Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Δεν έχει μέλλον το έθνος που παραδίδει δικούς του ανθρώπους για να τους δικάσουν άλλοι, και μάλιστα αμφιλεγόμενα Διεθνή Δικαστήρια…..................


Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, για τους Σερβοβόσνιους και τους Σέρβους γενικότερα, ήταν και είναι ήρωας. Για τους Μουσουλμάνους, τους Κροάτες και τους Αμερικανούς είναι εγκληματίας πολέμου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε δώσει αυστηρές οδηγίες στους διοικητές των σέρβικων μονάδων να τηρούν την συνθήκη της Γενεύης. Μάλιστα, είχαν λέει όλοι μαζί τους, και το σχετικό βιβλιαράκι.

Για την «σφαγή της Σεμπρένιτσα» έχουν γραφτεί πολλά. Το αν είναι "προπαγανδιστικό κατασκεύασμα" του «διεθνούς παράγοντα» όπως υποστηρίζουν ορισμένοι ή αν πράγματι έγινε, μέλλει να αποδειχθεί από τους ιστορικούς τους μέλλοντος. (Ίσως να φανεί και στην δίκη)

Όμως αν οι Σέρβοι θεωρούν τον Κάρατζιτς εγκληματία, ας τον δικάσουν οι ίδιοι και ας μην τον παραδώσουν σε ένα αμφιλεγόμενο και ανυπόληπτο «Διεθνές Δικαστήριο» με επιλεκτική λογική το οποίο στηρίζουν οι Αμερικανοί για δικούς τους λόγους.

Γιατί όπως γράφει και το antinews, βεβαίως και δεν έχει μέλλον ένα έθνος που παραδίδει δικούς του ανθρώπους για να τους δικάσουν άλλοι, έναντι οιουδήποτε ανταλάγματος… Ακόμη περισότερο όταν αυτοί οι "δικοί του άνθρωποι" υπήρξαν ηγέτες του, λέμε εμείς
.
ΥΓ. Επίσης θα θέλαμε να μάθουμε αν υπάρχει ελληνικός "δάκτυλος" τόσο στον εντοπισμό του Ρ. Κάρατζιτς, όσο και στην πολιτική απόφαση των Σέρβων για σύλληψη και παράδωσή του στο Διεθνές Δικαστήριο, αφού η σύλληψη συνέπεσε, χρονικά και πολιτικά, με την έναρξη της συζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την παραχώρηση καθεστώτος υπό ένταξη χώρας στη Σερβία και με το συνέδριο των Σοσιαλιστών στην Αθήνα

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To kako me to internet einai oti kati typoi san esena petane avasanista tin opoia malakia tous katevei..

Ανώνυμος είπε...

γιατί το λες αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ισορροπημένη η άποψη και οι υποψίες για "ελληνικό δάχτυλο", αφού το Ντι Εν Εϊ μας γράφει, χρόνια-τώρα, Εφιάλτης ! Δε λέω πως αν πάρεις το ΔΝΑ του γιωργάκη και των άλλων "σοσιαληστών" της "Διεθνούς" από άλλες χώρες...
Οσο για το ίντερνετ, ας μη φοβούνται οι γυφτομπατσόκοι. Οι παγκόσμιοι χωροφύλακες δίνουν τα ρέστα τους για τον απόλυτο έλεγχο στις επικοινωνίες επειδή γνωρίζουν πως η επικυριαρχία τους βασίζεται στην προπαγανδιστική εξαχρείωση και στην ολοκληρωτική αστυνόμευση με ηλεκτρονικά μέσα.

Ανώνυμος είπε...

LUPUS aytoktona,egw tha sou vrw exasfairo.Na ton dikasoun leei istorikoi tou mellontos.De tha sou kanoume ti xari.Tha ton dikasoun aytoi pou prepei na ton dikasoun,giati an to afinan stous servous tha ton ksanaekanan igeti.Re,enimerwsou giati geliopoieisai.Exeis akousei dilwseis tu?Na leei oti oi mousoulmanoi bosnioi,tha tous steilei sti kolasi k tha tous afanisei`?Ligi tileorasi na anoikseis se kana kseno kanali kai tha to deis.K epeidi eisai k poly geloios,me aytes tis kotsanes pou petas einai san na spilwneis ti mnimi toswn nekrwn exaitias aytou tou teratos,kai ton pon twn oikogeneiwn tous.
An exeis estw kai ligo egefalo k den eisai teleiws gtp tha sviseis ayto to keimeno.Alliws sou eyxomai apo ayrio na sto kleisoun to mp.... pou exeis gia blog.Eimai kai savatogennimeni..

Ανώνυμος είπε...

Προς τη Σαββατογεννημένη:
Ώστε έτσι αποκτάς γνώσεις και διαμορφώνεις τις απόψεις σου; Βλέποντας τηλεόραση;

Ανώνυμος είπε...

lupus συν τι άλλοις κάνεις και πολλά ορθογραφικά όπερ σημαίνει ότι είσαι και λίγο αμόρφωτος..

Ανώνυμος είπε...

ναι! ναι! είμαι ένα απλό ζώο του αγρού και της στάνης και περιμένω από φραγκολεβαντίνους που βάζουν πληθυντικό στο CD και λένε CD's, να μου μάθουν γράμματα.
Lupus

Ανώνυμος είπε...

Λύκε σου την πέφτουν από το Ρεσάλτο, ότι είσαι πράκτορας και διαπλεκόμενος

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=17181#17181

Ανώνυμος είπε...

Για πολλοστή φορά θλίβομαι, από το χυδαίο τρόπο που σου επιτίθενται ανώνυμοι σχολιαστές. Ενώ παρουσιάζεις ένα μπλογκ συγκροτημένο και με θαρραλέα και κριτική άποψη, με την οποία μπορεί να συμφωνήση ή να διαφωνήση κάποιος - γι΄αυτό παρέχεται εξ΄άλλου η δυνατότητα σχολιασμού - όλοι αυτοί οι φίλοι αρέσκονται να καταδεικνύουν με τον τρόπο τους, ότι δεν είναι σε θέση να προτάξουν σοβαρά και αξιοπρεπή επιχειρήματα απέναντί σου.
Επί του θέματος θέλω αναφέρω την τρίτη άποψη: Ο Κάραζιτς δεν είναι ούτε εγκληματίας πολέμου, ούτε ήρωας, αλλά άνθρωπος των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών. Εάν γίνη "δίκη" , αυτή θα είναι εικονική όπως στην περίπτωση του Μιλόσεβιτς. Βεβαίως δεν είναι σε θέση οι μυστικές υπηρεσίες να δώσουν εντολές στην κυβέρνηση της Σερβίας. Μπορούν όμως να δώσουν στον ίδιο τον Κάραζιτς, ο οποίος έχει οπωσδήποτε επαφή με την κυβέρνηση. Για να αποδειχτεί αυτή η θέση απαιτείται χώρος, που ξεπερνάει τα όρια της φιλοξενίας.
Όμως το γεγονός ότι οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν τον Κάραζιτς έδώ και χρόνια στο χέρι και τον κράταγαν στο ψυγείο, ανοίγει εύλογα ερωτηματικά, την απάντηση των οποίων περιμένω από κάποιους, για να αντιπαρέλθω.
Η στροφή της Σερβίας προς την ΕΕ. αποτελεί θλιβερό γεγονός, πρωτίστως όμως για τη Ρωσική εξωτερική πολιτική. Τι μηχανεύεται όμως πραγματικά η Αρκούδα, θα το δούμε σύντομα. Εξ ΄άλλου το γεγονός της σύλληψης του Κάραζιτς, θεωρώ ότι σχετίζεται πρώτιστα με τα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια, που έπονται στο εγγύς μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκο συγγνώμη που καταχρώμαι της φιλοξενίας σου και θέλω να δηλώσω ότι ούτε με ξέρεις ούτε σε ξέρω (και άμα λάχει είμαι σε θέση να αποκαλύψω ανά πάσα στιγμή την ταυτότητά μου)γιατί μπήκα στο Ρεσάλτο και διάβασα αυτά που γράφουν οι τραμπάκουλες στο Φόρουμ (προφανώς μάλλον άσχετοι προς τη σύνταξη του περιοδικού, που θεωρώ πολύ καλό) και έφριξα.
Παραθέτω άρθρο της Ελεθεροτυπίας 10.12.2007 του Κ.Τζαβάρα (Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)(http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=11030944=:
"Οι ΗΠΑ εμπόδισαν τη σύλληψη του Κάρατζις"
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν τη σύλληψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου Ράντοβαν Κάρατζις στο Βελιγράδι, to 2004, παρά την ετοιμότητα των σερβικών αρχών, υποστηρίζει τώρα η πρώην εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ΙCΤΥ), Φλόρανς Αρτμαν.
Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα "Μπλιτς" του Βελιγραδίου αναφέρει το δικαστήριο της Χάγης είχε πληροφορία ότι τον Ιανουάριο 2004 ο πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάραζιτς, βρισκόταν στο Βελιγράδι, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση. "Ενημερώσαμε τις αρχές στη Σερβία, τους παραδώσαμε τη διεύθυνση. Ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία ήλεγχαν την αστυνομία, ήταν έτοιμα να τον συλλάβουν και επικοινώνησαν με τη Γαλλία, ώστε να τον μεταφέρουν στη Χάγη, αλλά επενέβησαν οι Αμερικάνοι και σταμάτησαν την επιχείρηση", δήλωσε η πρώην εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Πρόσθεσε επίσης ότι, λίγες μέρες αργότερα, ο Κάρατζις εντοπίστηκε στην περιοχή Ζαοβίνε στα σύνορα Βοσνίας - Σερβίας, όπου διέμενε για ανάρρωση. Η πληροφορία αυτή προωθήθηκε αμέσως στη διοίκηση της SFOR, της δύναμης σταθερποίσης του ΝΑΤΟ στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και λίγες ώρες αργότερα ένα ελικόπτερο απογειώθηκε και πραγματοποίησε πτήση πάνω από την περιοχή, προειδοποιώντας τον Κάρατζις. "ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ" (τα κεφαλαία από τον παραθέτοντα), ισχυρίστηκε η κυρία Αρτμαν. Υποστηριζοντας ότι "στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής εντοπισμού και σύλληψης καταζητουμένων για εγκλήματα πολέμου, εμπόδιο ήταν, πρώτα απ΄όλα, οι τοπικές αρχές καθώς επίσης και αρκετές χώρες, κυρίως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία", η Φλοράνς Αρτμαν διευκρίνησε ότι δεν επιθυμεί να δικαολογήσει τις σερβικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν ακόμη συλλάβει τους καταζητούμενους.

....ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, συμπληρώνω εγώ.
Πάρτε θέση τραμπάκουλες, αγιογράφοι του Κάραζιτς, και εδώ είμαστε. Και πάρτε θέση και γιατί τον αγιογραφούνε και οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι του "Βήματος", που παρεθέτετε πάρα κάτω στο Φόρουμ, που δεν είναι για σας διαπλεκόμενοι...

Φίλε Λύκε, διαβάζοντας την ανάρτησή σου, ξεροκατάπια λίγο, γιατί αντέγραψες λίγο από τον Φάκτορα Χ. Δεν πειράζει, δεν μπορούμε να τα βγάζουμε όλα από το κεφάλι μας. Κράτησες όμως κάποιες αποστάσεις ασφαλείας, που δείχνει ότι έχεις κεραίες λύκου. Και μεταξύ μας, το "θα το κρίνη η ιστορία" γράφεται. Αλλά το θα το "δείξη το δικαστήριο" δεν γράφεται, γιατί αυτά δεν ειναι δικαστήρια, αλλά κωλλάδικα.
Σε αγαπάμε, συνέχισε.

Ανώνυμος είπε...

έχουν λαλήσει στο ρεσάλτο, μην μασάς το άρθρο σου είναι σαφές.

Ανώνυμος είπε...

an paratirisate ton teleytaio kairo to resalto exei bgei yper toy giorgou papandreou.

h erotisi tou lykou sto telos gia elliniki emploki mono ton giorgaki mporei na enoei

to diaplekomeno resalto (polla lefta apo diafimiseis) thelei na apospasei tin prosoxi apo ton rolo tou giorgaki kai na ton strepsei allou

ayto einai to kolpo gia osous den katalabainoun ti paizetai!

Ανώνυμος είπε...

Λύκε πες αλεύρι. Η Κάρλα ντελ Πόντε σε γυρεύει

vetdino είπε...

Προς "αντικειμενικούς" "προοδευτικούς" κυρίους που σπεύδουν να καταδικάσουν τον Κάρατζιτς και να τον βγάλουν σφαγέα, σύμφωνώ πως οι Σέρβοι κάθε άλλο παρά άγιοι ήταν και πράγματι έκαναν εκκαθαρίσεις. Πράγματι στη Σρεμπρένιτσα έγιναν εγκλήματα: περίπου 8 χιλιάδες Βόσνιοι Μουσουλμάνοι δολοφονήθηκαν και οι υπαίτιοι πρέπει να πληρώσουν.

Σύμφωνα όμως με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία και τον Ερυθρό Σταυρό στον πόλεμο στη Βοσνία δολοφονήθηκαν περί τους 30.000 Βόσνιους Μουσουλμάνους και τους 16.000 Σέρβους ΑΜΑΧΟΥΣ (μιλάω μόνο για άμαχους όχι για στρατιώτες). Για τους 30.000 Μουσουλμάνοι οι Σέρβοι λογοδότησαν και λογοδοτούν (μάλιστα έκανα και οι ίδιοι δικαστήρια και καταδίκασαν δικούς τους ανθρώπους). Για 16.000 Σέρβους ποιός λογοδότησε ή θα λογοδοτήσει; Στη Χάγη έχουν καταδικαστεί (και πολύ σωστά) κάποιες δεκάδες Σέρβοι, πόσοι Μουσουλμάνοι δικάστηκαν για τις 16.000 Σέρβους που δολοφόνησαν;

Που είναι η αντικειμενικότητα του δικαστηρίου και γιατί κάνει λάθος ο Λούπους που το χαρακτηρίζει "αμφιλεγόμενο"; Για το Μιλόσεβιτς δε μπόρεσαν να στιχοθετήσουν ούτε μία κατηγορία!! Ούτε μία!!

Για του Αλβανούς που απήγαγαν, δολοφόνησαν 300 τουλάχιστον Σέρβους και πούλησαν τα όργανά τους, έπιασαν κανέναν;

Οι Κροάτες όταν κατέλησαν (με ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς) τη Σερβική Δημοκρατία της Κράινα (περιοχή με μεγάλη Σερβική πλειοψηφία) δολοφόνησαν κάποιες χιλιάδες Σέρβους και εκτόπισαν 250.000 Σέρβους που ζούσαν εκεί για αιώνες. Πόσοι πήγαν στη Χάγη;

Αν μιλήσεις με Σερβο-βόσνιο θα σου πει πως αν ο Κάρατζιτς δεν ενεργούσε άμεσα και δεν κήρυσε την ανεξαρτησία της Σερβική Δημοκρατίας τη Βοσνίας-Ερζεγοβίνης οι μουσουλμάνοι (με χιλιάδες εθελοντές από Τουρκία, Αραβικές χώρες, πράκτορες της Αλ Κάιντα κτλ) θα τους έσφαζαν σαν τα πρόβατα!! Κατι που ξεκίνησαν να κάνουν, αλλά οι Σέρβοι δεν τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν!

Αν θέλει η διεθνής κοινότητα να δικάσει τους εγκλήματίες πολέμου να τους δικάσει ΟΛΟΥΣ και όχι επιλεκτικά. Αλλιώς γιατί οι Σέρβοι να παραδόσουν τον Κάρατζιτς και τον Μλάντιτς; Στο κάτω-κάτω το Κάρατζιτς έκανε ακριβώς αυτό που έκαναν οι Αλβανοί στο Κόσοβο, με τη διαφορά πως είχε τη στρατιωτική δύναμη να το επιβάλει χωρίς τις πλάτες άλλων (του ΝΑΤΟ)... Που είναι η "αντικειμενικότητά" σας λοιπον;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη σκοτώθηκαν 8000 μουσουλμάνοι και κανείς δεν πήρε χαμπάρι. "Σφαγή" αλά Ρατσάκ ήταν. Το πράγμα ήταν εξολοκλήρου στημένο και δεν θα αργήσει να αποδειχτεί.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ.ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΜΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ.ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΟΡΗΤΟΣ Ο Ρ.ΚΑΡΑΤΖΤΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΄΄ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ΄΄ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΛΕΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ???.Ο Ρ.ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΗΤΑΝ ΕΓΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΛΙΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ.ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΞΕΦΤΗΛΙΣΑΜΕ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ

vetdino είπε...

Τι λες ρε κοπελιά που ήταν ο Οτσαλάν εγκληατίας πολέμου; Ποιού πολέμου; Του ακύρηχτου πολέμου που οι Τούρκοι γενοκτονούν τους Κούρδους εδώ και 70 χρόνια; Αντάρτης ήταν και ηγέτης εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Μήπως και οί ηγέτες του 1821 ήταν εγκληματίες πολέμου; Ο Κάρατζιτς έκανε ακριβώς αυτό που έκαναν οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο, απάιτησε την αυτονόμηση Σερβικών περιοχών εντός της Βοσνίας, αυτό λέγεται αυτοδιάθεση των λαών, αν το ψάξεις μάλιστα θα δεις πως οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας "έστηναν" δήθεν επιθέσεις των Σέρβων για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και να προκαλέσουν την επέμβασή τους. Άσε που ο Ιζερμπέκοβιτς ήταν σκληροπυρηνικός Ισλαμιστής με σχέσεις με την Αλ Κάιντα και το Ιραν. Από εκεί και πέρα αν πράγματι ο Κάρατζιτς έχει εμπλακεί ή διατάξει σφαγές αμάχων, ασφαλώς και να τιμωρηθεί, όπως και πρέπει να τιμωρηθούν οι Μουσουλμάνοι Βόσνιοι που σφαγίασαν 16 χιλιάδες Σέρβους στη Βοσνία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν Νικολέτες κοπελιές ! Αμερικανοτσολιάδες εγκάθετοι της Πρεσβείας υπάρχουν και την πέφτουν εκφοβίζοντας και παραπληροφορώντας, όπου λέγονται απόψεις που κάνουν ζημιά στην αυτοκρατορία . Η γυναίκεια παρουσία χρησιμοποιείται προπαγανδιστικά με διάφορους τρόπους...

Ανώνυμος είπε...

A KALA FILE EXEIS POLU MEGALI FANTASIA. TIN APOPSI TOY GRAFEI O KATHENAS.MIN PORONESE.