Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Κερδοσκοπικός παράδεισος για τις πολυεθνικές, είναι η Ελλάδα....


Στη χώρα μας ορισμένα- αν όχι τα περισσότερα από τα προϊόντα των πολυεθνικών- πωλούνται σε πολύ μεγαλύτερες τιμές, σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού, όπου δραστηριοποιούνται οι ίδιες εταιρείες.

Οι διαφορές στις τιμές των αγαθών που παρατηρούνται ανάμεσα στην ελληνική αγορά και σε αυτές της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, και της Αυστρίας… ζαλίζουν.

Σύμφωνα με επίσημη έρευνα του ΕΒΕΑ, οι έλληνες καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν, ακόμη και 70% μεγαλύτερη τιμή για καλλυντικά, οδοντόκρεμες, αποσμητικά, αναψυκτικά, ενώ για ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί, το αλεύρι, το ρύζι κ.α οι έλληνες καλούνται να πληρώσουν ως και 5 φορές περισσότερα, από ότι οι ευρωπαίοι καταναλωτές.

Παρότι οι έλληνες εργαζόμενοι είναι από τους πλέον κακοπληρωμένους στην ευρωζώνη, οι έλληνες καταναλωτές καλούνται να γίνουν οι απόλυτοι… καλοπληρωτές.

Είναι προφανές ότι για τις πολυεθνικές η αδυναμία της εγχώριας αγοράς να καταπολεμήσει τις στρεβλώσεις και τις χρόνιες αδυναμίες της εξελίσσεται σε «χρυσοφόρο ορυχείο».


από το Zougla.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ LIDL ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ SUPERMARKET, ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ LIDL, ΦΤΑΙΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΘΗΝΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.