Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Ιστορία σεξ, βίας και κατασκοπίας: όταν η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία, αρχίζει η αντιστροφή του Εγελιανού υποκειμένου σε Γεγονός!


Η απίστευτη ιστορία που έφερε στο φως το Lupus Cynodictus πήρε μεγάλη έκταση στην μπλογκόσφαιρα. (εδώ)

Δημοσιογράφοι, περιοδικά, εφημερίδες, σχετικά και άσχετα μπλογκ, συνέδρια στην Τεχεράνη υπό την αιγίδα του Αχμαντινετζάντ και μυστηριώδεις(;) Έλληνες σύνεδροι, η Χρυσή Αυγή και οι αναρχομπαχαλάκηδες, ο Ιός της Ελευθεροτυπίας και το περιοδικό Ρεσάλτο, Παλαιστίνιοι και Ιρανοί, μυστικές υπηρεσίες, αλλά και ο ΣΥΝ με τον Αλαβάνο, γίνονται ψηφίδες ενός χαοτικού παζλ χωρίς αρχή και τέλος, που μοιάζει να βγαίνει από πολιτικο-κατασκοπικό θρίλερ.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το Lupus κατέγραψε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληρότητα όσες από τις ψηφίδες αυτού του παζλ γνωρίζει.

ΟΛΑ τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στο προηγούμενο post είναι απολύτως ΥΠΑΡΚΤΑ. Εμείς απλώς καταγράψαμε το χρονικό τους.

Αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί αν κάποιος ακολουθήσει τα link που βρίσκονται στο κείμενο. Επομένως η όποια υπερβολή (αν υπάρχει) πρέπει να αναζητηθεί στο περιεχόμενο των πηγών και όχι στο Lupus, το οποίο απλώς παρέθεσε τις πηγές και ανέδειξε την διασύνδεσή τους. Μετά το παζλ σχηματίστηκε μόνο του.
Παραδεχόμαστε πρόθυμα ωστόσο, ότι ο τρόπος που είδαμε τα γεγονότα και κυρίως που τα σελιδοποιήσαμε, περιέχει και μία δόση noir χιούμορ.

Άλλωστε στο μπλογκ αυτό δεν κάνουμε «θεσμικού» τύπου δημοσιογραφία. Τις σκέψεις και απόψεις μας εκφράζουμε, με κείμενα, ήχους, φωτογραφίες και βίντεο, υλικό που συνήθως προέρχεται από τα χρησιμοποιημένα «ρετάλια» των βιομηχανοποιημένων ΜΜΕ. Το ότι δεν κάνουμε όμως δημοσιογραφία, δεν σημαίνει ότι λέμε και ψέματα, ή ότι δεν έχουμε σαφή άποψη για τον κόσμο γύρω μας. Άλλοι συμφωνούν με αυτή και άλλοι διαφωνούν.

Αν και το Lupus απέφυγε όσο μπορούσε τους χαρακτηρισμούς πολλοί από τους εμπλεκόμενους ή αναφερόμενους ενοχλήθηκαν. Σε αυτούς έχουμε να πούμε, ότι καταγράψαμε μεν πιστά όσα αντιληφθήκαμε να συμβαίνουν στον εικονικό περίγυρο της μπλογκόσφαιρας, αλλά σε ορισμένα σημεία πήραμε και θέση έναντι αυτών των γεγονότων και δώσαμε και κάποιες ερμηνείες.

-Βεβαίως και χαρακτηρίζουμε την ενέργεια του «Τουκιθεμπλόμ», να αναδημοσιεύσει φωτογραφίες ‘Ελλήνων πολιτών από site μυστικών υπηρεσιών και αντιτρομοκρατίας, ως χαφιεδισμό. To site εδώ (για την μετάφραση της λέξης intelligence βλ λεξικά)

-Βεβαίως και οι επιθέσεις από ακροδεξιά και αριστερά ξέσπασαν μετά την αποκάλυψη του Ρεσάλτο για το κείμενο του Ιού που κόπηκε (βλ ημερομηνίες στα post)

-Βεβαίως η αποκάλυψη αποδείχθηκε ακριβής (βλ Ιό)

-Βεβαίως και στις τάξεις της άκρας Αριστεράς μαίνεται ο πόλεμος και ευδοκιμούν οι εκατέρωθεν υπερβολές.

Τελικά η έκταση που πήρε το ζήτημα και ακόμη περισσότερο οι αντιδράσεις που στράφηκαν και εναντίον του Lupus, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά την μαγική δύναμη του Λόγου: χωρίς υλικά μέσα μπορεί να προκαλέσει πραγματικά γεγονότα. Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο ορισμός της Μαγείας; Η λαϊκή Μούσα το έλεγε αλλιώς: «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει μα κόκαλα τσακίζει».
Όσο για την Εγελιανή κάθοδο του φαντασιακού: ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Η πραγματικότητα παρέμεινε για τον Έγελο πάντα αντεστραμμένη.

Αύριο:

-η απρόβλεπτη εξέλιξη αυτής της απίθανης ιστορίας.

-Η εμφάνιση του μυστηριώδους(;) Έλληνα που συμμετείχε στο συνέδριο της Τεχεράνης ανατρέπει την εικόνα του παζλ
-ποίος και γιατί έδωσε στον Ιό τα στοιχεία, έγγραφα και φωτογραφίες, "νύχτες Αγίου Βαρθολομαίου" στους κόλπους της ΕΛΑΣ

-και πως η είδηση έφτασε στο Ρεσάλτο

ΥΓ επειδή το μόνο που λείπει από αυτή την ιστορία είναι το σεξ θα κοιτάξουμε μήπως μπορέσουμε να καλύψουμε και αυτό το κενό!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λούπους στην λέει και ο Θύμιος στο ρεσάλτο. Καλά να πάθεις τώρα σε βρίζουν όλοι μαζί

Ανώνυμος είπε...

lupus eisai akrodexios kai praktoras

Σταρχιδικές Φακεμόλες είπε...

Βεβαίως και χαρακτηρίζουμε την ενέργεια του «Τουκιθεμπλόμ», να αναδημοσιεύσει φωτογραφίες ‘Ελλήνων πολιτών από site μυστικών υπηρεσιών και αντιτρομοκρατίας, ως χαφιεδισμό
Χαφιεδισμός είναι το να αποκαλύπτεις κάτι κρυφό. Εγώ διάβασα και το Τουκιθεμπλόμ και το φόρουμ σας όπου ο Πάγκας είπε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος έδωσε τη φωτογραφία του και ότι ένας αριστερός αγωνιστής δεν κρύβεται. Πώς γίνεται να χαφιεδίσεις κάποιον που ο ίδιος δημοσιεύει τις απόψεις και τη δράση του; Μήπως απλά θέλετε να βρίσετε;

Lupus είπε...

Όχι ήταν κατάπτυστη ενέργεια γιατί μέσω της γνωστής φωτογραφίας προσπάθησε να εμπλέξει ένα περιοδικό σε πρακτόρικες ιστορίες

Σταρχιδικές Φακεμόλες είπε...

Ποια πρακτόρικη ιστορία;
Η φωτογραφία δεν εμπλέκει το Ρεσάλτο, τα άρθρα του Αμπού Νικόλα το εκθέτουν. Εγώ είδα ότι το τουκιθεμπλόμ λινκάρει προς άρθρα του φόρουμ σας αναδημοσιευμένα από το περιοδικό όπου ο Αμπού Νικόλα προπαγανδίζει τη διάλυση του Ισραήλ και τις επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον αμάχων. Αυτά είναι ναζιστικές απόψεις, όχι αριστερές. Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί τόση λύσσα με αυτόν που επεσήμανε αυτά τα άρθρα. Αφού τα δημοσιεύσατε πρέπει να περιμένετε κριτική.