"πληρωμένο κονδυλοφόρο" όπως λες


δείτε το βίντεο με την περίφημη επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς επειδή δεν βλέπω το e-mail σας σας στέλνω ως σχόλιο ένα κείμενο με την παράκληση να το δημοσιεύσετε.



Ο Χριστόδουλος έβλεπε τι έρχεται

του Παρασκευά Χριστοδουλίδη

Εντέχνως κάποιοι, εντός και ακτός της εκκλησίας, επιχειρούν να απαξιώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με τη στροφή 180 μοιρών που επιχειρούν ακυρώνουν τον εαυτό τους. Οι αποφάσεις για τα συλλαλητήρια και οι παρεμβάσεις για τα εθνικά θέματα δεν ήταν μόνο προσωπικές ενέργειες του Χριστόδουλου. Για όλα αυτά είχε αποφασίσει ομόφωνα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Τώρα λοιπόν ακυρώνουν τις δικές τους αποφάσεις και μπερδεύουν το ποίμνιο αφού άλλα έλεγαν χθες και άλλα σήμερα. Δεν είμαι υπερ των συλλαλητηρίων άλλα δεν μπορώ να δεχτώ ότι η Εκκλησία σήμερα δεν τολμά καν να αναφέρει τις λέξεις "Κόσοβο" και "Μακεδονία" και απλά αναφέρεται γενικώς στις "εξελίξεις στα Βαλκάνια". Κρίμα...
Για να μην ξεχνάμε σας στέλνω το παρακάτω απόσπασμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ως απάντηση στα όσα απαξιωτικά και απαράδεκτα είπε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου περί της "Ανάστασης" που ήρθε επιτέλους στην Εκκλησία:
"Ο χώρος της διακονίας για τον Επίσκοπο δεν είναι μόνον όαση προσφοράς, αλλά και έρημος δοκιμασίας. Εκεί νιώθεις πως η ανακούφιση που φέρνεις στο πρόσωπο του βοηθουμένου, φωτίζει το δρόμο σου και δροσίζει την ψυχή σου. Εκεί όμως νιώθεις και το βάρος του σκότους να πέφτει πάνω σου. Όσο βαδίζεις, τόσο θέλεις να στηρίξεις και να προστατέψεις το ποίμνιο. Και βλέπεις τότε να πληθαίνουν γύρω σου τα στόματα τα όμοια με ανοιχτούς τάφους. Βλέπεις ότι αυτό που πάνω σου αμφισβητείται περισσότερο, είναι ο λόγος σου. Σε λοιδορεί και σε διασύρει ο αρχαίος όφις, όχι μόνο για να κάμψει εσένα, αλλά και για να κλείσει τ’αυτιά όσων σε ακούν. Να τους κερδίσει, και να τους πετάξει στα μαχαίρια της απιστίας ή της αμφιβολίας. Να ρίξει πάνω στο μαύρο ράσο σου το σταχτί φως της αποθάρρυνσης.
Tα γεγονότα τα οποία διαδραματίζονται σήμερα στο παγκόσμιο σκηνικό δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Ό,τι ζούμε σήμερα ως πολίτες αυτού του κόσμου δεν μας επιτρέπουν να είμεθα παθητικοί θεατές των ραγδαίων μεταβολών, οι οποίες ασφαλώς θα σφραγίσουν την ιστορία της ανθρωπότητας."
Τέλος σας θυμίζω τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο τελευταίο κείμενο που έγραψε, το Πρωτοχρονιάτικο μήμυμά του 2008,-που φαίνεται ότι αποδείχτηκαν προφητικά για το τι θα επακολουθούσε- ως μια απάντηση στην ατολμία του κ.Ιερώνυμου να τοποθετηθεί για το Σκόπιανό και το Κόσοβο:
"ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2008 "

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρον κείμενο, φυσικά και δεν αποφάσιζε μόνος του ο μακαριστός Χριστόδουλος. Μας λείπει o λόγος του αυτές τις δύσκολες ώρες.
Lupus

Ανώνυμος είπε...

kala akomh me auton asxoleite o kosmos???
loipon, o xristodoulos htan EPIKYNDINOS typos! eytyxws hsyxasame apo auton. h ekklhsia den prepei na asxoleitai me politikh h na kanei parembaseis politikou xarakthra. to xreos ths kai o logos yparxhs ths einai kai prepei na einai kathara pneymatikoy xarakthra. den zoume sto byzantio allwste etsi den einai? ase pou prepei epitelous na stamathsoume na tous plhrwnoume, exoun terastia periousia. na tous plhrwnoun oi "pistoi"tous kai oxi egw pou den pisteuw kai oute pataw to podi mou ekei mesa, oute oi mousoulmanoi, oute oi katholikoi pou yparxoun se ayth th xwra! adiko den einai?

Ανώνυμος είπε...

ποιος ασχολειται με ριχαρδους σωμεριτηδες τωρα.. υπαρχουν σοβαροτερα θεματα που μας ταλανιζουν, αφηστε αυτους τους μικρους 'ριχαρδους' να εκτιθενται μονοι τους... παντα μικροι και παντα καταφρονεμενοι.. αφηστε τους στην αθλια μιζερια του τιποτε που αρθρογραφουν..

ΕΚΤΩΡΑΣ

Διονύσης είπε...

Kλασικός ξερόλας Σωμερίτης. Καλό να ακούγεται και η δική του φωνή, αλλά οπωσδήποτε ανόητο το άρθρο του για τον Θεοδωράκη. Όχι ότι ο τελευταίος είναι και κανάς άγιος όμως.

http://pea-kyanea.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ρε παιδιά αυτή η Πανδώρα ? Ξέρει κανείς ?

Ανώνυμος είπε...

είναι η στήλη του Βήματος που προαναγγέλει από ...πραξικοπήματα μέχρι αλλαγές υπουργών και κυβερνήσεων

είναι το βαθύ κράτος του Λαμπράκη...