Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Να είναι παρεμβατικός ο νέος Αρχιεπίσκοπος θέλει η κοινή γνώμη. Έρευνα της Rass που δημοσιεύτηκε σττην εφημερίδα «To Παρόν»


Υπάρχει αναντιστοιχία λόγων και πράξεων του πολιτικού κόσμου, με τις επιθυμίες των Ελλήνων πολιτών σε μία σειρά από ζητήματα (κυρίως εξωτερικής πολιτικής, παιδείας, κοινωνικά και εθνικά);

Τελικά τα ΜΜΕ επηρεάζουν αποφασιστικά την κοινή γνώμη, ή οι πολίτες σε κρίσιμα ζητήματα «φιλτράρουν» τις κυρίαρχες «πολιτικές γραμμές» και τάσεις και όταν χρειάζεται αποστασιοποιούνται;

Τα ερωτήματα αυτά καθώς και πολλά άλλα, προκύπτουν από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Rass που δημοσιεύτηκε σήμερα στο «Παρόν».

Παρά την ανελέητη πολεμική που δέχθηκε ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τα ΜΜΕ και μεγάλο τμήμα του πολιτικού κόσμου, η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δικαιώνει ακριβώς αυτές τις επιλογές για τις οποίες δέχθηκε την αυστηρότερη κριτική.

Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν από τον νέο Αρχιεπίσκοπο:

• Να είναι παρεμβατικός και μάλιστα φανερά στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, με ποσοστό 61,1%, ενώ μόνο το 22% ζητά ο νέος Αρχιεπίσκοπος να μην ασχολείται καθόλου με τα πολιτικά ζητήματα

.• Να τολμά να τα βάζει με την πολιτική εξουσία, 34,4%, ενώ το 31,1% επιθυμεί να περιορίζεται αυστηρά στα εκκλησιαστικά του καθήκοντα.

• Να προωθεί τη ζωντανή και μαχόμενη Εκκλησία.

• Να έχει καλές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να αναγνωρίζει προβάδισμα στο Φανάρι.

H έρευνα πρέπει να έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους πολέμιους της πολιτικής του Χριστόδουλου, αφού φαίνεται να έχει αφήσει ισχυρή παρακαταθήκη στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

Ολόκληρη η έρευνα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: